• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      29.04.2014 19:09   Azimutové orgie s reálnými slepými mapami v Zábru - den

    A teď něco pro Simču….

    1.etapa
    Po shlédnutí erotického vystoupení dvou místních vořechů v místě startu jedeme do Zábřehu. Nepřehlédneme vykous v plánku, dojedeme do bodu B a hned jedeme první reálnou SM (otočené severky nás nematou), kterou si domalujeme a hned se po ní můžeme vrátit zpět.
    Teď přichází políčko v iti, které jsem nepochopil: „Lichá kóta 166°“. Mělo to být, přijeď do liché kóty z azimutu 166°, já hledal ale jak z ní vyjedu. A proto jsme tak vyjeli z kóty 109, což asi bylo tak 173° ale nic lepšího mě nenapadlo. Po parkovišti přes ležící SPK V jsme nejeli zato jsme si namazali navíc SPK Z.
    Z kóty 101 lehká chlupatá a SM2 do uličky za baráky. Průjezd přes kótu 109 a chlupka až na SM2 – to vše okořeněné dejkami – to se mi líbilo. Jen jsem pořád špekuloval, proč je v iti napsáno, že pokud nemůžu za dejkou jet L, mám jet R, než mi došlo, že u SPK Z to jsou vlastně dvě křižovatky.
    Po výjezdu ze SM3 jsme se našli v mapě jinde (v tom fousu s přetahovákem) a jeli se otočit do kóty 109 a namazat si SPK Z navíc. Do 144 je to blíž vrchem ale dejka mě shodila směr kulturák, kde se zrovna rojily barevné mažoretky. Bod C mi nevadí, bo je mimo hlavní komunikaci (to je taková polská finta).
    Jedu na SM4 s nájezdem a tak se jako přes začátek SM jedu otočit. To je první blondýna. Dole dejka a točím se znova – druhá blondýna. Pak mě zase sházej dejky a beru si 2x SPK Y. Konečně jedu SM, beru třetí blondýnu a mažu si komunikaci. SM4 dojedu a přes SPK Y a U si najíždím na SM10. Tu jedu a přes čtvrtou blondýnu si znovu domaluju tu ulici u ní.
    Teď kudy to bude do kóty 144 blíž? Asi přes 2x kótu 164 – tam žádný plech a pak SMX a SPK A.
    Ze 144 reálem a na hlavní si vynesu kótu 500. No a pak zmastím začátek chlupky, tedy první chlup a nevrátím se na hlavní. Jedeme mezi garáže a tam to krásně všechno (ale bez plechu) vychází a pohodě pak vyjedeme na hlavní. A to znamená, že do Rovenska jedeme MAPOVĚ přes Postřelmov a SPK Š a otočnou!! SPK JEB (objezd za 160 TB a 10 minut). Pak ještě v Rovensku nejedeme za mostem L podruhé pro živou. To Rovensko bylo stejně pakárna – mezi barákama pro jedinej plech J. A teď už do ČK1.

