začínáme s AOS      řády aos      uzavřená diskuze      přihlášky - propozice      výpočetní program      archiv výsledků      archiv jednotlivců      fotogalerie      videogalerie      radary      dopisovatelé      kontakty 
   ARCHÍV:
.
         2023
.
         2022
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  02.03.2016 18:16   Vyšla ročenka AOS 2015
Každoročně očekávaný přehled výsledků ve formě ročenky AOS vydal Zdeněk Klenák. Ač jsem se snažil co to šlo, nepodařilo se mi vytvořit kvalitní kopii toho co mi poslal. Přesto všem nedočkavcům dávám ke stažení. Snad to později vylepším.

Opravdu dloooooouhé roky uvažuji nad tím, proč naše ročenky mají označení přes dva roky. Ještě jsem na to nepřišel, proč ohlédnutí za rokem 2015 se jmenuje ročenka 2015 - 2016. Počátek to má asi někde v historii, kdy jsem se dostal do té obrovské rodiny jezdící BOAS a měl ještě vlasy a v noci nemusel spát. U fotbalu to chápu, jede se tam systém podzim / jaro, ale u nás ? Nééé, nechci nic měnit. To jen tak, aby byl tento článek delší !

ROČENKA 2015 KE STAŽENÍ
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža   


  01.03.2016 18:06   POHLED Z BEDNY SHELL HRUBÁ SKÁLA
Zimní přestávka je dlouhá. A my jsme nedočkavě pokukovali po kalendáři, kdy už skončí. A minulou sobotu jsme se konečně dočkali.
Ročník tradičně začal na Hrubé Skále. Přejímka v nám známé restauraci a následuje jízda zručnosti.
Pro řidiče je to premiéra s „novým“ vozem, ale zvládl to na jedničku. Čistá jízda, čas nebyl také špatný , to vše znamenalo první místo v Shell, celkově 6 místo v jízdě zručnosti.
Pak následovala pozdní snídaně v restauraci, krátká rozprava a už vyrážíme. Netradičně startujeme z restaurace a pro nás netradičně startujeme jako druzí v pořadí.
Výjezd na trať jsme zvládli, splnili vložák a poctivě dojeli pro průjezdku č. 5 .Ráno bylo „ jiná PK“ a navigátor měl chuť šetřit čas a nejezdit tam - ještě, že má řidiče . Dál jsme pokračovali 1. etapou bez zádrhelů. Pouze na konci jsme chvilku hledali první z reálů, ale po jeho nalezení, šlo vše dál jak na drátkách – 2 x živá kontrola a jsme v cíli. Nebyli jsme si jistí, zda jsme něco nevynechali, do příjezdu na čas zbývalo ještě skoro 10 minut, ale nakonec se ukázalo, že pořadatelé k nám byli štědří a času nám dopřáli více než dost.
Výjezd do druhé etapy se také povedl, vyhnuli jsme se živé kontrole ( všimli jsme si přikázaného směru) a hurá dál. Jediný zádrhel v etapě byl „výkus“ v mapě po projetí bodu B. Zde jsme se nechali nachytat a zajeli na „plácek“ ke garážím pro falešnou průjezdku, přestože tam byla plná čára. Té jsme si všimli až při výjezdu. Kam se jet otočit, jsme naštěstí nevyřešili a tak jeli dál. Za konec etapy pochvala řidiči, že dodržel rychlost v obytné zóně. Sice neví jak, ale dodržel ji. O tom, že nám to dopomůže k vítězství jsme neměli v té chvíli ani potuchy.
Třetí etapa se také zdála v pohodě. Zamotali jsme se až u kóty 310, kde jsme pracně hledali odbočení do leva a našli. Řidič měl radost, že jsme to nepřehlédli - bohužel , odbočení do leva nebylo kvůli plné čáře možné, takže nám chyběla průjezdka. Horší bylo, že jsem si na konci etapy všimla, že ve 3.etapě byla podmínka. A já ji při průjezdech neplnila. Zmizel dobrý pocit,že vím, co dělám. Sama sobě jsem si zanadávala. To si u nás v týmu obstarávám já. Řidič je k mým chybám více než tolerantní . Pak jsem to rychle spočetla - chyba přinese 220 bodů. Tak se uvidí, jak to zvládli ostatní.
Následoval oběd v restauraci . Opis vzorových průjezdů a rozbor s ostatnímu co kdo jel a proč. Během konzultací jsem zjistila, že i ostatní měli ve 3. etapě problémy a tak snad nebude umístění tak špatné.
Vyhlášení výsledků bylo překvapivé. 1.místo jsme nečekali. Jak už jsem se zmínila ,řidič byl sice bezchybný v jízdě zručnosti a na radaru, ale na trati měl své vroubky a o mě raději nebudeme mluvit ,(za chybu s podmínkou si nadávám ještě teď). Výborného umístění jsme dosáhli díky našim protivníkům ,kteří naštěstí chybovali více než my a pořadatelům, kteří byli mírní v postihu za neplnění podmínky.

