začínáme s AOS      řády aos      uzavřená diskuze      přihlášky - propozice      výpočetní program      archiv výsledků      archiv jednotlivců      fotogalerie      videogalerie      radary      dopisovatelé      kontakty 
   ARCHÍV:
.
         2023
.
         2022
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  11.05.2014 19:01   Pohled z bedny. – 2.KOLO MČR MOHELNICE

Ahoj, potkalo nás cosi nečekaného a vyhráli jsme druhé kolo mistráku – naše druhé vítězství za dobu, co jezdíme mistrák, což jak počítám, je letos již šestá sezóna – skoro se mi nechce tomu věřit, nějak moc to utíká...

Na soutěž jsme se „poctivě“ připravovali – tedy já výjimečně stihla tátou vytišněné mapy alespoň poslepovat dříve než na místě, ale to bylo tak jediné. Nebýt starostlivých rodičů, tak ani nenajdeme místo ubytování… Naštěstí táta se postaral i o mapu příjezdu. Přijíždíme o den dříve a hned po příjezdu otevíráme lahev (trocha červeného nikdy neuškodí) a začínáme s oslavou – nebojte, tolik jsme si rozhodně nevěřili, že bychom již ve čt slavili vítězství, slavili jsme moje a Radkovy narozky. Naši ráno vyráží mapovat a my spinkáme do půl jedenácté… Tolik tedy návod pro ostatní, jak se na soutěž řádně připravovat, k čemu našim to mapování bylo? :-) (teď si tak představuji, jak by mi nejraději oba tátové vrazili pohlavek, až tohle budou číst).

Celkový dojem z tohoto dvoukola je, že to bylo těžké. Noc mi moc nesedla, ztratili jsme se vždy na reálu – většinou jsem nenašla místo, kde autor chtěl odjet reálný azimut, pak je člověk nucen část vynechat a jet do dalšího mapově zadaného místa. Když nevím kam jet, tak se vždy skoro pohádáme a jsme otrávení, raději mám soutěž, kde furt jedu, i když třeba na konci zjistím, že jsme půl etapy jeli špatně, hlavně, že to furt šlo.

Jak v noci, tak i ve dne, jsme udělali spoustu chyb, za některé bych si utrhla hlavu. Když tak po těch 14ti dnech koukám do iti, tak se mi už špatně rozpomíná na celý průjezd, ale jen v 1. etapě je těch chyb až až - začátek v poho, tam už měl silničku od startu brácha natrénovanou a střihli jsme si tam SS i ve dne, jen s přibrzděním u SPK Z, ze zadáním lichá kóta 166° jsem na rozdíl od Maškina neměla problém, kupodivu jsem bez problémů našla i všechny reálné SM. Za kótou 109 mě naštěstí cosi osvítilo a zjistila jsem, že už mám 3 okénka jezdit dejky, bylo to jen kousek zpět, tak jsme vrátili. Ten úsek tady se mi líbil. Po výjezdu ze SM 3 jsem se špatně našla v mapě, že mi bod C nestojí v cestě jsme odkryli, pak úsek 144 – přes dvě , resp. tři SM– 144 – trochu maglajz co mám zrovna v mapě, co jsem smazala, co dokreslila, ale hezky vymyšleno, zajeto bez problémů. Zato vynesení kóty 500 nám zabralo zhruba 10min, mám jí v mapě celkem 3x, nevšimla jsem si, že je to mapová chlupka, já jela reálnou – a ono to nesedělo, nešlo zajet... škoda, kdyby byl ošetřen špatný průjezd, tak to „sežeru“ a jedu dál… takhle jsem na to na třetí pokus přišla… to se mi stalo za dvoukolo vícekrát, že moje špatné řešení nešlo zajet a díky tomu jsem zjistila, že je něco špatně a opravila se. Pak Rovensko – tam už jsem nějak tápala - nejdřív jsem se chytla v mapě na narafičeném camfrňousu, sama nevím proč, když jsem koukala do mapy, že to nesedí, je zahnutý úplně na jinou stranu a jinde… to si budu dlouho vyčítat… pak průjezd tam a zpět, kde teda robím zase chybu – nemám podruhé živou SPK 5, neb jsem si vytáhla jednosměrku pouze k bodu, nikoli ke křižovatce, takže levá není levá – další blbá chyba. Pak již do ČK. Když to píšu/čtu, tak je s podivem, že to bylo jen za 280TB.

