• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      21.02.2014 14:12   Aktuální informace

    AOS sezona začíná již tuto sobotu tradičně na Hrubé Skále, kde by měl také zasednout výkonný výbor Svazu AOS (i když v neúplném složení). Chtěl bych vás zde informovat o tom co se aktuálně právě děje.
    Kalendář soutěží- určitě jste všichni sledovali jak se nám pracovní kalendář průběžně zaplňoval a velký dík patří všem pořadatelům, kteří se aktivně zapojili do tvorby kalendáře, protože kalendář je prakticky hotov, což se nám v tuto dobu v minulých letech nikdy nepodařilo. Kdo nesleduje průběžně, tak jako poslední přibylo závěrečné dvoukolo ČP v Chlumci u UL. Díky všem pořadatelům:-) Myslím, že kalendář je termínově vyvážený a nechybí nám žádná soutěž, dokonce ani MČR družstev:-)
    Jsou připraveny prováděcí pokyny pro jednotlivé seriály soutěží. Nedojde v nich k žádným radikálním změnám oproti rokům předchozím, počty započítávaných soutěží budou také na stejné úrovni podle nepsaného pravidla- při sudém počtu soutěží se počítá polovina+ 1 a při lichém počtu polovina zaokrouhlená nahoru na celé číslo. Předpokládám, že po roční pauze opět pojedeme tzv. malé poháry při Českém i Moravském poháru, aby i posádky bez licence mohli mezi sebou bojovat o poháry. V Shell cupech již nebudeme nijak omezovat účast předchozích vítězů těchto cupů a necháme rozhodnutí na nich, zda budou dále pokračovat, či se budou chtít posunout o stupínek výše. Předpokládám, že pořadatelé budou opravdu rozlišovat úroveň obtížnosti itinerářů podle druhu soutěže.
    Rádi bychom také odsouhlasili delegaci hlavních rozhodčí na jednotlivé mistrovské a pohárové soutěže. Nějaké informace o rozhodčích od jednotlivých pořadatelů mám, řada z nich však chybí. Od pořadatelů, kteří budou na Hrubé Skále se to asi dozvíme a ty ostatní bych poprosil, aby mně zaslali jméno autora tratě a hlavního rozhodčího.
    Startovní čísla pro MČR- ještě nejsou vyrobena, ale jsou připravena k výrobě. Vzhledem k tomu, že letos slaví Autoklub ČR 110. výročí založení (dokonce právě dnes), tak bychom chtěli na čísla umístit speciální logo Autoklubu vydané u příležitosti tohoto výročí. Stále však na číslech zůstává plocha, která by mohla být využita pro případného sponzora. Kdo by o takovém sponzorovi věděl nebo měl nějaký nápad koho oslovit, dejte vědět, každá koruna navíc příp. nějaká cena navíc dobrá. Na Hrubé Skále mají pořadatelé připravena provizorní čísla, která se umístí za okno, pokud budete chtít využít nějaké své magnetické číslo z let minulých, tak můžete toto použít.

    Za výkonný výbor Svazu AOS Zdeněk Klenák

    autor příspěvku: Klenák Zdeněk   


      Zpět na výběr roku 2014