začínáme s AOS      řády aos      uzavřená diskuze      přihlášky - propozice      výpočetní program      archiv výsledků      archiv jednotlivců      fotogalerie      videogalerie      radary      dopisovatelé      kontakty 
   ARCHÍV:
.
         2023
.
         2022
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  24.02.2014 19:46   Pohled z bedny.     (ZHS 2014 - vydařené vykročení do sezóny).
Vydařené vykročení - a to doslova a do písmene! Nejen, že Petr Špaček připravil velmi pěknou, jezdivou soutěž, ve které nebyla nouze o nápady a pěkné chytáky, ale i nám se tentokrát zadařilo a po řadě soutěží, kdy nám dobré umístění i vítězství utíkalo vždy o pár bodů, tak teď se štěstí na nás usmálo a tentokrát jsme my zvítězili o pár bodů. Ale jak se říká, štěstí přeje připraveným a to se potvrdilo i v sobotu.

Na poháry normálně moc mapy dopředu nedělám, přeci jenom bereme pohár tak trochu jako trénink, ale tentokrát jsem měl připravené mapy a hodily se! Opravdu nepamatuji, že bychom spoustu při soutěži použitých komunikací v Turnově i v okolí v minulých letech jezdili. Bylo to pěkné oživení i tak hezké a zajímavé soutěže.

K samotné trati vlastně nemám co říci, protože jsme do posledního puntíku pochopili autora a jezdili to tak, jak on zamýšlel - první etapa PK = 0, druhá etapa PK = 0 a ve 3.etapě mě chyběla jedna průjezdka, protože jsem si nakreslil SM trochu vedle a tak se stalo, že se mi při dokreslení nepropojila s mapovou komunikací. A protože už předtím bylo jedno domalování SM a použití domalované komunikace falešné (přes bod B), tak jsem se ani nepodivil, že to ani v Maršově nepoužiji a v poklidu jsem objel větší kolo.

Nevím, jak se ostatní posádky dívali na fintu s přikázaným objetím trojúhelníčku v Modřišicích, upřímně řečeno, když to Zd. Jíše poprvé použil v Roudnici, tak jsem se bránil tomu to zajet a trochu jsem po soutěži brblal - prostě mě to nesedělo jako košer. Ale zkušenost prostě říká, že v AOS občas bývá něco jinak a je třeba se tomu přizpůsobit. Takže nyní jsme ani na vteřinu nezaváhali a zajeli jsme si pro PK B.

Myslím, že důležitým bodem soutěže byl zákaz vjezdu na trojúhelníčku v Paceřicích, kde jeho přehlédnutí bylo dost drahé, myslím, že 200 TB a to je na takové soutěži dost velký sešup dolů pořadím, zvláště když ještě v této části ITI hrály velkou roli dvě stopky (jedna s přikázaným směrem jízdy vpravo). Prostě v Paceřicích se lámal chleba této soutěže.

A jak jsme to viděli my? Nutno říci, že v takové pohodě jsme už dlouho nejeli, navzájem jsme se doplňovali, řešili všechno naprosto bezproblémově, takže nás ani nevykolejila „pusa“ na přední masku od jedné nejmenované řidičky-závodnice, která si usmyslela, že bude couvat v okamžiku, kdy jsme my zastavili za ní, protože ji nešlo objet. Naštěstí to odneslo jenom jedno přídavné světlo a malý dolíček na přední masce. No určitě to bylo lepší než srna, kterou jsme trefili v noci na ZHS při mistráku v roce 2010. Ale asi si budeme muset na ZHS dávat většího bacha – nějak přitahuje problémy .

Takže závěrem poděkování pořadatelům za opravdu pěknou soutěž !!!

..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: KotinaP   


  23.02.2014 15:51   Milá povinnost pro vítěze soutěží.
Chtěl bych obnovit starou tradici, kdy ještě v době, kdy jsme neměli naše webové stránky, měla vítězná posádka povinnost napsat do Zpravodaje BOAS tzv. Pohled z bedny. Bylo to o tom jak soutěž viděli svýma očima, co přitom zažili atd.

V době internetu je to jednoduché a je to otázka pár minut. Takže první milá povinnost napsat POHLED Z BEDNY na Hrubé Skále připadla posádce Zdrubecký - Kotina. Pavel jako dopisovatel přístup na web má, takže není na co čekat !!
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža   


  23.02.2014 11:01   1. kolo České části Shell cupu na Hrubé Skále.
V prvém kole Shell cupu na Hrubé Skále bylo pořadí na stupních vítězů následující:

1. Čanda - Hronová
2. Šaněk - Severová
3. Žurek - Žurek

Počínaje touto soutěží připadne každé vítězné posádce milá povinnost, napsat na naše stránky článek o tom jak viděli tuto soutěž právě oni svýma očima.

Žádám je tímto o kontaktní e-mail, abych jim umožnil přístup na uložení článku.
( vduzik@seznam.cz )
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža   


  21.02.2014 14:12   Aktuální informace
AOS sezona začíná již tuto sobotu tradičně na Hrubé Skále, kde by měl také zasednout výkonný výbor Svazu AOS (i když v neúplném složení). Chtěl bych vás zde informovat o tom co se aktuálně právě děje.
Kalendář soutěží- určitě jste všichni sledovali jak se nám pracovní kalendář průběžně zaplňoval a velký dík patří všem pořadatelům, kteří se aktivně zapojili do tvorby kalendáře, protože kalendář je prakticky hotov, což se nám v tuto dobu v minulých letech nikdy nepodařilo. Kdo nesleduje průběžně, tak jako poslední přibylo závěrečné dvoukolo ČP v Chlumci u UL. Díky všem pořadatelům:-) Myslím, že kalendář je termínově vyvážený a nechybí nám žádná soutěž, dokonce ani MČR družstev:-)
Jsou připraveny prováděcí pokyny pro jednotlivé seriály soutěží. Nedojde v nich k žádným radikálním změnám oproti rokům předchozím, počty započítávaných soutěží budou také na stejné úrovni podle nepsaného pravidla- při sudém počtu soutěží se počítá polovina+ 1 a při lichém počtu polovina zaokrouhlená nahoru na celé číslo. Předpokládám, že po roční pauze opět pojedeme tzv. malé poháry při Českém i Moravském poháru, aby i posádky bez licence mohli mezi sebou bojovat o poháry. V Shell cupech již nebudeme nijak omezovat účast předchozích vítězů těchto cupů a necháme rozhodnutí na nich, zda budou dále pokračovat, či se budou chtít posunout o stupínek výše. Předpokládám, že pořadatelé budou opravdu rozlišovat úroveň obtížnosti itinerářů podle druhu soutěže.
Rádi bychom také odsouhlasili delegaci hlavních rozhodčí na jednotlivé mistrovské a pohárové soutěže. Nějaké informace o rozhodčích od jednotlivých pořadatelů mám, řada z nich však chybí. Od pořadatelů, kteří budou na Hrubé Skále se to asi dozvíme a ty ostatní bych poprosil, aby mně zaslali jméno autora tratě a hlavního rozhodčího.
Startovní čísla pro MČR- ještě nejsou vyrobena, ale jsou připravena k výrobě. Vzhledem k tomu, že letos slaví Autoklub ČR 110. výročí založení (dokonce právě dnes), tak bychom chtěli na čísla umístit speciální logo Autoklubu vydané u příležitosti tohoto výročí. Stále však na číslech zůstává plocha, která by mohla být využita pro případného sponzora. Kdo by o takovém sponzorovi věděl nebo měl nějaký nápad koho oslovit, dejte vědět, každá koruna navíc příp. nějaká cena navíc dobrá. Na Hrubé Skále mají pořadatelé připravena provizorní čísla, která se umístí za okno, pokud budete chtít využít nějaké své magnetické číslo z let minulých, tak můžete toto použít.

Za výkonný výbor Svazu AOS Zdeněk Klenák
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Klenák Zdeněk   


  08.02.2014 11:36   Nový člen klubu šedesátníků AOS.
Aosácký klub šedesátníků má nového člena. Je jím


FRANTA SCHINDLER



Blahopřejeme a přejeme kromě zdraví ještě spoustu úspěchů v AOS !!
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža a JardaH