• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      24. 5. 2012 21:03   AOS a jak dál.

    Je mojí škodou, že jsem na posledním dvoukole MČR v Mimoni nebyl. Měl jsem jiný osobní pro mě dostatečně pádný důvod, takže posádka 15 jela v náhradním složení. Co ale za posledních pár dní čtu na našich stránkách nemůže nechat v klidu nikoho kdo chce aby náš sport dále fungoval. Místo konkrétních návrhů, nápadů, postupů jak dál a co udělat pro zlepšení, čtu jen výčitky, osočování a celou řadu "keců" odporujících řádům. Jen několik málo příspěvků má nějakou logiku a projevuje zájem o zachování dobrých vzájemných vztahů, snad obsahuje i trochu humoru.
    Co se to s námi děje, to už fakt nejsme schopni ani nejmenší sebereflexe a snahy zachovat náš sport jako, troufnu si říci poslední amatérský pro nás všechny co ho máme rádi a pro těch pár posádek co ho budou jezdit ještě po nás. Jako příklad možného uvedu trochu zkušeností z minulých sezon. Protože jsem taky vznětlivá povaha a když míra únosnosti dospěje k pomyslné hranici, tak prostě vybouchnu a schytá to ten co je první po ruce. To se stalo v roce 2010 u Zdeňka v Roudnici. Prostě jsme utopili auta v ouvozovce a bazénech bláta (třešnička na dortu po neskutečných chybách v iti.). Obojí bylo zcela zbytečné. Zdeňkovi jsem na místě vynadal nevybíravým způsobem a odjel domů. Když jsem si celou věc po týdnu přebral, došlo mi, že takovýto podnik není možno pořádat ve třech lidech. Na příště tedy pro rok 2011 jsem mu slíbyl osobní pomoc. Stalo se. Vzhledem k tomu, že Zdeněk má nepřebernou zásobárnu nápadů a je schopen připravit opravdu špičkové iti., byla i kontrola trati o tom, že jsme opravovali větší množství překlepů (čísla, body, formulace) a doplnili pár šipek kvůli rovnocenným průjezdům. Vypustili několik nadbytečných fint. Na soutěž jsem si sebou přivezl vlastní ženu, která k úplné Zdenkově spokojenosti provedla výpočet výsledků včetně kontroly jízdních výkazů. Výsledek : dvoukolo (ČP a SC) bylo na Roudnici vyhlášeno nezvykle brzy, tedy kolem 19.00 hod., prakticky bez zjevnějších protestů (řešil jsem dvě připomínky) Pořadatelů se na celé akci podílelo pouze osm. Ohlasy posádek na soutěži i v diskuzi více než dobré.
    Loni jsme taky dělali dvoukolo mistráku, tedy já s Mirkem P. noc a Petr M. se Špáčou den. Petrovi se to zrovna moc nepovedlo a myslím si, že s letošní Mimoní by se to dalo lehce porovnat i když chyby u Petra byly asi v něčem jiném (hlavně ty mapy). Spoustu faktických připomínek tam měl Pepa Pivoňka. Schválně zdůrazňuju, že faktických, protože měl pravdu, ale prakticky se s tím nedalo nic dělat. Letos v Mimoni jste mu (bohužel autoři i posádky) připravili stejnou pozici. Vyřešil ji razantně i když je otázkou zda to vůbec za takové řešení stálo.
    Osobně jsem přesvědčen, že je určitě dobré, když každý z nás je schopen pro soutěže odevzdat kus poctivé práce, nejen se povozit, ale něco obětovat pro kvalitu soutěží. Je rozhodně chybou, když trať (tady na mistráku šest etap) kontroluje jeden člověk, bez součinnosti s druhýn členem posádky. Zkuste se zeptat Mirka M. jak kontrolovyli mistrák v H. Branné. A to si myslím, že Mirek je zkušený jezdec a velmi dobrý autor. Protiřádové úvahy o rušení výsledků, jejich přepočítávání, nebo rušení celé spoutěže, to je přece nehorázný nesmysl. I když se soutež v Mimoni asi moc nepovedla, nebyla to přece živelní pohroma, nebo soutěž nebyla předčasně ukončena kvůli zemětřasu. Výsledky vyhlášené na soutěži jsou konečné a to i v tom případě, že v nich budou dodatečně zjištěny chyby. Nebo vážně chcete zřídit disciplynárku a konat ty nesmysly jako naši fotbaloví bohové. Jenže ti to dělají za pár českých na stole, či sedmičku v krabici, zatímco mi to jezdíme za svoje a děláme to prosebe.
    A trochu tého poučení na závěr.:
    Bylo zima, mrzlo až přaštělo a na větvi jablomě zmrzl malý ptáček. Spadl na zem a vypadalo to, že bídně zhyne. V tom šla okolo kráva a to svý teplý hustý lejno udělal přímo na něj. V tom teple ptáček pookřál a začal se hrabat ven. Zjistil, že ta špína je plná semínek a jiných zajímavých věcí. Nažral se začal si zpívat. V tu chvíli šla okolo kočka, vyděla ho jak leze ven, vytáhla ho na světlo očistila a sežrala ho.
    Z toho plyne několik zajímavých závěrů. Ne každý kdo tě kritizuje, nebo tě posere to z tebou myslí špatně. Ne každý kdo tě chválí a v blbé situasi ti pomůže to s tebou myslí dobře.
    A když už jsi z nejhoršího venku, tak drž řády a naší partu.

    autor příspěvku: Boudný Jiří st   


      Zpět na výběr roku 2012