    2.etapa
    Hned po výjezdu z ČK1 jsem si měl všimnout fousu v mapě – fakt pakárna. Takže za 200 TB bez SPK I a 8. Protože jsme do kóty 104 přijeli špatně od JV tak jsem měl na výběr, kam jet na mapovou chlupatou. A aby to to vyšlo na ten dvojfous zleva u hospody, tak jsme museli jet vpravo a najet si do jednosměrky. Pak chlupatá s měřením a na SM1. Na ní už mi platěj koleje jako vložák. Tak se přes váhu a dál jet opytlit, pak dojetí SM, znovu koleje a pro plech 9. Ze 156 reál a lehce na SM2 a pryč.
    V Sudkově na SM3 s nájezdem a tak se jet pytlit přes most a pak na SM 3 s následnou chlupkou a vynešením bodu A. Tady to bylo jednoduché jen došlo ke zmatení na živé, která nás napodruhé otočila a po otočení už nám nechtěla dát znovu razítko.
    V Dolních Studénkách se točíme dle azimutu a mapové P okolo zastávky. A pak na SM4, která končí v kótě 205. Z ní mám jet reálně na SM5, která by měla dle řádů začínat hned na následující křižovatce. Což ale nezačínala a tak jsme si živou vzali poprvé navíc za 60 TB. Dle mého chyba autorky. Následné chlupaté už byly bez problémů i proto, že jsme si správně domalovávali.
    Teď do Šumperka. Dojeli jsme až do kóty 721 než mi došlo, že tady to nemá řešení a tak to jeli celé proti směru přes Králec. Pro SPK R, měřičům jsme se ale vyhnuli.
    Jsme v Šumperku a jezdíme kruháky. Pak na mapový tvar tam, kde jsme si vynesli kótu 400. Další mapový tvar jsme nemohli najít a jeli jsme pro něj na SV od kóty 400 a tam to nevyšlo. Tak na druhý pokus už odhaleno správné místo, domalováno a objeto ještě jednou kolem dokola.
    Pak mě kruhák shodil směr centrum, kde to ale mapově nesedělo a hnalo nás to na pěší zónu. Tak jsme usoudili, že tak to autorka chtěla a rychle do ČK2.

    3.etapa
    Co je to matriční bod?? V Řádech už se o tom nepíše…… Ale tedy asi ten zadaný v obdržené mapě.
    Vynášet si ale body přesně do husté sítě komunikací jako v Bludově a v Postřelmově se nám moc nedařilo.
    Takže na SM1 z bodu 2 a pak si objet čtvereček kvůli podmínce v bodě R. Až když jsme jeli zpátky jsem si všim, že mapová byla ne ta hlavní ale ta jednosměrka ale bylo to bez plechu. Do bodu H a na světlech L. Průjezd na otočení až za ČK1 a pak znovu do nemapy. Tam to s vjetím do jednosměrky byla lumpárna ale to jsme naštěstí odhalili.
    Teď z háčka do jedničky. Před bodem 1 světla a tak L. Další světla a L k Lidlu. Tam se na pytlliku otočím a jedu znovu na světla. Tam musím zase L ale na čtvereček u Penáče mi to nevychází, ten byl dřív. Ten mapový je si až na autobusák a tam nemůžu. Tak další světla zase L a dojedu znovu až k Lidlu, kde už mi vložák se světlama neplatí. Ale mapově mi tam chybí odbočovací pruh a tak pravá nemůžu a proto jedu rovně.
    Tady nevím, jak to autorka chtěla, protože blíž to je opět na ten čtvereček u Penáče (kterej už jsem zapomněl, že to nejde) a pak bych se asi cyklil…. Ala já tedy jedu rovně, do bodu 1 od JV a tam opět světla. Opytlím se přes kruhák s kótou 888 přes SPK 71 a konečně vyjedu z bodu 1 rovně.Pak lehce do H a do kóty 888 se zadanou vzdáleností. Tak i my bez měřidel musíme měřit a naměříme, že si dáme kruhák ještě jednou dokola. A proto ještě 2x SPK 71.
    Reálem směr Bludov a domaluju si SM2, ze které jedu na živou. Chlupatá je po té domalované a pak okolo pouti do bodu E.
    Průjezd do bodu LL a pak SM3 s návratama je v pohodě. Průjezd Chromčí celkem také v pohodě (nezapomenu si otočit severku u plánku). Nezapomenu si všimnout značky hlavní silnice a vyjet ze SM4 reálně a pak najít ten azimut a vjet si do mapové jednosměrky.
    V bodě 27 už mi platí podmínka a pak už mít jen ten správně vynešený bod A. Což se mi moc nepodařilo… ale naštěstí bez TB včetně nájezdu do Tiché ulice. Tak a už konečně konec. Děkujeme!!!!

    autor příspěvku: PetrM   


      Zpět na výběr roku 2014