• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      21. 5. 2012 12:56   Stráž pod Ralskem a okolí

    Tak když vidím ty různé výkřiky v diskusi ohledně posledního mistráku, tak mi nedá, abych se neozval i já a pokusil se sdělit své dojmy (chtěl jsem napsat uvést vše na pravou míru ale nevím jaká byla pravá míra) a tak aspoň své pocity. Za prvé – velice dobrá až téměř super organizace (bydlení a stravování a místo). Že nebyl noční bufet? Kdo co chce bufetovat? Kdo potřeboval nutně v půl třetí ráno párek? Paní na recepci měla asi šest druhů chlazeného plechovkového piva a o kořalce ani nemluvě. Díky chlapi!!! Navíc jsem navštívil místa, kde jsem dosud nikdy nebyl a to je vzhledem k mému povolání a zálibě v cestování a AOS docela neočekávané, protože skoro všude už jsem byl .

    První pocity z trati (tedy ty, než jsem viděl správné průjezdy).
    NOC
    Celá NOC byla docela dobrá – vše, co jsme podělali, byly naše osobní chyby. V první etapě to byla pakárna mezi garážema s reálnou chlupaticí s domalováváním a následně slepicí ale šlo to docela lehce vyřešit.
    Pak byla podmínka „Po projetí kóty 151 se snižují čísla všech kót na mapě o 100“, což bylo docela jednoduché pochopit, že fakt snižuji naráz vše a kóta dříve 252 je nyní 152 a tam mám jet dle ITI a nikoli do původní 152 (nyní bod 52).
    V obci Postřelná jsme akorát prudili místní občany, bo jim cesta po štěrku budila hlukem spící děti.
    Druhá etapa byla celkem v poho, jen jsme nepochopili, kam až vedla SM2 v obci Brniště.
    No a pak už tam žádné extrabuřty nebyly.
    Je jasné, že Aleš a Ruda ujížděj na vzájemném propojování slepých map (to bylo už loni na ČP) a tak to bylo i letos ve třetí etapě. Tady bylo pouze nejasné, v jakém pořadí mám ty opuštěné slepice dojíždět. Tedy asi tak, abych ujel co nejkratší cestu.
    Ale pro ty, co tady nebyli loni na ČP, musela být podobná záležitost velkým překvapením.
    Problémem opět byla částečně košatost českého jazyka. Některé podmínky či vložáky jsme museli číst několikrát, abychom pochopili ten správný výklad. Ápropó, zadání „Po opuštění SM1 jeď SM2“ mi nepřije moc jako PODMÍNKA. Ale vložák to také není…

    DEN
    Bylo jasné, že na tu noc bylo na přípravu dost času, což se po změnách na některých komunikacích nedalo u dne předpokládat.
    První etapu jsme zahájili v autě debatou, proč je ČK po levé straně auta. Úvaha byla, že to je proto, že vpravo je parkoviště Policie ČR. Že to byla finta za 100 TB, protože jsme měli vjet na hlavní nějak divně, stále nechápu.
    Pak mě zaujalo (NOVINKA V ŘÁDECH), že ačkoli projetím něčeho se komunikace vymazává, tak V DETAILU SE NEVYMAZÁVÁ NIC. Takže zůstává v detailu pouze jakýsi nejasně dlouhý cancourek již neexistující komunikace.To nás stálo 60 TB v 1.etapě a 260 TB ve 2.etapě v Dubnici.
    Pak se mi líbila finta s nutným vyhnutím se kótě 106 při cestě na SM4. Pro labužníky upozorňuji na geniální a vyhlášenou zmrzlinárnu na SM4 s asi 90 druhy zmrzlin.
    Po opuštění SM4 už mi ale nějak unikl mapový tvar pod kótou 106. Pěkná finta bylo také to, že do kóty 113 se jelo ještě podle 1.části a proto mi ještě neplatila podmínka s kótou 114. První etapa byla docela dobrá – až na moje chyby .
    No a druhá etapa nás dovedla do české Dubnice, kde opět zůstal po vymazání skoro všeho okolo platný detail (ten se nevymazával). Podmínka:“Budeš-li nucen opustit SM, jeď SM s vyšším číslem“ je také vypečená „podmínka“. Ale pořád to nějak šlo jet i když takovouhle frekvenci zapisování plechů jsem dlouho neviděl. Při návratu na SM1 mám chybu za 220 TB a stále nevím, jak to autor myslel. Vždyť to přece bylo nejkratší jet se otočit až do detailu kóty 313. Pokud ne, tak tam snad byl ten vložák za mostem L,L.a směr otáčení po hodinách. Tak nevím. Na konci etapy jsem zapomněl na jednosměrku z detailu kóty 313 a to bylo za 300 TB. Levná chyba.
    A nepochopil jsem, jaký smysl měla ta živá na konci.
    Ale to nejhorší mělo teprve přijít. Úvod třetí etapy s podmínkou v ITI políčku a pak neřešitelná mapová chlupatá. Následovala také neřešitelná Část 2.
    Mám jet mapově z kóty 400 do kóty 346 s příjezdem. Na toto si musím najít dopředu mapové řešení. A vzhledem k tomu, že jsem tam měl navíc čtyři podmínky a tři mapové podklady (ZM, dva plánky a ještě k tomu tři detaily) navzájem se prolínající, tak jsem mapové řešení nenašel.
    Tak jsme to nějak jeli až mi z toho začalo hrabat. A když v kreslených pláncích byly neexistují vyústění komunikací (např. u kóty 341) tak už to celé přestalo ztrácet smysl. Přesto jsme to zajeli v podstatě bez chyby – dle názoru autora. No a část 3 s otočením všech šipek po projetí kótou 400 už nebudu popisovat.

    Radary – proč v noci je ve výsledcích pouze jeden radar (na výjezdu z Jablonného), když jsme radaristy viděli vícekrát?? Den – platí totéž.
    No a na závěr balohopřeji Simče s Jurou. Měli by nám oznámit, ve které televizi a kdy se bude ten jejich vítězný rozhovor vysílat.
    No a pokud jde o Aleše a Rudu – ten den takhle na poslední chvíli připravený se dal těžko zvládnout. A ani HR neměl čas s tím něco udělat. Ta 3.etapa mohla být zrušena asi už před jejím startem….

    PetrM

    autor příspěvku: PetrM   


      Zpět na výběr roku 2012