• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      01.05.2015 13:23   Pohled HR na pohled testovací posádky

    Dlouho jsem přemýšlel, jak reagovat na včerejší chválící příspěvek Petra Maška a dnes do toho přibyl Lole.
    Takže jsem se rozhodl reagovat cestou aktuality, i když se oficiální tiskovka ještě objeví.

    1) Ještě jednou velký dík Petrovi a Karlovi za to, že ten test provedli a pomohli v podvečer s vyhodnocením Shellu, který byl trochu komplikovaný.

    2) Ještě větší díky za pochvalu, kterou jsme obdrželi za trať a kterou jsme v podstatě nečekali. A já tato díky ještě posílám dál všem, kteří se podíleli na doprovodném programu, protože bez nich by to nebylo takové, jak se to nakonec podařilo.

    3) Velkým překvapením pro nás je, že naše trať byla přirovnána spíše pohárovým soutěžím než Shellu. To překvapení je o to silnější, neboť to nebylo naším cílem a chtěli jsme jen udělat jezdivou, ale přemýšlivou trať. Každopádně bereme tuto pochvalu i jako připomínku pro příště a zmírníme obtížnost. Asi je to tím, že jsme sami Shell jezdili složitější a já už jsem asi více "načichl" pohárovými soutěžemi, tím se nám nepodařilo rozlišit složitost tratě - mé části jako autora a Petrovi části jako HR. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je síla.
    A tímto se Shellákům omlouváme, nebyl to úmysl.

    4) Obsahem obou pohledů testovací posádky je, že jsme neměli měřítka mapových podkladů. Stavíme tratě v okolí již několik let. Některé posádky u nás jezdili Penaltu Rallye a Orlickou noc. Nyní je to Rallye Šmídl.
    Nikdy jsme nestavěli tyto soutěže, aby byly postaveny na měřítku. Vždy jsme stavěli tratě tak, aby se jezdilo podle "řádové logiky", tedy jen za využití pravidel pro průjezdy - body, kóty, vložáky, podmínky, chlupatice, šipkáče apod. K tomu jsme volili i jednoduché mapové podklady, kde ± 20 m ta komunikace uvedená v mapě je i reálně. A to i v případě mapových fint, kdy je část mapy upravena. Ale tak, abych to viděl a nemusel doměřovat. A abych k tomu nepotřeboval tripmaster. A navíc vždy tak, aby to nebylo možno zaměnit s jinou komunikací.
    Je to trochu náročnější na sledování reálu, ale jednoduší pro pochopení průjezdu. S Petrem jsme ve shodě v tom, že pokud mám jezdit vyšší soutěže s měřítkem, musím pochopit základní pravidla. A k tomu by měl Shell sloužit a myslím si, že se i tak může jezdit. Na měřítka je čas ve vyšším levelu.
    Je to jenom názor, jehož někdo bude zastáncem a někdo odpůrcem. Pokud bude třeba tot stavět s měřítkem, tak to nějak zvládneme, ale pokud bychom mohli jezdit bez měřítek, byly bychom rádi.Třeba budeme jediní v republice a bude to možná přínosem. Těžko říci.
    Každopádně všechny posádky Shellu na toto byly upozornění při rozpravě a proto nebylo připomínek.

    5) Na závěr poděkování všem účastníkům za účast a aby i ostatní viděli, co vše se dělo během Rallye Šmídl 2015 tak níže je odkaz na reportáž od kameramana serveru orlicky.net, též spolupracovníka České televize a několika komerčních televizí, který v předchozích ročních jen reportáže dělal na startu nebo mezi etapami, letos poprvé jako soutěžní posádka ktg. Family s rodinou. Takže Davide díky!

    https://www.youtube.com/watch?v=Q9fEVkk1ax0

    Další videa jsou od jednoho účastníka, která přibližují hlavní část odpoledního doprovodného programu.

    https://www.youtube.com/watch?v=a6OGbXdNSJo
    https://www.youtube.com/watch?v=55gH7ZUda7k

    Na vzorových průjezdech se pracuje, dejte nám prosím čas!

    Tak pokud jste na nás nezanevřeli nebo pokud jste letos nejeli a něco Vás zaujalo, tak trať bude příští rok k dispozici předběžně předposlední sobotu v dubnu t.j. 23. dubna 2016

    autor příspěvku: VláďaF   


      Zpět na výběr roku 2015