začínáme s AOS      řády aos      uzavřená diskuze      přihlášky - propozice      výpočetní program      archiv výsledků      archiv jednotlivců      fotogalerie      videogalerie      radary      dopisovatelé      kontakty 
   ARCHÍV:
.
         2023
.
         2022
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  12.09.2021 14:17   O putovný pohár Slavomila Rusiňáka
Ahojte všetci,

srdečne vás pozývam v mene Automotoklubu Spišská Belá na medzinárodnú automobilovú orientačnú súťaž

34. ročník - " O putovný pohár Slavomila Rusiňáka "

ktorá sa uskutoční v dňoch 08.- 10.10.2021 v Spišskej Belej a okolí.


Všetky informácie máte na webovej stránke www.amkspisskabela.sk





..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Rusiňák Peter   


  07.09.2021 14:33   Cena města Kladna - prováděčky č.1
..........................................................................................................................................................................
Prosím, dejte si pozor na změnu časů přejímky a zahájení, které jsme provedli z důvodu urychlení soutěže!!!



PROVÁDĚČKY KE STAŽENÍ ZDE
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Kotina Pavel   


  23.08.2021 00:49   Pohled z bedny – 1. a 2. kolo Malého MP 2021
Pohled z bedny - Letní Hlučínská AOSka - MMP
Tak se mi konečně podařilo v rámci náročného léta najít skulinu na odstranění dluhu, a to pohled z bedny z letošního Hlučína v kategorii MMP.
Na první pohled vypadala vítězství v obou kolech jednoduše, ale zdání klame. A to velmi, neboť to byl opět festival vlastních zbytečných chyb a tím pádem moc upracovaný průjezd. Vše začalo na zručce, kde jsme dokázali zabloudit ve druhé jízdě po osmičce vpřed.

Dopoledne – 1. kolo:
Již první etapa po Ostravě ukázala, že soupeři dostali velkou šanci se nám dostat na kobylku. Mohlo za to zejména chybné rozhodnutí navigátora o tom, že jednosměrka u čtyřproudovky platí pro celou komunikaci, tedy oba směry, a tak nájezd do kóty 204 jsme provedli od jihu, a ne od západu. Tím se rozhodil celý průjezd detailem kóty a bylo vymalováno za 400 TB. Až při psaní tohoto příspěvku jsem pochopil, proč se následně jelo z kóty 204 podél garáží až na konec a neodbočilo se přeponou trojúhelníka do detailu s kótou 101. Hned tedy navázaná chyba za 160, neboť stačilo se nachytat na autorovu fintu, že i průjezd SM s počátkem v kótě určuje výjezd z kóty ve směru SM a dle podmínky bylo třeba najet na SM odbočením vpravo. Tedy za 160 TB a k tomu 2 měsíce dlouhé vedení. A přitom tak jednoduché.
Další chyba za 200 TB, kdy opět navigátor, tedy já, neumí převést SM z většího měřítka na menší. A další drobnosti za 220 TB již jen dokonaly dílo zmaru.
Druhá etapa byla ve znamení udržet pozornost mezi reálem a mapou, protože byla postavena na mnoha detailech a SM s mapařinou. Velmi důležité pro zachování sebevědomí byl průjezd v Krásném Poli a odhalit, kde je mapa a kde není, resp. kdy z mapy vyjíždím a kdy jsem na ní zase zpět. SPK 27 jen potvrdila správnost průjezdu.
Velká Polom také nebyla úplně jednoduchá, protože reál P (2.údaj) po výjezdu z kóty 500 zaváděl do kdejaké odbočky, např. i za lékárnu, kde to dál nemělo řešení. Nakonec se nám to po odbočení na další křižovatce, podařilo reálně projet, i když v rozporu se vzorem autora, a narazit na mapu (detail 505). Sice to řešení mělo, ale nicméně tato část nám vzala 260 TB (netuším proč se mělo jet přes SPK 4 – byl to vložák, ale proč tudy od severu příjezd do detailu 505???) a tak celá Polom z kóty 501 do 502 ještě díky přehlédnutým semaforům za 200 TB, nás stála 460 TB. K tomu stačilo v průběhu celé dlouhé etapy udělat několik dalších navigátorských chyb a konto zase bylo zatíženo stovkami bodů.

Naštěstí přišel skvělý oběd, krátký odpočinek, a i když průběžné výsledky byly příjemné, avšak těsné, klidu stejně nepřidaly.

Odpoledne – 2. kolo:
Dopolední nervozita se přenesla i na odpoledne, nakonec bylo pro nás překvapením, že se podařilo 1. etapu zajet velmi solidní průjezdem za 160 TB. Jen vymotat se ze startu přes kótu 136 za podmínky odbočení vpravo a plno míst s vložákem, úzkými uličkami středu Hlučína trvalo dost dlouho. Stačilo chybně odbočit a najíždělo se to znovu. A bylo to velmi, velmi pomalé. Nakonec po vyjetí z města se podařilo časové ztráty dohnat rychlým průjezdem ostatních záludností, i když Darkovičky s rozbitou komunikací po kanalizaci, moc na rychlosti nepřidaly.
Solidní výsledek se přenesl i do druhé etapy, ale jak jsme dodatečně zjistili, tak ani tentokrát nám soupeři nic neodpustili a dost na těsno se nás drželi. Asi rozhodly Hatě, kde jsme udělali jen jednu banální chybu za 200 TB – jeden přehlédnutý vložák , ale odhalili mapařinu při jízdě z bodu H do H přes SPK O.

Jak jsem již přispěl do diskuse. Hlučínští soutěže umí a pod vedením Pavla Zbyťáka se jim podařilo i ve smutném okamžiku připravit skvělé zázemí, příjemný den a i tratě byly naprosto skvělé, které umožnily se i něčemu přiučit. Pro nás to bylo přínosné, bohužel se i přes úspěch ukázalo, že se dlouho nejezdilo. A tak velká pochvala autorovi tratě za skvělé ITI, ale i HR, že na každou etapu poskytli dostatek času, kdy bylo možno i některé chyby vrácením se zpět napravit a hlavně v klidu promyslet průjezdy. Prostě pohoda, žádný stres, jak na některých jiných soutěžích.

Do Hlučína – díky!!!
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Vláďa   


  17.08.2021 20:47   Labe Aréna informuje
Jak už jsem dříve naznačil v diskuzi, Labe Aréna Račice informuje na svém webu a facebooku o proběhlém Podřipském Prasátku.

I touto cestou jim děkuji za možnost využití areálu, bezvadnou domluvu a následnou prezentaci.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: matonni   


  09.08.2021 19:21   Pohled z prasečí bedny 2021
Hurá, čtvrtý prasečí zápis do zvířátka!!! Prase je výborné a také specifické a zkušenost z minulých let se rozhodně hodí. Ti, co přijedou prvně, občas nechápou a musí se hodně co učit. I když mají nízká startovní čísla…
Návštěva zdymadla byla zajímavá, na podobné místo se člověk jen tak nedostane. Jen ty kolouši, co jezděj okolo, mi dost vaděj. Potěšením byla procházka se čtyřma skvělejma pesama, které měla sebou jedna soutěžní posádka. A psi krásně plavali v Labi.
Snídaně v bistru U Sumce výborná a první etapa celkem v pohodě. Jen správně číst pohádku a hlavně vědět, že druhá část začíná až v kótě 140. Do ní proto jedu reálně a proto mě šipka v mapě nezajímá. Zásadní fintou pro mnoho posádek byl asi vložák s DZ hlavní silnice s dodatkovou tabulkou. A my ho nepotkali a proto jsme se se do Dobříně na počátek 2.části vraceli. A zase nic. A vracela se asi více posádek ale návěští vložáku prostě nebylo…
Standardně se říká, že Prasátko rozhoduje POMZ a fotky. A bylo to tak v podstatě i letos. Jen opět pochopit text. Hlavní problém byl za „tunelem“, po kterých schodech nahoru. Ale následný reálný průchod nás po sérii omylů dovedl na správnou trasu. A díky jedné z mladých Boudných jsem prošel i za tou nabíječkou zprava. Zvláštní zkouška, která kontrolovala, zda se chodí po komunikací bez chodníku vlevo byla úplně na hlavu, protože přece kontroluji „plechy“ po pravé straně. A tak to máme za 50 TB. A Ráček se synkem šel za náma a nenapsali si SPK 2……….
No a třetí etapa byla taky pěkná. Nám vůbec nefungoval počítač, teda fungoval ale šipka mi běhala cca 500 metrů bokem, takže k ničemu. Chybka autora za kótou 207 (na dejce nevím, jak dál) se odpouští. Já měl problém v obci Chcebuz, protože jsem si špatně dosadil do mapy fotku s prasetem a furt jsem nechápal, proč jet k tomu kostelu (navíc tam byly dvě fotky). No a v Radouni jsme si nezapsali druhej průjezd okolo hrázděného baráku z fotky. Ve Snědovicích se m líbilo, že správnej průjezd okolo zámku byl ošetřen nikoli plechem ale druhým průjezdem okolo fotky s invalidou. V Malešově to bylo jednoduché, jen tady někdo rozporoval, že při průjezdu okolo šipky „ZAHRADNICTVÍ“ tam byl ten vrut jinak než na fotce.
No a hurá do ČK ale chyběla nám poslední fotka se srdcem. Loni jsme dali fotky na první dobrou a nemuseli se vracet a nechtělo se mi vracet ani letos. A říkal jsem si, že jedna fotka musí být v té poslední dědině (tady městě). Mě spíš přišel podezřelý ten jednoduchý průjezd přes SPK 12 a tak jsme si to objeli ještě jednou a napodruhé to srdce za poutí objevili!!!!
A pokud jde o naše vítězství, tak se hlavně omlouváme, že jsme museli odjet dříve. Měli jsme oba ještě jiné rodinné oslavy. Ale může pobavit telefonická komunikace s Milanem Vlkem:
- Chcete vzít tu cenu za vítězství, nebo jste se s někým domluvili?
"Jojo"
A jakou chcete krabici? Malou, velkou nebo prostřední?
"Malou"
Ok. Výsledky jsou na webu, to asi víte?
"Jojo"
Putovní prase jsem jim nechal, u nás, tedy u Modálka v autě máte krabičku, vázu a Bohemku.
"Díky"
Neděkuj, právě teď se z kufru ozval podezřelý zvuk. Váza je celá, ale explodovala Bohemka!!!
Byl to příjemně strávený den a děkujeme všem pořadatelům!!!
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: PetrM