začínáme s AOS      řády aos      uzavřená diskuze      přihlášky - propozice      výpočetní program      archiv výsledků      archiv jednotlivců      fotogalerie      videogalerie      radary      dopisovatelé      kontakty 
   ARCHÍV:
.
         2023
.
         2022
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  07.04.2014 16:07   Pohled z bedny.     (Český pohár Pyšelka odpoledne)
Po dopoledním neúspěchu, resp. pro naši posádku ostudném neúspěchu, neboť nás porazila i posádka Pivoňka – Kuklík, což se nestalo dost dlouho. Ale zpět k odpolednímu 3. kolu ČP.

Jelo se nám celkem dobře. Vzhledem k povaze základní mapy, kde platí jen zvýrazněné komunikace, nemusel jsem stále hledat případné zkratky zatáček, tenké polňačky apod. Po startu hned chyták na neprojetou kótu 100 kvůli levé za podjezdem. Dále přejezd do Pyšel, kde (pokud jsem to dobře pochopil) byla TK na STOPce. Dost mne ve výsledcích udivilo, že tam prý nezastavili tak zkušení řidiči jako Lada, Vlčák, Venca. Následoval fór v Pyšelech na dlážděnou cestu na náměstí. Na poprvé jsme to také sežrali, ale dost se mi nelíbil (podle mne zbytečný) naprosto pidi trojúhelníček na konci Pyšel, kde se otočit nebylo moc bezpečné. Asi by stačil v mapě ten o něco větší severně od toho malého. Po dlouhém přejezdu do Pětihost znovu fór na povrch komunikace. Tady to asi moc lidí nesežralo. Dost lidí ten VI pochopilo, jako „jezdi po zpevněných komunikacích“. Po dojetí SM a hledání mapového výjezdu z Pětihost se mi mapa moc nezdála, ale nějak jsme odjeli do Senohrab. Tam jsme se vyhnuli PK na velké křižovatce kvůli tvaru v mapě a přejetí můstku s číslem a po návratu do mapy následovala pasáž po vyjetí z kóty 405, kde byla L jsem si začal mazat pěkně komunikace. Díky tomu jsem musel přijet do kóty 503 od východu. Tady, co jsem pochytil, dost posádek si nevšimlo lupy, nebo neudělalo v 405 L, takže si mazaly úplně jiné komunikace a do 503 přijely od jihu a následující PLL nešlo zajet.

Dále nastalo klíčové místo 1. etapy. Při jízdě do 202 byl další můstek s číslem, hned za ním po mapě P a na pytlíku se otočit zpět a pokračovat dál do 202. Za 202 si opět dost posádek neuvědomilo, že dlažební kostky nejsou ani beton ani asfalt a neotočily se kolem nádraží a nejely do 222 přes lístečkovou živou, která rušila VI, že se Může jezdit jen po asfaltu a betonu. Následovaly 2 můstky s číslem a tedy VI. Tady ale podle nás a i jiných posádek, byla P normálně po hlavní kousek za tím můstkem, kde se připojovala z leva komunikace. Autor bral P až pro otočnou těsně před dalším můstkem. Je možné že tam byl ještě 3 můstek a my ho neviděli. Stejně tak jako my to jelo mnoho dalších špičkových posádek, jako již jednou zmiňovaná Pivoňka – Kuklík. Dál dlouhý přejezd do Hrusic, kde jsme nesměli mezi 2 hospody. Dokonce jsme se tam i báli, protože tam byla paní s kočárkem a přítelem s pitbulem. Tak jsme to raději objeli zadem, jak to chtěl i autor. Další dlouhý přejezd do Mnichovic. Tam opět můstek a najetí, abych na začátku SM dělal L. Následovalo PLPL v podstatě kolem stromu a po nemapě na sever. Já osobně takováto místa moc rád nemám, protože občas je problém se správným vyložením si co je 1 křižovatka a co 2. Následovala cesta mimo mapu, kde byly podle mne dvě dost podobně rovné cesty. Následovala nutnost najet si do 991 abych tam mohl udělat L . Poté do kóty 842 a dvakrát mapovou P, kde si člověk musel všimnout jednosměrky od jihu. Pak už víceméně jednoduchá cesta do cíle s dalším můstkem a odbočkou doprava na lesní cestu pro otočnou a pak hurá do ČK. Tentokrát i v čase.

