začínáme s AOS      řády aos      uzavřená diskuze      přihlášky - propozice      výpočetní program      archiv výsledků      archiv jednotlivců      fotogalerie      videogalerie      radary      dopisovatelé      kontakty 
   ARCHÍV:
.
         2023
.
         2022
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  09.10.2020 19:35   Mistrovství ČR družstev se letos ruší !!
Kritická pandemická situace v naší republice zasahuje i do pořádání našich soutěží. I když je soutěž družstev beze zbytku připravena, musí pořadatele ač neradi její pořádání letos zrušit. Současně se ruší i přidružené kola seriálů, které byly její součástí. Českého a Moravského poháru a Shell cupů.
Pořadatelé si již vyhradili v příštím roce termín (23.10.2021), kdy tuto soutěž ve stejném formátu uskuteční.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža   


  06.10.2020 00:19   Pohled z bedny – Pretiox - 1. kolo MMP
Ani jsem se nenadál, dva týdny zaneprázdněnosti uplynuly jako voda a mě se konečně podařilo po 99 přerušeních na stý pokus dopsat tento pohled z bedny o Pretioxce. Je však tak dlouhý, že jej rozdělím na dvě části. Snad to nebude vadit a kvalitnější posádky se aspoň pobaví nad tím, jak někdy může vypadat jízda těch, kteří jsou věčnými začátečníky.

Tuto naši povinnost, resp. poctu psát pohled z bedny jsem si uvědomil až při cestě zpět po skončení soutěže. Je to samozřejmě spíše pocta, protože se nám 10 let od posledního úspěchu, kdy se tehdy pohled z bedny ještě nepsal, obdobná možnost nenaskytla. Dosavadní výsledky to tak nějak neumožňovaly. Až nyní na Pretioxce, ale to je třeba brát, vzhledem k průběhu sezóny ovlivněné pandemií a tedy i účastí soupeřů, s rezervou.

Než se však rozepíšu, tak obrovské poděkování všem, kteří se kolem celé soutěže pohybovali a věnovali tomu svůj čas, velký dík a obdiv ke staviteli tratě Ludvovi. Také díky za velmi příjemné dostatečné nastavení časů na etapy. Níže pochopíte proč. Celý organizační tým předvedl opět skvělé zabezpečení pro soutěžní posádky a udělal vše pro to, aby se soutěž po všech stránkách vydařila. A to se opravdu povedlo. Snad neskončí, jak bylo avízováno, ale jen si odpočinou, naberou dech a Přerováci do toho půjdou zas.

A nyní k vlastní soutěži. Obě kola byla jako noc a den, i když s úspěšným koncem, který však vzhledem k tomu, že snad pro malý pohár byly stejné ITI jako pro Shell, jen „tvrdší“ čas, je třeba hodnotit s nadhledem, protože v poměření se Shellovými posádkami by důvody k radosti nebyly.

Vše začalo na náročné jízdě zručnosti pro obě kola, kdy pro naše širší vozidlo bylo málo místa ve slalomu i v rejdech, takže při průjezdu jsme si k trestným bodům ještě nakládali branky vyznačující trať.



Dopoledne: 1. kolo MMP

1. etapa:

Jen drobné, ale zbytečné chyby. Začátek relativně OK, ale problém přišel na chlupatici za podjezdem. Kde vlastně začíná a kde je vlastně ta odsazená rozdvojko vpravo? V uličce, kde je zákaz odbočení? Tak na začátek a ještě jednou. Zase to nevychází, tak opakovaně. Čas letí, takže tady končíme, jedeme dál, pro jistotu bereme SPK 4 na kruháči, něco nám říká, že by to tak mělo být.

Další pasáž relativně bez problému a tak vyrážíme ven z Bystřice do Slavkova. Hlavně nezapomenout na vložák z konce obce Bystřice. Bylo to samozřejmě dobře a také i trochu očekáváné. Díky vložáku nelze splnit výjezd z kóty 175. Bereme SPK 49 a najíždíme na výjezd z kóty, zde je ale další vložák, takže další okruh přes náves a poté další při nájezdu na SM 2 s obloučkem kolem pomníku. Celkem počítáme, že musíme dát 5x SPK E. Ve vzoráku jsou jen 4 „éčka“. Jasné a autor nás dostal. Nevšimli jsme si reálné odbočky vpravo, kde jsme měli dělat reálně vpravo ještě před kótou 175, takže E navíc a chybějící K. Zbytečných 160 a palec nahoru autorovi.

V Brusném řešíme znění vložáku „ Za každou DZ Konec obce jeď poprvé L – po asfaltu (neplatí při návratu na SM3)“. Tak a co teď? Neplatí to pro celý vložák nebo jenom ten asfalt? Zkoušíme variantu na konci obce, že neplatí asfalt. Jsme za chvíli zpátky v obci, ale nelze se dostat díky podmínkám dál. Volíme tak druhou verzi se ztrátou cca 6-8 minut proti odjetí hned. V cíli víme, že tak to mělo být, ale i tak se tam dal objevit dvojí význam. Asi mělo být, že Vl. ITI neplatí pro návrat na SM3.

Zbytek etapy již jen za, opět zbytečných, 200 – chybějíc druhé SPK I z návsi v Brusném a na konci etapy chybějící SPK VB. Vidina cíle byla větší než si uvědomit, že je třeba zapsat ještě SPK VB. Konečně cíl, pocity celkem jakž takž, ale není čas přemýšlet, pořadatelé nás ženou dál.



2. etapa

Psychický masakr. Asi tak by se dal nazvat úvod této etapy. Vše začalo na chlupatici, kdy nám neseděli chlupy, u kterých navíc nebylo možné poznat, že některé chlupy vyznačují polní cesty. Mě s 2 dioptriemi se to jevilo jako slabá čárka - asi chyba předlohy nebo tisku. Jezdíme půl hodiny jedno a to samé, končíme v poli a jedem někomu přes pole (evidentně podle stop jsme nebyli sami), zkoušíme to pasovat i na ty polňačky, víme i o odbočce za místní shop, ale ani při jednom nájezdu jsme nedokázali zkombinovat správnou verzi cest, aby to dávalo smysl.

No nic, vydáváme se přes 303 nejkratší cestou do kóty 100. Vložák nás žene vpravo na otočnou SPK 17, protože někde se v hlavě zafixovalo, že se má jet přes 303. Tady nastává velká chyba – neuvědomění si, že přes 303 není třeba jet a že se přehodnocuje kratší cesta do kóty 100 přes Brusné a ne již zpátky přes celou Chomýž. Takže SPK 17 je navíc.

Přijíždíme do kóty v Hlinsku s živou – razítko E. K tomu dostáváme lísteček s Pokynem PK a plánkem PK. Je to jasné, jedeme špatně, razítko E je navíc.

Mozek pracuje na plné obrátky, proč nás autor ještě trestá tím, že máme jet zpátky do Chomýže? Absolutní psychické rozhození. Čas utíká, v horkém počasí z nás leje bezradnost. Ach jo, vracíme se. Tady si jako navigátor uvědomuji v 990, že kratší cesta je nakonec do 100 přes Brusné.

Pelášíme, uháníme, plníme vložáky a to tak, že ve spěchu skáčeme na špek před Slavkovem s dejkou před trojúhelníkovou křižovatkou a jedeme se do Slavkova otočit. SPK HH je tak navíc. V těchto místech se začínáme utěšovat, že snad nejedeme špatně a že nás autor plánkem PK chtěl dostat na správnou trať. Nikdy se mi to takto nestalo, tak stále hnízdí v hlavě pochybnosti. V cíli nás R.A. uklidňuje, že ten plánek k tomu byl opravdu určen.

Přijíždíme do kóty 100, ale je zde vložák, takže přes kótu 200 se otočit do kóty 400 a najet znovu cestu do kóty 100, tak abychom splnili výjezd. U toho chceme vzít živou SPK E, která už na nás nečekala. Asi nám moc nevěřili, že ještě přijedeme. Byly jsme tam. Duchapřítomně jsme si E zapsali i s časem příjezdu a pokračovali jsme dál. Přejíždíme do druhé části ITI a nenecháme se zmást tím, že už neplatí detail kóty 200. Správně se tak na cestě do kóty 400 s výjezdem otáčíme na pytli SZ od Bílavska (SPK O). A zase do Hlinska, kde správně odhalujeme celou anabázi s nájezdem do kóty 400 přes detail kót 301 a 302.

Trochu se zklidňujeme, už se nám daří najít rytmus a do konce etapy nasekáme již dvě chyby v Bystřici, dále jednu SPK nepřepíšeme do výkazu, děláme jednu chybu za 160 na plánku B - asi proto, že si na začátku SM3 řeknete, kde ji máte vložákem opustit, v půlce si to připomenete, ale na 1,09 km už po tom ani nevzdechnete. Ke konci jsme jeli 2x SPK 45 navíc a závěr za 200 kvůli času vynecháváme. 2. etapa těsně nad 1000 TB. Takže naděje na rozumný výsledek, byť s jistotou bedny, je ta tam.

V cíli zjišťujeme, že úvod této etapy nakonec dopadl i přes ty zmatky dobře (jen 3 SPK navíc), a že závěr tak byl horší. Ještě že autor nasadil na projetí dlouhé časy, jinak bychom asi od půlky jeli už do cíle. V tu chvíli vůbec netušíme, že o tomto kole budeme nakonec psát.



5.10. – jen pro Ludvu:

- pokud se nic o Pretioxce tady nepsalo, tak je to nejlepší známka kvality. Nikomu nic nevadilo, nikomu nic nechybělo, dobré zboží se tak samo pochválilo. Všichni byli spokojení, nepotřebovali nic kritizovat a to je dost dobré hodnocení!



2. kolo MMP - pokračování příště.

..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Vláďa   


  15.09.2020 15:13   4. setkání dědků BOAS 11.-13.9.2020
..........................................................................................................................................................................
Již počtvrté pozval k sobě Karel Kuklík pamětníky zlaté éry BOAS. Tradičně připravil příjemné setkání s programem. V tom programu byla kromě jidla a pití taky návštěva muzea zlatokopectví, turnaj v minigolfu a test pozornosti. Ten nedopadl příliš dobře, protože krátkodobá paměť u většiny začíná být mimo provoz. Turnaj vyhrál k všeobecnému zděšení, mistr sportu Mirek. Nesmím zapomenout na tradiční pečenou kačenu, která ani letos nechyběla. Obrovské poděkování patří nejen Karlovi, ale i jeho manželce, dětem a vnukům, kteří se o všechny vzorně starali.

PÁR FOTEK
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža   


  14.09.2020 08:54   Mistrák Hyena 2020 odložen !!!
Z důvodu onemocnění Covid19 s odkládá 7. a 8. kolo Mistrovství ČR, společně s Shell cupem. Náhradní termín bude oznámen s dostatečným předstihem, zde na stránkách svazu AOS!
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža   


  09.09.2020 11:54   AOS Pretiox 2020 - plánky JZ a důležitá místa
..........................................................................................................................................................................
Ke stažení:
PLÁNKY JÍZD ZRUČNOSTI
DŮLEŽITÁ MÍSTA / KONTROLA POČÍTADEL
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Prášil Ludvík