Druhá etapa byla lepší, taková jezdivější, i když na první pohled jsem se opotila při opět vysokém počtu SM, pokud si ale pamatuju, tak nikde nebyl výraznější problém, trochu jsme se zamotali na výjezdu z Postřelmova u kolejí, ale nakonec správně a pryč. Zvládli jsme i další kritický bod – reálný azimut 184°– sice na druhý pokus, ale našli, rádcové. A opět díky za neexistující řešení špatné varianty příjezdu do Šumperku, sice odhaleno až po napsání SPK U – ta tedy smazána a návrat správně – zkratkou, takže měřiče radaru vidíme hezky z boku – zrovna měřil někoho jiného, zamáváme a fičíme do Šumperka správnou cestou. Tady taky bez většího problému, jen najít mapové tvary zabralo chvíli času. Etapa za 60TB, které jsme nabrali hned na začátku na první chlupaté čáře v Postřelmově.

Třetí etapa nám dala trochu více zabrat – vynášení bodů mi zabralo dost času a vlastně ani nevím, kde přesně měl být bod A, nevychází mi to přesně ani do jedné ulice, a asi ho kreslím o ulici jinak, než Simča chtěla… a ještě mapa s měřítkem M50 – chce se mi brečet… Pojem „matriční bod“ naštěstí moc neřeším, neb mám staré řády a tam to ještě je , sice by měl být soupis… ale stylem „pochop svého autora“ si v hlavě dělím body na matriční a vynášené a podmínku si kreslím pouze k bodům 1,2,26,27, potažmo ČK – teda doufám, že to tak Simča chtěla, nebo do teď žiju v omylu. Přes počáteční uleknutí se nám nakonec etapa jela docela dobře, až na konec, kdy jsme pátrali, kde je sakra ten bod A, ale nakonec jsem se na to vybodla, zajela to s tou jedinou SPK co tam byla a honem do ČK, kde zjišťuji, že třetí etapa nakonec za 0b.¨

Po dojetí jsem upřímně byla ráda, že to máme za sebou, bylo to docela náročné, výsledek byl více než překvapující, vůbec jsem neměla dobrý pocit, dělali jsme dost chyb, i když dost jsme si jich ještě na trati opravili… ostatní asi chybovali ještě více než my, tak na nás zbylo 1. místo
Na tomto dvoukole se mi líbila živá kapela, péče o posádky taky super, organizačně vše klapalo, na výsledky se nijak dlouho nečekalo, a pak SS – která byla pěkným oživením našeho nočního bloudění.
Díky všem pořadatelům!

Veronika Kotinová
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: VeronikaK   


  29.04.2014 21:25   Šifra rally pro rodiče s dětmi
..........................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Holman Jaroslav   


  29.04.2014 19:09   Azimutové orgie s reálnými slepými mapami v Zábru - den
A teď něco pro Simču….

1.etapa
Po shlédnutí erotického vystoupení dvou místních vořechů v místě startu jedeme do Zábřehu. Nepřehlédneme vykous v plánku, dojedeme do bodu B a hned jedeme první reálnou SM (otočené severky nás nematou), kterou si domalujeme a hned se po ní můžeme vrátit zpět.
Teď přichází políčko v iti, které jsem nepochopil: „Lichá kóta 166°“. Mělo to být, přijeď do liché kóty z azimutu 166°, já hledal ale jak z ní vyjedu. A proto jsme tak vyjeli z kóty 109, což asi bylo tak 173° ale nic lepšího mě nenapadlo. Po parkovišti přes ležící SPK V jsme nejeli zato jsme si namazali navíc SPK Z.
Z kóty 101 lehká chlupatá a SM2 do uličky za baráky. Průjezd přes kótu 109 a chlupka až na SM2 – to vše okořeněné dejkami – to se mi líbilo. Jen jsem pořád špekuloval, proč je v iti napsáno, že pokud nemůžu za dejkou jet L, mám jet R, než mi došlo, že u SPK Z to jsou vlastně dvě křižovatky.
Po výjezdu ze SM3 jsme se našli v mapě jinde (v tom fousu s přetahovákem) a jeli se otočit do kóty 109 a namazat si SPK Z navíc. Do 144 je to blíž vrchem ale dejka mě shodila směr kulturák, kde se zrovna rojily barevné mažoretky. Bod C mi nevadí, bo je mimo hlavní komunikaci (to je taková polská finta).
Jedu na SM4 s nájezdem a tak se jako přes začátek SM jedu otočit. To je první blondýna. Dole dejka a točím se znova – druhá blondýna. Pak mě zase sházej dejky a beru si 2x SPK Y. Konečně jedu SM, beru třetí blondýnu a mažu si komunikaci. SM4 dojedu a přes SPK Y a U si najíždím na SM10. Tu jedu a přes čtvrtou blondýnu si znovu domaluju tu ulici u ní.
Teď kudy to bude do kóty 144 blíž? Asi přes 2x kótu 164 – tam žádný plech a pak SMX a SPK A.
Ze 144 reálem a na hlavní si vynesu kótu 500. No a pak zmastím začátek chlupky, tedy první chlup a nevrátím se na hlavní. Jedeme mezi garáže a tam to krásně všechno (ale bez plechu) vychází a pohodě pak vyjedeme na hlavní. A to znamená, že do Rovenska jedeme MAPOVĚ přes Postřelmov a SPK Š a otočnou!! SPK JEB (objezd za 160 TB a 10 minut). Pak ještě v Rovensku nejedeme za mostem L podruhé pro živou. To Rovensko bylo stejně pakárna – mezi barákama pro jedinej plech J. A teď už do ČK1.

2.etapa
Hned po výjezdu z ČK1 jsem si měl všimnout fousu v mapě – fakt pakárna. Takže za 200 TB bez SPK I a 8. Protože jsme do kóty 104 přijeli špatně od JV tak jsem měl na výběr, kam jet na mapovou chlupatou. A aby to to vyšlo na ten dvojfous zleva u hospody, tak jsme museli jet vpravo a najet si do jednosměrky. Pak chlupatá s měřením a na SM1. Na ní už mi platěj koleje jako vložák. Tak se přes váhu a dál jet opytlit, pak dojetí SM, znovu koleje a pro plech 9. Ze 156 reál a lehce na SM2 a pryč.
V Sudkově na SM3 s nájezdem a tak se jet pytlit přes most a pak na SM 3 s následnou chlupkou a vynešením bodu A. Tady to bylo jednoduché jen došlo ke zmatení na živé, která nás napodruhé otočila a po otočení už nám nechtěla dát znovu razítko.
V Dolních Studénkách se točíme dle azimutu a mapové P okolo zastávky. A pak na SM4, která končí v kótě 205. Z ní mám jet reálně na SM5, která by měla dle řádů začínat hned na následující křižovatce. Což ale nezačínala a tak jsme si živou vzali poprvé navíc za 60 TB. Dle mého chyba autorky. Následné chlupaté už byly bez problémů i proto, že jsme si správně domalovávali.
Teď do Šumperka. Dojeli jsme až do kóty 721 než mi došlo, že tady to nemá řešení a tak to jeli celé proti směru přes Králec. Pro SPK R, měřičům jsme se ale vyhnuli.
Jsme v Šumperku a jezdíme kruháky. Pak na mapový tvar tam, kde jsme si vynesli kótu 400. Další mapový tvar jsme nemohli najít a jeli jsme pro něj na SV od kóty 400 a tam to nevyšlo. Tak na druhý pokus už odhaleno správné místo, domalováno a objeto ještě jednou kolem dokola.
Pak mě kruhák shodil směr centrum, kde to ale mapově nesedělo a hnalo nás to na pěší zónu. Tak jsme usoudili, že tak to autorka chtěla a rychle do ČK2.

3.etapa
Co je to matriční bod?? V Řádech už se o tom nepíše…… Ale tedy asi ten zadaný v obdržené mapě.
Vynášet si ale body přesně do husté sítě komunikací jako v Bludově a v Postřelmově se nám moc nedařilo.
Takže na SM1 z bodu 2 a pak si objet čtvereček kvůli podmínce v bodě R. Až když jsme jeli zpátky jsem si všim, že mapová byla ne ta hlavní ale ta jednosměrka ale bylo to bez plechu. Do bodu H a na světlech L. Průjezd na otočení až za ČK1 a pak znovu do nemapy. Tam to s vjetím do jednosměrky byla lumpárna ale to jsme naštěstí odhalili.
Teď z háčka do jedničky. Před bodem 1 světla a tak L. Další světla a L k Lidlu. Tam se na pytlliku otočím a jedu znovu na světla. Tam musím zase L ale na čtvereček u Penáče mi to nevychází, ten byl dřív. Ten mapový je si až na autobusák a tam nemůžu. Tak další světla zase L a dojedu znovu až k Lidlu, kde už mi vložák se světlama neplatí. Ale mapově mi tam chybí odbočovací pruh a tak pravá nemůžu a proto jedu rovně.
Tady nevím, jak to autorka chtěla, protože blíž to je opět na ten čtvereček u Penáče (kterej už jsem zapomněl, že to nejde) a pak bych se asi cyklil…. Ala já tedy jedu rovně, do bodu 1 od JV a tam opět světla. Opytlím se přes kruhák s kótou 888 přes SPK 71 a konečně vyjedu z bodu 1 rovně.Pak lehce do H a do kóty 888 se zadanou vzdáleností. Tak i my bez měřidel musíme měřit a naměříme, že si dáme kruhák ještě jednou dokola. A proto ještě 2x SPK 71.
Reálem směr Bludov a domaluju si SM2, ze které jedu na živou. Chlupatá je po té domalované a pak okolo pouti do bodu E.
Průjezd do bodu LL a pak SM3 s návratama je v pohodě. Průjezd Chromčí celkem také v pohodě (nezapomenu si otočit severku u plánku). Nezapomenu si všimnout značky hlavní silnice a vyjet ze SM4 reálně a pak najít ten azimut a vjet si do mapové jednosměrky.
V bodě 27 už mi platí podmínka a pak už mít jen ten správně vynešený bod A. Což se mi moc nepodařilo… ale naštěstí bez TB včetně nájezdu do Tiché ulice. Tak a už konečně konec. Děkujeme!!!!
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: PetrM   


  29.04.2014 07:30   Super stage na Hella rallye
Vážení přátelé svižné jízdy, konečně vám posílám výsledky SS1 z Helly. Takhle mi byly předloženy časoměřiči. U některých známých rychlíků mě výsledky překvapují. Nedělejme z nich proto závěry, je možné, že svou roli sehrála technika, tma, absence signálu na Bozeňově či lidský faktor. "...a nebo ste kuva fakt jeli pomalu!" :-)) Nu což, hlavně že jste se pěkně svezli a přijeli na Bozeňov celí!! Já každopádně zaregistroval zájem, takže až zas něco budem stavět, tak se to pokusíme zopakovat i s profesionálnějším vybavením! Jura
VÝSLEDKY SS1
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Kubíček Jiří   


  28.04.2014 16:32   Pohled z bedny.     (Mistrovství ČR - Hella rallye - noc)
Nikdy jsem takový článek nepsal a ani jsem nedoufal, že někdy psát budu. Chtěl jsem to hodit na Míru, ale nepovedlo se.

Hodnocení soutěže bych asi začal událostí z doby 2 hodin před Přejímkou :
Zrovna jsme dojeli na parkoviště před Hellu, kde již odpočívali Boudní. Za 5 minut dorazil Jura a že prý jsme na špatném místě a pokud to takto půjde s námi dál, že bude spokojený. Následně nás dovedl na to správné parkovací místo.
Po zajímavé přednášce o světlometech Hella, po netradičním pojetí hymny (díky za to) a po tradičním pojetí rozpravy, jsme se rozjeli do 1.etapy.

Jak psal již PetrM, asi jsme všichni čekali, že to bude mazec. A taky že ano. Normálně si stíhám kreslit SPK i do podkladové mapy, ale tady jsem jich stihl zakreslit pouze 6ks. Celkem nám to pěkně odsýpalo, Míra občas nestíhal, ale první zásek byl až v řešení kam vynést začátek SM 12. Nakonec jsme se shodli (i dle tvaru SM), že do dolní křižovatky. Pak už šlo všechno zase bez komplikací – dokonce i ty azimuty a vyšlo to na 220TB + 18 minut na čase.

Ve 2.etapě bylo trochu více vložáků a menší překlepy v číslech (dvě podmínky č.2 a pozice ČK 2 když jedu do ČK 3), ale nad tím jsem si hlavu nelámal. Začali jsme stejně svižně, jak jsme skončili. Po Leštině jsme hned najezdili něco kolem 5ti km – domorodci určitě měli radost, a rychle pryč. Moc nemám rád reálný nájezd na slepé mapy a tady byli dokonce tři za sebou. Kdo se ztratil hned na SM23, chytl se až v kótě 275. Bohužel neměl vynesenou kótu 271, takže do ní následně nemohl a další záchytný bod byla až SM28. Nepočítal jsem to, ale viděl bych to tak na 800TB. Nám to ale vyšlo a celá etapa za 160TB + 27min.

Na startu do 3.etapy jsem si říkal, jak nám to pěkně jde a že nám to v cíli určitě ,,pěkně spočítají,,. Zase chyba v očíslování ČK, tentokrát jedu do ČK4 a v záhlaví pořád zůstává ČK2, ale už jsme si zvykli. Problém nastal až v bodě 31, kdy jsem nedokázal do něj dojet – z obou stran zákaz vjezdu a šipku si pořád otáčím. Po pěti minutách marného snažení jsem to vzdal a jel do bodu 32. Až v cíli mi kdosi vysvětlil, že si šipku můžu nadjet (mlátím se do hlavy ještě teď), takže SPK G. Tady mě zase mrzí ,,chyba,, od Jury, že udělal fintu ve fintě – jeden přehlídnutý zákaz odbočení za 400TB. Ale mělo to dost posádek. Etapa za 660 a 9min.

Simča na nás v cíli vybafla, že jsme na tom zatím ve výsledcích dobře, ale to jsme netušili, že až tak dobře. Pro Míru je to první výhra v MČR a pro mě druhá.
Všem bych chtěl ještě jednou poděkovat za gratulace a Jurovi za pěknou, ale těžkou soutěž. A slibuji, že až zase něco postaví, tak určitě přijedeme.

Za posádku st.č.15
Petr Špaček
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: ŠpačekP