• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      14. 10. 2012 17:55   Stručně z Přerova

    Přerov nezůstal nic dlužen své pověsti – hodně nabité, až překombinované itíky, našponované časy, nízké startovné, v jehož ceně je i strava, …

    Ale od začátku:
    Od 9:30 se před Prechezou (tradičním pořadatelem) začali sjíždět soutěžící z blízka i z daleka, prostě z celého Československa. Jízda zručnosti již byla nachystána, tak jsme ji bez dlouhého otálení odjeli (zpestřením byl nájezd na čtverec couváním), zašli si na dobrý oběd (zřejmým záměrem dvou velkých řízků bylo před soutěží překrvit žaludek a odkrvit mozek) a čekali jsme již jen na rozpravu. Mimoděk se někdo zmínil, že druhá JZ se mu povedla líp než ta první. Jaká druhá? Tak jsme mazali rychle odjet ještě druhou JZ, o které se nějak propozice i pořadatelé zapomněli zmínit.
    Ale start do denní části proběhl dle plánu. Protože jsme na rozpravě byli slečnou HR ubezpečeni, že tentokrát jsou časy opravdu dostatečné, tak jsme vyrazili v klidu, vše jsme řešili s rozvahou, ale postupně jsme začali ztrácet jistotu a vyhlížet ČK. No stihli jsme to nakonec ještě slušně, jen 30 min. přes. Soutěž se ale jinak jela docela slušně, i když jsme narazili na pár drobných rozporů s řády a jedno, či dvě místa, která nešla zajet. Větší výtku bych měl k umisťování panelů, které byly velmi často oba u sebe a umístěny u země, kde se daly snadno přehlédnout (což se nám taky povedlo). Po dojetí do cíle dne jsme zjistili, že dle stanoveného časového rozvrhu máme startovat za 15min. To samozřejmě nebylo reálné, takže jsme se najedli, trošičku odpočinuli a odstartovali se zhruba třičtvrtě hodinovým skluzem. Hned po obdržení itíků jsem usoudil, že to bude průser. 100 min. na 50 km s dost náročnou kombinatorikou, která vyžadovala nějakých 10 min. přípravy. Navíc, kdo to namyslel špatně, mohl klidně nachytat nějakých 1500 bodíků. Já osobně mám kombinatoriku rád a nové nápady taky, ale musí se to používat s mírou, a ne tak, že jedna část může někoho odsunout na poslední místo, i když by jinak vše zajel čistě. Pro následný přejezd přes celou mapu A3, ovlivněný mnoha šipkami, se velmi těžko hledala nejkratší trasa. Navíc jsme v noci zaregistrovali sporná místa, jako vynešení kóty reálným oknem, kterou se následně počítali průjezdy. Je vynešení už průjezd? Byli jsme v autě 2 navigátoři, ale každý jsme měli jiný názor. Nakonec jsme se přiklonili k tomu (jak jinak), který autor nechtěl. Jak je to správně, stále nevím. Noční etapa dopadla bohužel tak, jak jsem se obával. Roztrpčením většiny soutěžících a rušením dlouhých sekvencí průjezdů.
    Nakonec jsme se dočkali vyhlášení a vyrazili domů. V 5:15 jsem celý šťastný, že jsem přežil, zalezl do postele.
    Závěrem bych chtěl říct, že Ludva určitě věnoval celé soutěži hrozně moc času, vymyslel spoustu pěkných nápadů, ale opět se neoprostil od pokušení nacpat toho do soutěže co nejvíc a překvapit spoustou nových myšlenek, které ale bohužel nejsou někdy dotaženy do konce. Simča se také určitě hodně snažila, ale přeci jen to bylo její premiérové působení v roli HR, tak se jí nepovedlo udržet Ludvu v patřičných mezích. Ale musím říct, že den jsem si zajezdil pěkně, noc už mi bohužel velký požitek nepřinesla.

    autor příspěvku: MichalG   


      Zpět na výběr roku 2012