• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      25.09.2013 20:45   Z Lipníka do Přerova

    Tak něco zkusím taky já. I když můj pohled je pohled ze sedadla řidiče a nikoli ze sedadla navigátora, což je pro mne činnost obvyklejší. Vláďa Souček si odjel užívat s rodinou k moři a já hledal, kdo se mnou pojede. A Janka jsem ani nemusel dlouho přemlouvat. Na konci srpna jsme si totiž zajeli pro zábavu do Opole na mistrovství Polska (a taky trochu na kešky) a docela nám to šlo (umístění na bedně i vzhledem k některým polským odlišnostem řádů nebylo špatné).
    A ted už do Přerova. Jel jsem sem s tím, že tady mi to vždycky šlo (vítězství na mistráku předloni) ale také s tím, že nás bude čekat hodně vložáků a podmínek a možná některé chujoviny jako na loňském MP (kruháky a matice příjezdu a výjezdu).
    Ale žádné extra nestandardní věci tady nebyly a i počet podmínek a vložáků byl jakžtakž únosný. A časy na etapy byly také docela odpovídající – stále mě straší ten mistrák v roce 2009.
    Vzhůru na trať (z mého pohledu):
    N1: S kreslenou mapou jsme neměli problém, jen těch šipek tam bylo trochu moc (vždyky oceňuji, když Zdeněk v Roudnici píše do mapy počet šipek a tak mám menší šanci, že něco přehlédnu).
    Na úvod byl dlouhý reál proložený vložákem. Při cestě od nádraží jel proti nám neosvětlený zato asi poměrně opojený cyklista, který jel přímo na nás a dost mě rozhodil. Vzal jsem kolem o obrubník (kolo naštěstí vydrželo) ale někde tam visela první SPK, kterou jsme neviděli (a těhle 100 TB ve výsledcích nám dost vadilo…). Pak se jelo do kóty 101 a našli jsme kratší průjezd okolo ČK, se kterým autor nepočítal. A nebyli jsme sami, takže hned tady se část uznala jako A/N. Pak se jezdilo pořád dokola kolem plechů „V“ a „H“, což nám přišlo takové zvláštní. Dojeli jsme pod pěkný viadukt v Jezernici, výjezd ze SM nás vyhodil do dědiny a pak jsme museli chvíli řešit, kolikrát po tom obdélníčku s SPK 10 projedeme.
    SM3 nás provedla až k řece a pak jsme ve Slavíči museli hledat mapové L (vjeli jsme do mapy do jednosměrky a tak jsme museli doleva a pak pro tu mapovou L do dědiny).
    Následoval masakr v obci Slavíč se SM a pak azimutem v detailu a chlupkou, kde se nakonec ale asi nějak změnil správný průjezd – přebejvala nám SPK, protože jsme asi nenašli nejkratší průjezd (určitě to ale nemělo 20%). Moc mě ale Slavíč neoslovila. Aspoň že nám tady domorodci mávali. Škoda, že nám autor neukázal historickou památku „Tunel ve Slavíči“, když jsme jezdili tolikrát okolo .
    Závěr etapy byl v obci Drahotuše, kde byl pěkný návrat na SM5 a pak dobrá fligna s kótou 331 v detailu s otočenou severkou, takže jsme v ní nemohli plnit mapové L a museli jet přes jeden plech okolo. Konec v ČK1 za jedním ukradeným plechem.
    N2: Na úvod se jelo z ČK1 podle plánku a tam byla hezky schovaná jednosměrka a proto z ČK hurá doprava. V Milenově za DZ „Začátek obce“ vpravo a měření, zda komunikace v detailu sahá až tam, kde jsme jeli. Nesahala ale zato se tam v příkopě válela Felda Pepíka a Karla.Tak jsme se tam asi čtvrt hodiny odreagovali taháním ale nakonec je vytáhnul Venca se Zdeňkem. Asi na to mají lepší auto.
    Dlouhý reálný přehezd do Jezernice a tam jsme si špatně vynesli do mapy prso s detailem kóty 131 a proto jeli pak do kóty 203 špatně za 160 TB.
    Do Loučky jsme museli přes Pohoří abychom se vyhli kótě 713 s otočenou severkou a abychom nemuseli na SM4, která byla zpátky v Jezernici – to bylo docela pěkné. V Loučce jsme našli kratší průjezd plánkem na začátek SM3 ale ten nás zavedl na otočce uprostřed obce proti zárazu u popelnic a tak jsme to jeli tak, jak chtěl autor – okolo přes SPK 72. Na SM3 jsme si mázli živou a až pak zjistili, že jsme jí zapomněli vložákem opustit. Tak jsme si nadávali, že 60 TB za živou je škoda a on ten plech naštěstí na hlavní chyběl….. Nečekané štěstí.
    Konec v Bohuslavicích a dojezd do ČK2 už celkem v pohodě.
    N3: Na začátek SM1 jsme na most nedokázali vylézt a tak se tam museli dostat jinak – tady to bylo pěkné, protože jsme díky dejce zapomněli, že tam byl nějaký most a cpali se pod něj znovu.
    Pak ve Skokách a Staměřicích bylo nějak málo plechů. Je to asi škoda, třeba konec SM1 za kótou byl docela pěknej. Pak celkem jednoduchej průjezd přes Tupec a Veselíčko (kde jsem měl jen problém, kam se vynáší projetá komunikace) a hurá do Oseka.
    Tam byly v mapě nasypané samostatné čtvrečky ale nějak nás nenapadlo se vrátit po domalované komunikaci a otočení na trojúhelníčku pod kótou 525 a jeli to za 160 TB okolo. A na konci v Lipníku si to už nepamatuju – to už jsem asi spal….
    Někdo mi to prosím vysvětlete na diskusi, proč se bralo dvakrát SPK Y na kruháku…

    D1: Flignu na úvod s vložákem v Lipníku n.Bečvou nebo nad Bečvou nebudu komentovat. Jinak to byla pohodová projížďka. V Oseku jsme si museli hlavně všímat toho, že ZM má trochu pootočenou severku, pak jet v kótě 808 levá a vzhůru na SM1. Ale opět aby se jelo v sudé kótě levá, museli jsme přes Tupec. Divil jsme se, proč byla živá PK za tratí na jasném místě. Asi kvůli zdržení ale mám pocit, že na této trati jsou závory spadlé minimální dobu. Ve Veselíčku na Východě nás nájezd na SM2 hnal přes živou a dovedl nás nemapově po trojúhelníku až za kótu 507 a tak byl návrat jednoduchý. Tady mohla ta živá razítkovat oboustranně.
    V Lazínkách jsme potkali hasiče a svatbu ale chojinka (to je polsky chlupatá) byla celkem jednoduchá. Kvůli sudé kótě v detailu se muselo do Tršic přes Lazníčky a pak mezi polema. Mapový vykous v Zákřově s falešnou SPK byl pěknej. No a závěr a chlupka v Tršicích byla také docela jezdivá.
    D2: Moc jsem nepochopil vložák s Olešnicí, když přes Penčice se stejně muselo jet a té přelepky „Olešnice“ si všiml snad každý. Lipňany v pohodě jen nevím proč stavitel vezl ten plech SPK 5 ve Vacanovicích až někam na nejhorší komunikaci. Vymazání komunikace cestou do Suchonic a hledání druhé mapové levé až v Nelešovicích a navíc za mostem bylo docela dobré. I když mám tady z toho nepříjemný pocit finty ve fintě. Nelešovice byly maso. S tím odmazáváním a domalováváním to bylo vymyšleno celkem dobře, jen tam vadila ta vesnice a lidi ní . Kdyby to bylo někde mezi polema, tak budiž.
    Vložák s DZ „Křižovatka“ nás štval, protože jsme v této části okolo této značky (navíc s navěšenou SPK 4) jeli jen jednou a navíc tam, kam jsme chtěli. A až do konce etapy už DZ nebyla. Ale nakonec jsem naznal, že to byla fligna na ty, kteří tento vložák jeli už v 1.části a zahnuli do Čelechovic – a bylo jich asi docela dost. Ten konec v Kokorách se mi líbil.
    D3: Celou D3 poškodila špatná textace vložáků a křižovatka na SZ Císařova, která nebyla bohužel „rovně“.
    Chlupku na začátku Brodku jsme zajeli téměř v jednom místě – vycházela tam a pak se jeli otočit na pytlík u nádraží. Ale tam byl zákaz vjezdu a tak hurá se otočit do Cítova. Ale tam nás to shodilo z mapy a návrat bahnem bez plechu stál za to. Vyřešení druhé mapové Pravé za Císařovem bylo docela dobré jen kdyby bylo jasné co je pravá a co ne. Škoda, že se tato část musela zrušit. No a pak v nové zástavbě v Rokytnici to mělo hlavu a bylo to dost těžké – dokreslování a vracení se k zákazu.
    Pak dlouhý reál do Přerova. V kótě 401 (začátek SM3) bych si namazal určitě 200 TB, kdybych navigoval sám bo by mě nenapadlo, že jednosměrka vede skrz kótu ještě doprava. Ale Janek to pohodě dal. Ale tady to bylo celé docela pěkné.
    No a ten nešťastný závěr, zda vložák se semaforama vůbe platí nebo platí jen na kruhák, to bylo neštěstí. A mapový průjezd přes dva mapové kruháky s příjezdem a výjezdem je podle mne jasné mapové projetí pouze tím čtvrtkruhem kruháku ale asi bych to radši nestavěl.
    Při závodě jsem měli obecně divné pocity z rozmístění (či spíše nerozmístění) SPK. Tam, kde bych plech očekával, tam nebyl a tam, kde bych ho neočekával, tak tam také nebyl .
    A čeština v textaci vložáků byla dost nejasná.
    Poznámka ke vložáku „V obci … jeď něco“ a info v záhlaví, že START = DZ začátek obce. Kam jsme se to proboha dostali, že musíme tohle uvádět do záhlaví. Tak snad každý ví, že je v Lipníku. Kdysi na nějakých závodech to někdo rozhodil připomínkou, že nejel po výjezdu z ČK okolo DZ Začátek obce a V.ITI tedy neplatí. A od té doby se toho bojíme?? Snad sem proboha každý přijel autem a ví, kde je. To už by hraničilo s ……. Snad už to nikdo takhle nepostaví. A pokud to tam Luďa uváděl v noci jen kvůli hodně ulítlé „fintě“ pro první denní etapu, tak snad.
    A ještě musím pochválit ubytování na intru, které bylo velice slušné!!
    Tak zase za rok do Přerova…..

    autor příspěvku: PetrM   


      Zpět na výběr roku 2013