Všem pořadatelům děkujeme za pěkně připravenou soutěž a příští rok určitě přijedeme zas.
Za posádku č.102 Martina Čáslavská
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: MartinaC   


  01.03.2016 09:46   ZHS 2016
Po té, co několik posádek avizovalo, že se Zimní Hrubé Skály nezúčastní, váhal Petr, jestli stojí vůbec za to soutěž udělat. Bohudíky do toho šel a odměnou mu bylo 24 posádek, které přijely a určitě nelitovaly. Na trati se nevyskytly žádné závažné problémy, časy byly sice více zimní na současné podmínky letošního roku, ale mě to moc nevadilo. V cíli se vyřešilo rychle a dobře několik jiných průjezdů, zádrhel se stávkující výpočetní technikou se také podařilo vyřešit celkem rychle. Takže celému pořadatelskému týmu patří veliký dík za dobře provedenou soutěž a zvlášť Petrovi za přípravu tratě a celkovou organizaci.
Z celkového počtu posádek se jich 11 zúčastnilo v Shellu, poprvé mimo Horní Brannou také posádka od nás, náš mladej s kamarádem. Byli docela úspěšní, napoprvé se jim sice moc nezdálo, že všude přijeli o 20 minut dřív a trochu je na trati vyděsil Venca, který je někde na trati předjel v křižovatce. Šli prostě do toho po hlavě a chtěli vyhrát. Nakonec se jim to mohlo podařit, nebýt výborně postaveného radaru na konci 2.etapy. Míra to tam zná, občas tam přijedou na fotbalové hřiště a tak si držel padesátku. Dokonce se i těšil, že se tam bude měřit a obsluze radaru zamává. Ale stejně jako dalších 16 posádek si nevšiml, že je v zóně 30!!! Bral 180 a proto nakonec skončili kluci druzí. Ale i tak dobrý výsledek. Shell byl dobře postaven pro začínající posádky, které případně těžké itineráře odrazují od dalších účasti. Ty nejlepší posádky by se pak už měli postupně přesouvat do Českého poháru a prokousávat se tam pořadím dále nahoru.
A pohár. Byl jako vždy zajímavý, bez hluchých přejezdů a laciných fint. Hned po startu byla výborná věc na oblbnutí mozkových závitů. Nejdříve nám Petr vsugeroval otočné Áčko za odbočovací šipku a pak nás nutil tudy projet znovu. Kratší to bylo objet protisměrem. Průjezd pak ještě upravila živá v místě startu, která nám ještě dala lísteček zruš detail. Tak to jsem teda nepochopil a vyrazil v protisměru podle původního záměru. Kolo bylo dlouhé 4 kilometry a pořád mi vrtalo hlavou, proč ten zrušený detail. Ještě více mi to vrtalo hlavou, když na celém kole nebyl žádný plech. Když jsem se vrátil na místo toho otočného Áčka z druhé strany, potkali jsme se s Ludvíky. Zbytečně jsem jim ukázal, že to měli jet obráceně a oni se otočili a jeli zpět.. V tom mi to došlo, že s detailem jsem si zrušil i tu odbočovací šipku, jel zbytečně kolo a ještě ukázal soupeři fintu. To jsem ale nevěděl, že pražáci v tomto bodě dělali snad třetí kolo kolem dejek, které ale už neplatily a o nadjíždění šipky přes živou neměli tušení. Potkali jsme se ještě na konci etapy. Přijeli jsme před živou a dávali nám přednost. To bylo divný samo o sobě, ale musel jsem je pustit, protože jsem ještě neměl napsané průjezdky. Ale oni měli jiné plány. Chtěli živou objet a nás na ni natlačit, tak teda k živé zajeli, bouchli si čistý papír a jeli dál. Mě to uklidnilo a jel jsem si taky pro razítko. Až po té mi to začalo vrtat hlavou. Proč nás pouštěli? Co když to bylo kratší do cíle z druhý strany, živá se nebrala a mám to za šedesát. Začal jsem měřit, ale vyšlo mi to stejně přes tu živou. A přesvědčen, že ji mají i kluci mě ještě uklidnilo. Tak jsem ji bouchnul ještě jednou přes vložák. Bylo to dobře a klukům dvakrát chyběla.
Druhá etapa skončila v Železném Brodě, kde na konci byl ten dobrý radar, my ho měli jen za 100, a taky tajná na odbočování z jednosměrky. Až při třetím průjezdu jsme zjistili, že je to jednosměrná komunikace a ostatní na tom nebyli o moc lépe. Zajeli to jenom 3 posádky ze 14.
Ve třetí etapě jsem zapomněl opustit druhou slepou mapu, ač v přípravě na startu jsem si zmaloval itinerář všema barvičkama, který jsem měl. Zjistil jsem to až na další slepce, což mě tam tak rozhodilo, že jsem si zapomněl udělat jednosměrku. Takže tady za stošedesát. Věříc, že budu v čase, rozhodl jsem se těch 5 kilometrů vrátit. Nakonec jsme byli v drahejch, takže nula od nuly. Lada si to ale užila, protože jsme jeli po klasické RZ z Rallye Bohemia – Koberovy a Lada si ji dala tedy 3x. Poslední okno rozhodovalo o umístění v cíli. Špatné vyhodnocení nejkratší vzdálenosti na posledním detailu před ČK4 bylo snad za 280 bodů.
Takže co říci závěrem? Bylo to příjemné svezení, dobrá organizace a pohodová atmosféra. Nakonec i chyběla ta trocha sněhu k doplnění atmosféry. Tak snad příští rok.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: MirekP   


  29.02.2016 12:25   Zimní Hrubá skála 2016
Zatím žádný pohled z bedny / věřím,že bude brzy …Martiny i Míry minulé příspěvky byly hodně fundované a pěkně čtivé / ale ani nikoho jiného a tak jen v rychlosti podstatná fakta.
Zkušený pořadatel opět na jedničku,iti po kontrole Petra M. bez podstatných připomínek,drobné vyřešeny za pochodu ,snad jen oplechování mohlo být někde citlivější-kdo zapomněl vložák, měl to za méně,než ten,kdo ho jel blbě, dodržený časový harmonogram,solidní hospoda,prostě jedním slovem tradičně velmi dobrý start do nové sezony. !! Petře Šp. a spol D Í K Y !!!
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Jarda H   


  25.01.2016 16:53   Jak na čtvrtý schod ?
Je tu konec ledna a s ním i nápověda, jak jste se měli dostat na čtvrtý schod.
Doufám, že se Vám toto vánoční zpestření líbilo, i když bylo sestaveno ze starších, na našem webu již použitých itíků.

JAK NA ČTVRTÝ SCHOD
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža