• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      27. 4. 2011 23:21   1. a 2. kolo M ČR Praha

    Ahoj vážení čtenáři a přátele AOS.
    Komentář po odstupu je obvykle objektivnější, takže bez velkého spěchu a se správným odstupem k "Pražskému" mistráku sděluji stručně následujíci.:
    Noc.: Líbilo se mi, že bylo málo podmínek a vložáků a navíc většinou platily po omezenou dobu. Autor nás nechal jet po mapě a nebylo pro nás jednoduché se na ni udržet. Jezdíme ale orientační soutěže a ne stolové "sudoku". Pokud jste si všimli (ti kteří byli na letošní ZHS) byl to pokračující trend z této soutěže, který považuji za správný. Dokonce si myslím, že zvolená M50 je sice pro pražský prostor silný kafe, ale do značné míry eliminovala naše navigace a museli jsme všichni spoléhat více na své schopnosti.
    Přes zdánlivou jednoduchost, iti obsahoval řadu dobrých nápadů s využitím mapových fint i dopravního značení. Vyváženost zatížení obou členů posádky. Noc.: Nelíbilo se mi, že Zvolená M50 byla v řadě míst "nedopřesněná". Autor zřejmě provedl potřebné úpravy v místech kde to nejvíc potřeboval. Že se celá soutěž jela pouze po městě (těch několik metrů mimo obec jsem prostě nestihl změřit.)Že v druhé etapě použil otřepaný vl.iti., s ježděním do jednosměrek (opakuji stále stejný argument - je to protiřádové, i když se to zajet dá, v Praze to však bylo i nebezpečné). Začátek třetí etapy nešel prostě doměřit, každý to jel jak uměl, nás to stálo zbytečný čas. Myslím si, že nejde nechat postaru silnici a předělat žel. trať. Aspoň něco musí být na svém místě abychom se mohli chytit. Považuji to za chybu autora, řekl bych v noci jedinou podstatnou.
    Noc bych hodnotil 9.
    Den.: Líbilo se mi, že nás autor vyvedl mimo pražskou zástavbu. Jeho snaha o vyhnutí se obytným zonám a opakovaným průjezdům zástavbou. Podmínek a vložáků přiměřeně málo a většinou s krátkou nebo jednobodovou platností. Iti jezdivé a přehledné. Vyváženost zatížení obou členů posádky, dala mimo jiné možnost vyniknout některým řidičům na radarech. Návrat k M50 (v poslední době jsme si zvykli na M25 a je to asi chyba) považuji za dobrý a pro několik mladších jezdců v našich řadách i za poučný.
    Den.: Nelíbilo se mi Fatální chyba s obytnou zónou ve druhé etapě. Myslím si, že s ohledem na postavenou živou a mobilními telefony v kapsách pořadatelů šla věc vyřešit podstatně dříve než v cíli. V iti druhé etapy opět stopka jako patvar, odmítal jsem tam jet P. Vlastní syn na mě musel zvýšit hlas s tím, že se to tak v Prahe jezdí. Ve třetí etapě jsme měli problém nasadit liniák za mapově L. Tam co to autor chtěl (a nakonec jsme se tak vrátili) to prostě něšlo. Dojezd do cíle byl nemapový, ale dojeli jsme tak všichni.
    Den bych hodnotil 8.
    Organizace a vše kolem soutěže bylo na postačující úrovni a mylím si, že bez větších připomínek. Kladně hodnotím poměrně rychlé zpracování výsledků i přes řadu řešených připomínek.
    Děkuji všem pořadatelům za kus poctivé práce odvedené na tomto dvoukole a doufám, že jim jejich snaha vydrží i do dalších let.

    S pozdravem Jirka B. st.

    autor příspěvku: Boudný Jiří st   


      Zpět na výběr roku 2011