• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      12. 9. 2011 16:21   Hyena sežrala Hlučín

    Tak jsem se konečně včera v noci dostal k počítači a asi je na mně, abych se k Mistráku družstev vyjádřil.
    Samozřejmě se vyjadřuji radostně vzhledem k tomu, že na poslední chvíli složené družstvo „DRSNÁ HYENA“ z AMK Teplice nad Metují zvítězilo a stalo se Mistrem republiky. Je to radostné o to víc, že podslední titul jsme získali kdysi dávno - v roce 2007 ve složení Holman-Poláček, Černý-Radvan a Mašek-Schindler. Dát družstvo dohromady nebylo jednoduché a čekali jsmeaž do poslední chvíle prodloužené uzávěrky. Nakonec v Doksech na Ekserrallye jsme dohodli finální složení a našli kvalitní řidičku k Michalu Gottwaldovi. A Jana Jíšová zajela tak kvalitně, že pojela svého tátu .
    Účast posádek v Hlučíně byla i přes některé obavy a poznámky v diskusi před závodem docela bohatá.
    Duža to postavil tak, že jsme měli pocit, že jedeme v pohodě a nemůže to být tak těžké jako standarní mistrák. Ale až zjištění po dojezdu mě přesvědčilo, že například opuštění SM4 pouze jednou nestačí či že RALLYE není RALYE. To byla ale čuňárna. A vynášení bodů souřadnicově už také na závodech dlouho nebylo.
    Co se mi na závodě líbilo (a to platí i pro odpolední Moravský pohár) bylo to, že jsme v podstatě nikdy nebyli nuceni jezdit po nějakých uzonkých cestičkách v zástavbě, kde často vyprudíme nějaké místní obyvatele. Tedy dle správného průjezdu se tam jezdit nemělo ale to neznamená, že jsme nějaké nesmyslné varianty průjezdu nezkoušeli.
    Rozdělení úvodních úseků A,B a C mezi jednotlivé posádky dokážu těžkou posoudit podle obtížnosti a podle časové náročnosti. Ale když se dívám na výsledky, tak z toho usuzuji, že největší bodové příděly byly za úseky A a C a proto Béčko bylo asi nejlehčí.
    Protože jsme béčko jeli my – Vláďa a já, tak asi z důvodu vyšší obtížnosti áčka a céčka na nás zbyly všechny tři úseky v Porubě a Pustkovci – odjeli jsme 1,2 i 3, protože naše zbylé dvě družstevní posádky byly ještě na svém úvodním úseku. Úsek dva s kruhákovým vložákem se mi moc líbil. No a závěr je jasnej – chyby jsme udělali ale ostatní jich naflákali víc. Proto ať žije HYENA!!!
    Ještě mě zaujalo naplánování času. Bylo mi trochu nevolno, že jsme vtrhli na náměstí v Hlučíně se sekerou 30 minut ale nakonec to bylo nejmenší zpoždění ze všech a několik družstev dojelo na hrainici disku. A pak se mi taky líbilo, že polska druzyna AW nazbierala na radaru tysiac punktów za druzynu!!!! Bardzo ladny sukces!!
    Pokud jde o zpoždění vyhlašování. Stane se ale protože mnoho posádek odjíždělo domů daleko – nejen do Prahy ale i do Mostu a Litvínova a co teprve ti chudáci z Poznaně….. tak to nebylo extra příjemné.
    Odpolední Moravský pohár se mi taky moc líbil. O to víc mě mrzí, že jsem na konci druhé etapy přehlédl cancour (cestu) vlevo v detailu kóty 911 u trati a to nás stalo 200 bodů. Mohli jsme si odvézt druhý pohár za první místo a takhle jsme si odvezli jen rachejtle .
    Děkuji celému týmu pořadatelů za velice hezký sobotní zážitek.

    autor příspěvku: PetrM   


      Zpět na výběr roku 2011