• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      24.02.2014 19:46   Pohled z bedny.     (ZHS 2014 - vydařené vykročení do sezóny).

    Vydařené vykročení - a to doslova a do písmene! Nejen, že Petr Špaček připravil velmi pěknou, jezdivou soutěž, ve které nebyla nouze o nápady a pěkné chytáky, ale i nám se tentokrát zadařilo a po řadě soutěží, kdy nám dobré umístění i vítězství utíkalo vždy o pár bodů, tak teď se štěstí na nás usmálo a tentokrát jsme my zvítězili o pár bodů. Ale jak se říká, štěstí přeje připraveným a to se potvrdilo i v sobotu.

    Na poháry normálně moc mapy dopředu nedělám, přeci jenom bereme pohár tak trochu jako trénink, ale tentokrát jsem měl připravené mapy a hodily se! Opravdu nepamatuji, že bychom spoustu při soutěži použitých komunikací v Turnově i v okolí v minulých letech jezdili. Bylo to pěkné oživení i tak hezké a zajímavé soutěže.

    K samotné trati vlastně nemám co říci, protože jsme do posledního puntíku pochopili autora a jezdili to tak, jak on zamýšlel - první etapa PK = 0, druhá etapa PK = 0 a ve 3.etapě mě chyběla jedna průjezdka, protože jsem si nakreslil SM trochu vedle a tak se stalo, že se mi při dokreslení nepropojila s mapovou komunikací. A protože už předtím bylo jedno domalování SM a použití domalované komunikace falešné (přes bod B), tak jsem se ani nepodivil, že to ani v Maršově nepoužiji a v poklidu jsem objel větší kolo.

    Nevím, jak se ostatní posádky dívali na fintu s přikázaným objetím trojúhelníčku v Modřišicích, upřímně řečeno, když to Zd. Jíše poprvé použil v Roudnici, tak jsem se bránil tomu to zajet a trochu jsem po soutěži brblal - prostě mě to nesedělo jako košer. Ale zkušenost prostě říká, že v AOS občas bývá něco jinak a je třeba se tomu přizpůsobit. Takže nyní jsme ani na vteřinu nezaváhali a zajeli jsme si pro PK B.

    Myslím, že důležitým bodem soutěže byl zákaz vjezdu na trojúhelníčku v Paceřicích, kde jeho přehlédnutí bylo dost drahé, myslím, že 200 TB a to je na takové soutěži dost velký sešup dolů pořadím, zvláště když ještě v této části ITI hrály velkou roli dvě stopky (jedna s přikázaným směrem jízdy vpravo). Prostě v Paceřicích se lámal chleba této soutěže.

    A jak jsme to viděli my? Nutno říci, že v takové pohodě jsme už dlouho nejeli, navzájem jsme se doplňovali, řešili všechno naprosto bezproblémově, takže nás ani nevykolejila „pusa“ na přední masku od jedné nejmenované řidičky-závodnice, která si usmyslela, že bude couvat v okamžiku, kdy jsme my zastavili za ní, protože ji nešlo objet. Naštěstí to odneslo jenom jedno přídavné světlo a malý dolíček na přední masce. No určitě to bylo lepší než srna, kterou jsme trefili v noci na ZHS při mistráku v roce 2010. Ale asi si budeme muset na ZHS dávat většího bacha – nějak přitahuje problémy .

    Takže závěrem poděkování pořadatelům za opravdu pěknou soutěž !!!


    autor příspěvku: KotinaP   


      Zpět na výběr roku 2014