začínáme s AOS      řády aos      uzavřená diskuze      přihlášky - propozice      výpočetní program      archiv výsledků      archiv jednotlivců      fotogalerie      videogalerie      radary      dopisovatelé      kontakty 
   ARCHÍV:
.
         2023
.
         2022
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  26.05.2017 22:52   Startovní číslo 80 si dnes rezervuje Květa Rous.
Dnešního dne se dožívá krásného věku 80 let náš bývalý spolubojovník,
velký příznivec AOS, pamětník doby BOAS a kamarád Květoslav Rous z
Litvínova.
Se soutěžemi začal podle mého odhadu někdy kolem roku 1975 a
tak jak to dříve bývalo zvykem pěkně od okresního přeboru začal stoupat
výš a výš- přes krajský přebor, do „národa“ (Přebor ČSR) až do federálu
(M ČSSR). Jezdil jako spolujezdec v posádce Englický – Rous a do
federálu se poprvé dostali v roce 1982. Byli členem silného týmu
Chemopetrol Litvínov, za který stabilně jezdilo cca 5 posádek národ a
minimálně jedna posádka federál.
K našim soutěžím přivedl i svého syna Míru, se kterým jezdil od roku 2001 mistráky. Kromě toho byl také dobrým
stavitelem, ti služebně starší si určitě vzpomenou na tradiční soutěž
„Moldava“, která se jezdila v Litvínově. Vždycky byl znám dobrou
přípravou na soutěž, studováním starších itíků a map před soutěží- jeho
kolegové říkali už měsíc před soutěží „Květa už zase chrastí mapama“:-)

Myslím, že můžu mluvit i za ostatní soutěžáky a popřát mu do dalších let
zejména hodně zdraví a mnoho spokojenosti v osobním životě!
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Klenák Zdeněk   


  21.05.2017 22:52   Střelka - Pohled z bedny
Že se nevyplácí podceňovat přípravu před závodem jsem asi zatím nepocítil víc, než pozdě v noci před letošní Střelkou. Zjistit okolo půlnoci, že Horní Branná opravdu není v okolí Havlíčkova Brodu a že cesta z Prahy nebude na hodinu, mě nejen vyvedla z míry, ale donutila mě se i trochu zastydět. A nařídit si budíka hezky na pátou ranní... Takže příště v tomto ohledu rozhodně lépe.

Na místo určení, tedy do motorestu Na Kovárně, jsme dorazili v 8 hodin ráno. Naštěstí žádný spěch, stihli jsme si v klidu vypít kávu, následovala rozprava, během které už si pohároví závodnící stihli odjet zručku. Na tu jsme se pak vypravili i my, byla poměrně jednoduchá, takže jsme se aspoň neztratili. Hned potom se startovalo do závodu. První etapa byla plánovaná na hodinu. Moc se nám líbilo, že byla taková, jak to jen říct... plynulá. Nebylo potřeba příliš zastavovat, dalo se všechno vymyslet za jízdy, mapy byly hezky čitelné, čas naprosto optimální. Asi nám to sedlo, dojeli jsme s krásnou nulou, vyjma 20 TB za radar na začátku obce se škrtnutou sedmdesátkou. Ještě jsem pánům s radarem zamával, leč nesešlápl jsem brzdu ve svahu dostatečně silně, naštěstí bodový přídel nebyl nikterak dramatický.

Po krátkém osvěžení jsme hned startovali do druhé etapy. Ze začátku strašně dlouho nikde žádná SPK, ale v průběhu závodu se jich urodilo požehnaně. Nicméně hned první jsme měli navíc, nechali jsme se trochu vycukat mapovou rovně a sežrali jsme to i s navijákem. Další průběh byl vcelku bezproblémový, etapa byla dost jezdivá, trasa se nám moc líbila. Jen tu mapu musíme příště prostudovat líp, ve Vrchlabí jsme nepostřehli malý "zub" v mapě a přistála nám další bodová prémie. Celkové skóre tak činilo naštěstí nevelkých 120 TB.

Výsledkem bylo první místo, což nás ve velké konukrenci nejen ostatních Shelláků, ale i tradičně silného zastoupení místních závodníků, velmi potěšilo. A co se nám líbilo nejvíc? Organizace celé soutěže. Ráno jsme se přesunuli na zručku, kde jsme téměř nečekali, jelikož ji měl pohár už za sebou. Vše krásně navazovalo, ve 12 hodin už jsme měli závod za sebou a seděli na obědě, ve 14 hodin vyhlášení. Jedním slovem paráda. Děkujeme mnohorkát organizátorům tedy nejen za hezky vymyšlenou a uspořádanou, ale hlavně organizačně zmáknutou soutěž. Budeme se těšit opět příště!

Za posádku č. 123

Petr Manda
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Manda   


  14.05.2017 09:56   Zemřela legenda BOAS - Bohuslav Vidlák
Z Plzně dorazila smutná zpráva, že nás navždy opustil kamarád, který většinu života věnoval našemu společnému koníčku BOAS, který se po roce 1989 změnil název na AOS.
Působil v celostátních motoristických sekcích Svazarmu, kde se významnou měrou podílel na rozvoji našeho sportu. V té době se jezdily BOAS okresní a krajské přebory, národní přebor a federální mistrovství s pro nás dnes neuvěřitelným počtem posádek.
Byl navíc i výborným kamarádem a pro západočeské posádky sportovním tátou.

Vzpomeňme si společně na Bohouše a poděkujme mu za všechno, co pro náš sport v minulosti vykonal.
Článek na Ewrc.cz
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža   


  08.05.2017 17:28   Nenáročné itineráře na MČR na Lučině.
Další dvojkolo Mistrovství ČR je za námi. Tentokrát se noční i denní etapy uskutečnily v oblasti mezi Žermanickou přehradou a automobilkou Hyunday v Nošovicích. Protože se soutěž současně jela jako Středoevropský pohár, zúčastnilo se ho 39 posádek, nejen z Česka, ale i z Polska, Maďarska, Slovenska a Rumunska.
I z tohoto důvodu jsem volil jednodušší iti, aby zahraničním účastníkům nedělaly velké potíže. Bohužel jsem náročnost odhadl velice špatně a absolvovat etapy za 0 TB nebylo pro většinu posádek žádným problémem. Ten, kdo udělal chybičku, se propadl ve výsledkové listině nepříjemně hluboko. Nejvíce na to doplatili kladeňáci Pavel s Mirkem, kteří přehlídli jednu dejku a minuli 4 SPK. Na tak nenáročné trati se nedala chyba dohnat a skončili poslední.
Jednodušší iti samozřejmě vyhovovaly účastníkům Středoevropského poháru, kteří nešetřili chválou. I slabší mistrákové posádky byly spokojené. Ty špičkové však určitě ne. Já jako autor tratě se právě těmto omlouvám, že se mi nepodařilo náročnost dostat tam, kam patřila. Jak jsem na závěr řekl, moje stavitelské sebevědomí utrpělo vážnou trhlinu a kdo chtěl mohl si osahat můj tradiční stavitelský svetr. Zbytek organizačního týmu v čele se Zbyťákem, však zaslouží jako vždy pochvalu za celý průběh soutěže, za pěkné prostředí, ubytování i stravu.
Je jasné, že na dalším dvoukole se již ve výsledcích objeví tisíci bodové příděly a ti nejlepší si opět vychutnají ty slabší !

  

Asi největší překvapení připravilo pořadatelům st.č. 11, svými čistě zajetými čtverci. Foto vlevo je z JZ den2 a foto vpravo z JZ den1.

Přeji hodně úspěchů do dalších kol mistráku ! Vláďa Dužík
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža   


  04.05.2017 00:11   Rallye Šmídl úspěšně zakončena
V sobotu 22. dubna se uskutečnil 6. ročník Rallye Šmídl. Ve spolupráci s Městem Žamberk, příspěvkovou organizací Střediska volného času Animo a naší firmou vznikl zábavný, soutěžní den pro širokou veřejnost. V letošním roce se zúčastnilo 38 posádek a tématem celé akce bylo Zemědělství a chovatelství.
Již třetím rokem pořádáme závod nejen pro kategorie Family (rodiny s dětmi) a Hobby (řidič a navigátor, kteří neměli před rokem 1990 licenci AOS), ale také jsme pořadateli závodu, který spadá pod celorepublikový seriál Shell Cup.
Od 14 hodin byl v areálu firmy Šmídl v Žamberku připraven bohatý doprovodný program. Nechyběla soutěžní stanoviště pro děti, ukázky drezůry koní, výcviku psů, králičí hop, vystoupení taneční skupiny Alabama, stánky Českého červeného kříže, Městské policie a BESIPu. Sanitní vůz přistavilo Albertinum a velkou atrakcí byly opět hasičské vozy. Nemohly chybět ani šlapací moskviče a ukázka vyprošťování a hašení havarovaného vozidla a mnoho dalšího.
I přes nepřízeň počasí se 6. ročník Rallye Šmídl povedl a většina posádek přislíbila účast i na příští rok.


Výše tolik o zhodnocení letošního ročníku. Nicméně současně mohu sdělit, že na Foto - 6. ročník - 2017 jsou zpřístupněny fotografie a uveřejněny výsledky všech kategorií.
A zajímavost na konec, která dokumentuje zájem společnosti, jako generálního sponzora, o soutěž: start do úvodní etapy prováděla tradičně jednatelka společnosti paní Martina Šmídlová na střídačku se zakladatelem společnosti, jejím otcem, Vladimírem Šmídlem. V pořadatelském týmu např. v časové kontrole nebo na jízdě zručnosti jste se zcela jistě potkali již po několikátý ročník s dalšími lidmi z vrcholového managementu společnosti Šmídl s.r.o.

Takže pokud jsme Vás zaujali, tak příští rok budeme opět pro Vás připraveni, jako ti špunti v historických vozidlech - budoucí krev AOS.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: VláďaF