začínáme s AOS      řády aos      uzavřená diskuze      přihlášky - propozice      výpočetní program      archiv výsledků      archiv jednotlivců      fotogalerie      videogalerie      radary      dopisovatelé      kontakty 
   ARCHÍV:
.
         2023
.
         2022
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  08.05.2017 17:28   Nenáročné itineráře na MČR na Lučině.
Další dvojkolo Mistrovství ČR je za námi. Tentokrát se noční i denní etapy uskutečnily v oblasti mezi Žermanickou přehradou a automobilkou Hyunday v Nošovicích. Protože se soutěž současně jela jako Středoevropský pohár, zúčastnilo se ho 39 posádek, nejen z Česka, ale i z Polska, Maďarska, Slovenska a Rumunska.
I z tohoto důvodu jsem volil jednodušší iti, aby zahraničním účastníkům nedělaly velké potíže. Bohužel jsem náročnost odhadl velice špatně a absolvovat etapy za 0 TB nebylo pro většinu posádek žádným problémem. Ten, kdo udělal chybičku, se propadl ve výsledkové listině nepříjemně hluboko. Nejvíce na to doplatili kladeňáci Pavel s Mirkem, kteří přehlídli jednu dejku a minuli 4 SPK. Na tak nenáročné trati se nedala chyba dohnat a skončili poslední.
Jednodušší iti samozřejmě vyhovovaly účastníkům Středoevropského poháru, kteří nešetřili chválou. I slabší mistrákové posádky byly spokojené. Ty špičkové však určitě ne. Já jako autor tratě se právě těmto omlouvám, že se mi nepodařilo náročnost dostat tam, kam patřila. Jak jsem na závěr řekl, moje stavitelské sebevědomí utrpělo vážnou trhlinu a kdo chtěl mohl si osahat můj tradiční stavitelský svetr. Zbytek organizačního týmu v čele se Zbyťákem, však zaslouží jako vždy pochvalu za celý průběh soutěže, za pěkné prostředí, ubytování i stravu.
Je jasné, že na dalším dvoukole se již ve výsledcích objeví tisíci bodové příděly a ti nejlepší si opět vychutnají ty slabší !

  

Asi největší překvapení připravilo pořadatelům st.č. 11, svými čistě zajetými čtverci. Foto vlevo je z JZ den2 a foto vpravo z JZ den1.

Přeji hodně úspěchů do dalších kol mistráku ! Vláďa Dužík
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža   


  04.05.2017 00:11   Rallye Šmídl úspěšně zakončena
V sobotu 22. dubna se uskutečnil 6. ročník Rallye Šmídl. Ve spolupráci s Městem Žamberk, příspěvkovou organizací Střediska volného času Animo a naší firmou vznikl zábavný, soutěžní den pro širokou veřejnost. V letošním roce se zúčastnilo 38 posádek a tématem celé akce bylo Zemědělství a chovatelství.
Již třetím rokem pořádáme závod nejen pro kategorie Family (rodiny s dětmi) a Hobby (řidič a navigátor, kteří neměli před rokem 1990 licenci AOS), ale také jsme pořadateli závodu, který spadá pod celorepublikový seriál Shell Cup.
Od 14 hodin byl v areálu firmy Šmídl v Žamberku připraven bohatý doprovodný program. Nechyběla soutěžní stanoviště pro děti, ukázky drezůry koní, výcviku psů, králičí hop, vystoupení taneční skupiny Alabama, stánky Českého červeného kříže, Městské policie a BESIPu. Sanitní vůz přistavilo Albertinum a velkou atrakcí byly opět hasičské vozy. Nemohly chybět ani šlapací moskviče a ukázka vyprošťování a hašení havarovaného vozidla a mnoho dalšího.
I přes nepřízeň počasí se 6. ročník Rallye Šmídl povedl a většina posádek přislíbila účast i na příští rok.


Výše tolik o zhodnocení letošního ročníku. Nicméně současně mohu sdělit, že na Foto - 6. ročník - 2017 jsou zpřístupněny fotografie a uveřejněny výsledky všech kategorií.
A zajímavost na konec, která dokumentuje zájem společnosti, jako generálního sponzora, o soutěž: start do úvodní etapy prováděla tradičně jednatelka společnosti paní Martina Šmídlová na střídačku se zakladatelem společnosti, jejím otcem, Vladimírem Šmídlem. V pořadatelském týmu např. v časové kontrole nebo na jízdě zručnosti jste se zcela jistě potkali již po několikátý ročník s dalšími lidmi z vrcholového managementu společnosti Šmídl s.r.o.

Takže pokud jsme Vás zaujali, tak příští rok budeme opět pro Vás připraveni, jako ti špunti v historických vozidlech - budoucí krev AOS.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: VláďaF   


  26.04.2017 15:12   Hlášky pro stavitele tratí.
Ahoj všem co se snažíte postavit nějakou soutěž. Protože jsem těch soutěží postavil a zorganizoval celou řadu, propracoval jsem se k poznání čeho je dobré se vyvarovat nebo přidržet. Takže vám předkládám k zamyšlení mé zkušenosti v několika stručných heslech. Není to návod, pouze zjednodušené zkušenosti. Každé z hesel by si zasloužilo samostatný odstavec, ale protože vás považuji za přemýšlivé a inteligentní jedince, tak si podrobnosti jistě dasadíte sami.

1. Nedělej ostatním co se tobě nelíbí.
2. Řády jsou řády, ale soutěže bychom podle nich měli stavět.
3. PK si musí posádka zasloužit.
4. Není nic co by posádky nezajely, ale ani nic co by nezkazily.
5. Nová finta nesmí být nikdy úplně nová.
6. Při kontrole nikdy nedodělávej trať.
7. Co jede rozhodčí jinak naž ty, musíš vyhodit.
8. Chybu, kterou neodhalíš ty ani rozhodčí, odhalí alespoň jedna posádka.
9. Vše co ti rozhodčí při kontrole vyhodil je málo na to aby byla soutěž lehká.
10. Rozhodčí se nikdy nesmí nechat zlomit autorem.
11. Správce silnice ti vždy na správný průjezd přidá nové DZ, nebo překop.
12. Nečekej žádný vděk. Za každou dobrou věc budeš spravedlivě potrestán.

Pokud máte jiné zkušenosti, jiné nápady a nebo alespoň kousek humoru přidejte na net svoje připomínky aby bylo co číst. Všechny srdečně zdraví JirkaB.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Boudný Jiří st   


  18.04.2017 13:47   Běžel závod pro zdraví a dostal infarkt.
Inženýr Zdeněk Jíše z Roudnice nad Labem je štíhlý pětapadesátník. Celý život sportoval, hlavně běhal, nekouřil a jedl poměrně zdravě. Až do svých dvaapadesáti nepotřeboval lékaře, ale pak se mu ze dne na den změnil svět.,

"Běžel jsem závod kolem hory Říp a do Roudnice nad Labem. Už posedmé. Celá trať měří 15 kilometrů. Já to nejhorší už měl za sebou a při mírném klesání na 12. kilometru jsem se najednou skácel. Až později jsem se dozvěděl, že jsem dostal infarkt. Opravdu to byl blesk z čistého nebe,“ vypráví svůj příběh pan Jíše.

Záchranka ho odvezla do nejbližší nemocnice a po týdnu ho převezli na specializované pracoviště do pražské Všeobecné fakultní nemocnice. Ležel na jednotce intenzivní péče a manželce lékaři řekli, že když se pacient neprobudí do tří dnů, bude to moc a moc špatné. „Žena už se pomalu smiřovala s tím, že zemřu. Já na té jednotce ležel pět týdnů a teprve pak jsem se probral,“ říká pan Jíše a celé události, která se stala v květnu před třemi roky, se už usmívá.

„Nikdy by mě nenapadlo, že se mně může něco takového stát. Až dodatečně jsem si uvědomil, že moje maminka zemřela na infarkt ve čtyřiceti letech a tatínek v šedesáti dvou letech. Já ale žádné problémy neměl, a pokud si dobře pamatuji, tak ani oni ne. Přesto mě infarkt potkal. Dnes oněch 15. kilometrů uběhnu, ale za dvě hodiny, a ne za hodinu a patnáct minut jako dřív. A také už chodím na pravidelnou prevenci,“ říká pan Jíše.

Příčinou jeho infarktu byly jednak genetické vlohy a také vysoká hladina cholesterolu v krvi a vysoký krevní tlak. Ty totiž nebolí. Pacienta ale ohrožují na životě, i když o tom nemá nejmenší tušení. Odhalí je pouze preventivní vyšetření.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Novinky.cz   


  13.04.2017 10:45   Informace č.1 pro Mistrovství ČR - Lučina 2017
..........................................................................................................................................................................
Protože se naše mistrovství jede současně se Středoevropským pohárem, museli jsme tomu i lehce přizpůsobit itineráře. Ve STEPu musí být všechny zápisy provedeny graficky a ne slovně. Oříškem bylo například jak graficky zapsat u vložáku "Za každou, poprvé" nebo "Za první, vždy" atd. Aby nedošlo k sebemenšímu nedorozumění, obdrží každá posádka před soutěži vysvětlení všech (opravdu všech) vložáků a podmínek, které se v iti vyskytují. (Již dnes možno stáhnout z webu). Je tam taky upozornění pro české posádky, že povel vpravo nebo vlevo (rovně se nevyskytuje), není vyznačen písmeny, ale šipkou. Označení severu je písmenem "N", protože "S" znamená v angličtině jih.
Itineráře jsou psány dvoujazyčně a posádky MČR mají výrazně kratší čas na projetí než posádky STEPu a Moravského poháru. STEP a MP mají v každém kole pouze dvě etapy, MČR má mavíc vždy třetí etapu. Kratší, ale výživnější.
Protože STEP požaduje v každém kole dvě jízdy zručnosti, museli jsme se přizpůsobit. Do soutěže o mistra volantu bude započítan součet obou.
Abychom urychlili průběh v sobotu, odjedou se obě sobotní JZ již v pátek před prezencí. JZ bude k dispozici kdykoliv od 15 hod. na parkovišti u hráze přehrady.

Těšíme se na Vás !!

VYSVĚTLIVKY 1
VYSVĚTLIVKY 2
ŠRAFOVÁNÍ NA KŘIŽOVATCE
JÍZDA ZRUČNOSTI DEN 1 a NOC 1
JÍZDA ZRUČNOSTI NOC 2
JÍZDA ZRUČNOSTI DEN 2
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža