• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      29. 11. 2012 19:21   Loučení se sezónou s Hyenou

    Hyena byla letošní poslední ostrou soutěží, a to svezení rozhodně stálo za to. Mě osobně se to líbilo a je vidět, jak Petr Mašek soutěž od soutěže stavitelsky roste a pálí mu to. A že občas v té přehršli nápadů trochu ustřelí, to se stane snad každému traťaři.
    Hyena měla centrum v pěkné restauraci v Nepřevázce a její 2 etapy se odjely sice převážně na jihovýchod od Mladé Boleslavi, ale zčásti i v samotném městě automobilů. Bylo znát, že stavitel trati měl nepřeberné množství nápadů na fígle a finty a zřejmě pouze časový pres způsobil, aby těch několik problémů, které se vyskytly, nebylo odstraněno. Hlavní podíl na soutěži mělo duo Petr + Petr, přičemž přínos druhého Petra, Černého, jako hlavního rozhodčího, byl bezesporu též nemalý. Nakonec tedy největší problémy asi způsobila kvalita rukou (spíše tedy nohou) kresleného mapového podkladu a „ulítlá“ desetinná čárka v jedné metráži na začátku druhé etapy. Nic dalšího, co by stálo za nějaké pranýřování, jsem nepostřehl. Měření rychlosti bylo sice drsné, ale podle mne v pořádku, značka tam byla a všichni přece víme, že i na tomto je hodnocení našich soutěží postaveno, akorát jak jsme zbláznění, tak na to více (můj případ) nebo méně často pořadateli skočíme. Já sice značku jaksi přehlédl, ale viděl jí můj spolujezdec Pavel, který mi naznačil, že drsný pořadatel by tam mohl měřit (bylo to krátce po předchozím měření), ale mě to přesto nedonutilo sundat nohu z plynu.
    Za zmínku ještě stojí, že na několika posledních soutěžích, kterých jsem se zúčastnil, nás pořadatel vždy ujišťoval, že je na projetí dost času, aby nás pak skutečnost přesvědčila, že to bylo časově hodně nadupané. Zdá se, že pořadatelé tak nějak nedokážou odhadnout rozdíl mezi časem průjezdu při kontrole trati a itíků, kdy stavitel rozhodčího přece jenom ovlivňuje a časem při vlastní soutěži, kdy se zvažuje daleko více možností, z nichž o některých se pořadateli ani nezdálo nebo ho ani nenapadly a navíc je mnohem více možností zdržení než při najíždění trati. Ale to už není připomínka jenom k Hyeně.
    A ještě malé zlehčení. Také se hodně mluvilo o obtížnosti Shell Cupu. Jak jistě někteří z vás postřehli, byli jsme dlouho přihlášeni do této kategorie. No ještě, že mne na to Karel K. upozornil. Podle ohlasu účastníků, jet tuhle kategorii, to bychom nezvládli ….
    Takže letošní sezóna AOS byla zakončena - ať si kdo chce, co chce říká - určitě velmi zdařilou soutěží a my se jen můžeme těšit na to, až se Petr Mašek naučí kreslit mapy a ještě si k tomu vezme ponaučení z předchozích problematických zadání jeho soutěží. Pak teprve budeme koukat, co s námi na dalších soutěžích udělá.
    Sezóna AOS 2012 skončila a doufejme, že na zajištění sezóny AOS 2013 se najdou ještě nějací pořadatelé, abychom se měli kde svézt a do čeho rýpat i v příštím roce. Milan Vlk

    autor příspěvku: MilanVlk   


      Zpět na výběr roku 2012