• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      6. 11. 2011 11:00   Moravský pohár 2011 dorazil do cíle.

    Tradičně ve Staré Bělé skončil seriál soutěží Moravského poháru. Soutěž láká nejen kvalitními itineráři Jirky Bureše, ale taky kvalitní stravou, kterou připravuje jeho manželka Jarka. Letos to byly opět tři chody, u kterých soutěžící zapomínali na problémy, které měli na trati.
    Počasí pro tento listopadový termín, bylo až neuvěřitelné. Slunečno a téměř 15 stupňů tepla. Rozhodčí v časovce se pohybovali jen v tričkách a vzpomínali jak v minulých létech na této soutěži mrzli i v zimních bundách.
    Trať a itineráře byly typicky Burešovské, plné nápadů a nutící k neustále pozornosti. Jako vždy se konečný vzorový průjezd dolaďoval po dojezdu nejlepších posádek. Ale letos opravdu jen velice málo. Vše totiž muselo být co nejvíce v souladu z řády, protože se teprve na posledním kole rozhodovalo o celkovém pořadí Moravského poháru i Shell cupu.
    Urputný boj se svedl o celkového vítěze Moravské části Shell cupu mezi manžely Klasovými a Suchanem s Bartoněm. Každý bodík rozhodoval, podávaly se připomínky, měnily se výsledky a hlavnímu rozhodčímu Dužíkovi šla z toho hlava kolem. Nakonec se vše uvedlo do maximální správnosti a spravedlivosti, že obě zaiteresováné posádky si nakonec přátelsky poblahopřáli ke svým umístěním. Vítězem Shell cupu - divize Morava se pro rok 2011 stali manželé Klasovi a již se těšíme jak příští rok budou bojovat o pohárové body. A jak je známe, tak určitě na Moravě i v Čechách!
    Na pomyslný trůn Moravského poháru si mohly usednout dokonce čtyři posádky. Zbytovský s Burešem měli sice značný bodový náskok, ale poslední dvě kola pořádali. I když na Moravě jsme k pořadatelům vstřícní a dostávají za pořádání průměrné body. Dvě soupeřící posádky ale jely v náhradním složení. Tátu Kubíčka nahradil děda Kubíček a Mašek si sedl do auta mistra Holmana. Další posádka, která měla šanci na pohár však jela ve stabilním složení a v letošní stabilní formě. Letošní mistři Dvorský Karel s Petrem nedali nikomu sebemenší šanci a obě kola s přehledem vyhráli a k mistrovskému titulu přidali i vítězství v Moravském poháru. Zasloužili si od přítomných veliké gratulace.
    Po ukončení soutěže si k jednacímu stolu sedlo metodické středisko spolu s případnými pořadateli pro příští rok, aby se domluvili a pořádání soutěží v příštím roce. Z jednání vyplynulo, že na Moravě se pojedou na podzim dvě dvoukola mistrovství ČR a 11 kol Moravského poháru. Bylo rozhodnuto, že letos Moravský pohár opět překročí hranice republiky. Pojede se v polském Opole a ve slovenské Bratislavě.

    Několik fotografií ze soutěže

    autor příspěvku: Duža   


      Zpět na výběr roku 2011