ITI pro 2. etapu jako bych už někde viděl. Pokud si dobře pamatuji, tak to bylo u Duži před několika lety. Prostě jen ČK2 – ČK3 s podmínkami a vložáky. Nejdříve jednoduchý průjezd Menčicemi a pak už do Všestar. Tady bylo potřeba si pamatovat podmínku o výjezdu z kóty 151 na sever. Po krátkém přejezdu do Strančič a VI za začátkem obce jsem si dokreslil objezd kóty 153 a zkrátil tak jednosměrku a nemusel jsem tak brát živou. Přes 153 jsem jel do neprojeté 152, v ní L a zpět do 153, kde jsem musel opět na sever. Tady původně autor chtěl jinou cestu do 154, ale to znamenalo jet opět přes 153 a nesplnit podmínku. Po přijetí do 154 jsme pokračovali do 156. Opět začátek obce a VI s dokreslováním. Vyjeli jsme těsně u hlídky PČR a opět se cpali do 156 tentokrát z druhé strany od jihu. Ale potkali jsem DZ s 5 a tak opět VI a zase přehodnocování a další pokus přijet do 156. Tady některé posádky reklamovaly, že hnědý ukazatel není DZ. Já si jistý nejsem a autor to chtěl tentokrát, tak jsme to jeli. Následoval odjezd ze Strančic přes zmiňovanou hlídku PČR, a protože to evidentně byli velice chytří policisté, poznali slušného řidiče a nechali nás jet. Hlavně jsme se drželi těsně za civilem, takže nás v podstatě ani zastavit nemohli.

Pokračovali jsem do 202. Tady byla další autorova chyba, kterou jsme tentokrát (světe div se) neodhalili ani my, a to je co říci. Šlo o to, že tím, že jsme nejezdili od zadané kóty k zadané kótě, ale průjezd kótami byl dán podmínkou, musela se najít celkově nejkratší cesta a ne nejkratší cesta do kóty. Po projetí 3 kruháků kde byl opět VI s 5 následoval přejezd do Velkých Popovic. Na kopci na Popovicemi byla mapa jen vlevo a vpravo. Vlevo to nešlo, neboť tam bylo dvojitá plná a tak táta odjel rovně. Musel jsem ho zastavit, protože jsem prosazoval, že pokud to nejde do L musím je do P. Rovně prostě mapa nebyla a já měl jet mapově a L nešlo, ale P ještě kousek ano. No a najednou to táta pěkně uměl 2x za sebou přes dvojitou plnou odbočit. Cesta po poli ke kozí farmě byla velice zajímavá a asi jsme tam byli sami podle ohlasů v cíli. Toto bylo chyba zadání. Kdyby tam nebyla ta odbočka do P tak jsem pro L nemohl jet a musel odjet R po nemapě. Odbočit do P také nedávalo moc smysl, ale obvyklý argument „je tam cesta a pro něco tam je“ tentokrát pro nás zafungoval. Opět začátek obce a kolo v mini uličce kolem něčí garáže. Dále se mi to moc mapově nezdálo, ale dotlačili jsme to. Pokračování do kóty 304 a opět autor chtěl nejdříve do kóty a v ní L a ne celkově nejkratší cestou. Při přejezdu do Dolní Lomnice jsme si odskočili kvůli 5 a začátku obce do nějakého satelitu. V Dolní Lomnici opět VI začátek obce, opět kolečko kolem domu a hurá do Mirošovic. Tady opět stále stejný fór na celkově nejkratší cestu a ne co nejdříve do kóty. Ani nevím jestli si to tady autor uvědomil, nebo jen tak vyšly PK.

Následoval dlouhý přejezd do Zaječič, kde byl opět VI s obcí a pak uvědomit si, že kóta je projetá odbočením L. A už jsme se blížili do Pyšel. Tam opět tam opět díky VI kolečko kolem domu a pokračovali jsem na náměstí na dlažky. Tady chci 2x objet náměstí abych v 720 udělal L, ale je tu z 1 etapy falešná otočná, ta mě otočí zpět do 720, kde už může udělat L a pak se jen otočit v již zmiňovaném pidi trojúhelníčku z 1. etapy a plynule přes celé Pyšely do ČK. Tady jsem donutil tátu, aby ještě jednou celé Pyšely projel. Bylo mi divné, že tam je tak moc vytažených komunikací a použilo se jich jen minimum. Myslel jsem na nějakou DZ s 5, ale opět se ukázalo že špičkový řidič prostě nepřehlíží. Kvalita řidiče se záhy potvrdila i na radaru. V poslední vesnici jsme se ještě pěkně projeli po místních lesích. VI se začátkem obce neplatil v obci Vysoká Lhota, ale my jsme vjely do Čerčan – Vysoká Lhota. To není nějaké zaměnění písmenka, ale to je prostě jiná vesnice a VI tam podle mne měl platit. I tentokrát jsme byli v čase.

Celkově se mi soutěž líbila. Byla dost jezdivá a i řidič měl co dělat. Co si myslím, že by nemělo být, je opakující se stejný chyták (např. tady min 5x hledat celkově nejkratší průjezd a ne nejkratší do jeté kóty), ale to tak asi ani nebylo, to si asi autor ani neuvědomil, že by se to tak mělo jezdit. Nebo ano ? Také si nejsem jist o vhodnosti VI s DZ, kde je číslovka 5 na celou etapu. Řidič pak opravdu pořád kouká po všech možných cedulích (táta skoro všech) a ne na silnici. Tématem samo pro sebe je živá s lístečkem měnícím ITI, která stála na místě, kam je evidentní, že nepřijedou všichni. To prostě nesmí nastat a už v tom místě jsem tátovi říkal, že z toho bude průser. Další možností by bylo, zopakovat tu živou na trati, kam Ti co přehlédli kostky, nebo si to neuvědomili, jeli rovnou špatně a my následně dobře. My bychom věděli proč se ruší VI znovu a ostatní by byli spokojeni. Díky této chybě, bylo a bude hodnocení hodně ovlivněno tím, jak toto klíčové místo posádky zajely či nezajely. Ale myslím, že příští rok, když Míša bude dělat méně experimentů, tak ten mistrák bude pěkný a hlavně bude zase v okolí Únětic. Nebudu muset nikam daleko jezdit na start a Vy můžete přijet v červnu potrénovat a mapovat.

Už se těším, co zplodí za elaborát pan Dr. Kuklík po další soutěži za pohled z bedny. Bude to nejpozději po Pražském mistráku, tam má už bednu jistou. Slíbili jsme mu to.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Jirka Ludvík   


  01.04.2014 23:40   Rallye Šmidl 2014
Dovolte mi, abych Vám oznámil, že na soutěž Rallye Šmídl 2014 jsme museli pozastavit příjem přihlášek posádek a to pro překročení max. počtu pro zvládnutí soutěže, tj. 45 posádek. Pokud by někdo přesto zvažoval svoji účast a chtěl by přijet, prosím řešte co nejdříve se mnou a to na e-mailu: fabian.vladimir@tiscali.cz.


Pokusím se zařídit případné přijetí mimo pořadí, ale bohužel nic neslibuji. Děkuji za pochopení.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: VláďaF   


  01.04.2014 10:40   Pohľad z debny.     (Shell cup Hlučín)
Súťaže berieme skôr ako rodinné výlety, tak chodíme plne obsadené auto. Sranda bola hneď pred rozpravou,keď som si pýtal v bare kamilkový čaj. Slečna u obsluhy sa smutne zadívala, že nevie čo chcem. Tak som si vypýtal heřmánkový. Nemali-dal som si ovocný.

Na JZ otec opäť zabojoval,keď mal TB rovnako ako majster volantu Paulu.

Úvod etapy sme troch blúdili. Centrum Hlučína nám robí stále problémy. Ešte k tomu tie slepé mapy. Potom to už šlo lepšie o do cieľa prichádzame na čas. Druhá etapa sa mi javila jednoduchšia. Keď som si ale v Haťi uvedomil chybu u detailu kóty 288,vrátili sme sa tam diaľničným tempom. Radar našťastie nikde,tak nás to stálo len 7 min. meškania.

TB za celú súťaž sme nazbierali dosť a dosť, no na víťazstvo v prvom kole Shell Cup-u to stačilo. Minulý rok sme sa o víťazstvá naťahovali s posádkou Wolf-Kačur. Tento rok to bude Klasa-Klasa? Už sa tešíme do Frýdku-Místku.

..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: MagdolenR   


  28.03.2014 19:06   Aktuality aneb co je nového
Vážení příznivci AOS,

asi většina z vás zaregistrovala, že byly zveřejněny prováděcí pokyny pro všechny seriály, které jezdíme, ale protože k tomu došlo bez upoutávky na hlavní stránce, tak se teď pokusím to napravit.

Mistrovství ČR- v pokynech nedošlo oproti loňsku prakticky k žádným podstatným změnám. Vzhledem k tomu, že někteří z vás možná ani nezaregistrovali, že byly pokyny zveřejněny, tak prodlužujeme termín pro přihlášení a zaplacení poplatku za licence do 10.4.2014. Těsně před uplynutím termínu ještě zveřejníme hříšníky, kteří nebudou mít vše v pořádku. Členy Autoklubu ČR a ÚAMK upozorňuji, aby si do první soutěže dali do pořádku členské průkazy.

Národní poháry- novinkou je to, že jsme připravily jednotné pokyny pro Český i Moravský pohár. Tím pádem došlo ke změně v MP v tom smyslu, že se nebude nestartujícím pořadatelům započítávat průměrný výsledek. Navíc jsme opět "oprášili" malé poháry pro posádky bez licence. Názory na toto byly sice různé, ale jak vyplynulo i z diskuze zde na stránkách, tak určitě pár posádek malé poháry přivítala, a to je to nejdůležitější.

Shell cupy- opět pokyny ve stejném duchu jako v minulosti s jedinou podstatnou změnou- nezakazujeme účast předchozím vítězům (to by se stalo pouze v tom případě, že by vyhráli 2x za sebou), takže necháváme na jejich uvážení, zda postoupí o stupínek výše, nebo ještě zůstanou v Shell cupu.

Ročenka a Příloha ročenky- rozdával jsem na Hrubé Skále a budu pokračovat na dalším Českém poháru a na prvním mistráku. Na zítřejší MP jsem zapomněl Ročenky připravit, ale kdo bude chtít Ročenku s přílohou poslat, tak mně napište na amk@amk.cz adresu, já je pošlu poštou a až se uvidíme, tak mně dáte na známku. Jinak máte možnost si oba materiály přečíst zde na stránkách.

Ještě jednou děkuji všem pořadatelům za aktivním přístup při tvorbě kalendáře, už dlouho se nestalo, že bychom měli hotový kalendář včetně MČR družstev již na začátku sezony při startu první soutěže.

Za výkonný výbor Zdenek Klenák
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Klenák Zdeněk   


  09.03.2014 17:19   Ročenka AOS 2013 s přílohou.
Jako každoročně tak i letos vydal náš svaz ročenku připravenou Zdeňkem Klenákem a přílohu této ročenky sestavenou Milanem Vlkem. Pro ty, kterým se nedostal do ruky orginál, nabízíme možnost stažení těchto tiskopisů z archívu našeho webu.



ROČENKA 2013


PŘÍLOHA ROČENKY 2013
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža