• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      10.06.2015 20:07   Ostrava !!! všechny bedny od řidiče

    Zase po dohodě píšu já. Při tomto stylu soutěže celkem trochu vím, co jsme jezdili, většinou to bývá horší a nestíhám navigátora proč mě kam posílá. A mám i ovlivněnění vařiče Jirky Křivánka, už ho na stránkách čtu jak to viděl on.
    Začnu nezvykle shrnutím, že soutěž byla pro nás nečekaně komplikovaná, tím myslím kladně komplikovaná, protože na Dužovy a Jurasovy soutěže jezdíme s obavami, že "to bude o nějaké blbě zapomenuté stovečce" jak Duža sám propaguje. Tentokrát nebylo a nám to pomohlo. Jednoduché soutěže vnímáme jako nebezpečí náhodných výsledků.
    Začalo to tím, že jsme si dali původně "fóra" jedem ve 3 (v Brně "fór" to není vtip ale předstih). Pak se R.A. orientoval tak, že přece stačí ve 4. Tak jsem mu odsouhlasil ve 4, detlajna v 5. Tak náš běžný přístup - jsem ho vyzvedával v 16:50 :-). Ještě jsme šli koupit nějaké další krámy do naší elektrárny a u Brna jsme sjeli zase zpátky do Brna, protože dálnice ucpaná. Při tom jsem si uvědomil, že jsem nechal doma celou naši elektrárnu (nespočet odboček a rozboček a 3 navigace a notes atd). Takže zpět na sever Brna - možná nás to i zachránilo a měli jsme čas na vymyšlení správné cesty. Na volnou dálnici jsme vyjeli už dobře vybaveni v 18:10 někde u Slavkova a pak už to mazalo - dojeli jsme na rozpravu a stihli jsme sníst večeři, hymnu jsem odstál u varny s čajem v rukách a slib jsem slíbil. Duža ukázal svůj oblíbený svetr, abysme ho opět měli možnost přemlouvat, že on to není :-)
    Tedy se k tomu dostanu - pohled řidiče na Ostravu !!! … píšu to dost z hlavy, takže chyby dost možné a popis přibližný !!!

    - N1: vychytali jsme tvar při jízdě do někam že tam nemůžeme doprava a výsledek doleva, ale pak jsme nenašli správnou nejkratší cestu, takže faleš za 160, kecali jsme pak o tom s Ludvíkama … ale pak někdo ukradl tu správnou, takže ve výsledku za 60 :-) … Kubíčci to zajeli dobře, tak ten kradač nám udělal první místo protože byli jen o 62 TB za námi … no nic … někdy jindy nás jinej kradač o to místo okradl
    - schýza na JZ - původně jsem to sem vůbec nechtěl psát, ale píšu: Vašku neblbni - Vašek st.č.2 otrávil celou atmosféru pořadatele soutěže a diskutoval o tom ještě mezi 2. a 3. etapou … poboural slalom dozadu, měl naloženo 50 a až potom reklamoval, že byly blbě barevný kolíky a jel to znovu. Jirku Kryglera otrávil tak, že už nechtěl dál dělat časomíru. Pak Jirku objal Milan Buci a hovořil mu do duše, tak Jirka ho odstartoval a změřil. Pak tam ale zase stálo číslo 2 a Jirka stávkoval dál. Vašku !! jezděme to dál všichni pro relax a ne pro křeč … i vy byste jezdili líp, kdybyste jezdili v klidu … a připomnělo mi to i jiné extempore, kdy jste zrušili celou etapu Sobotům pod HR Pepíka Pivoňky, o tom jsem měl čas se bavit s Pepíkem ve Zbýšově - ta etapa sice nebyla povedená, ale až tak ?!?! … a nad ránem v Ostravě po noci jsme seděli v jídelně mimo jiné s Peťom Rusiňákom a on vysmátý od ucha k uchu skoro na posledním místě "však sa chodíme vyrelaxovať" … ano, každý má možnost a právo se stresovat, ale je škoda a blbý, když tím stresuje a otravuje všechny okolo sebe
    - pak jsem měl jenom obavu, že přehlídnu nějakou z těch blbých neřádových SPK, naštěstí co jsem přehlíd tak mi vychytal R.A. .. ty krámy prosím vyhoďte, ale to už bylo v diskuzi (tedy celá noc PK za 60 dost dobrý)

    -D1: sežrali jsme vložák "nejeď na kruháči prvním výjezdem" a tedy chybí jedno SPK L - od stavitele dost dobrý, ale taky souhlas se stavitelem, že chtít Jíšovo mnohonásobné L … tak to ne (100)
    -D2: masakr!!! vložák "most s číslem" jeď P. Navigátor: "aaaha, to nás chcu vidět". Tuto etapu jsem jel fakt stylem, jako že to chci mýmu navigátorovi zprasit. Most hned za časovkou jsem ještě viděl tak hrdě hlásím "most pravá" … a on pár vteřin potom: "ale je tu K, v předchozí etapě jsi ho viděl". DPČ … slibuju mu po druhé, že se budu snažit všechno vidět. No - uhlídal mě. Když jsme mazali na SM4 a debilně jsme stáli na několika semaforech asi 10 minut dohromady a jeli se otočit na kruháč pro J, tak on "hele, nebyl tam most? - já mám v mapě jakýsi tok" … tak zpátky a tam most jako kráva s číslem a tedy bez J všechno jinak. Ale ke konci etapy se už R.A. soustředil na dojezd a ladil psaní, takže jsem mu ujel a zazdil mezi Děhylovem a Hlučínem 2 mosty (a tedy naštěstí jen dvě otočný = 200). Asi jsem čučel po babách, co se tam motaly a šly se koupat, abych je nepřejel.
    D3: čistá … jenom vzpomínka: (pak jsme si o tom vykládali při čekání na výsledky)
    mazali jsme s Ludvíkama za zády do "bod 6 L" přes známý most vložák"za křížením železnice L". Kua to přece už známe, píšeme 54 a jedeme rovně. Snad je třeba setřesem. Prd, Ludvíci furt rovně za náma. Aaaa kua, už to taky mají vychytaný :-). A pak Ludvíci v cíli: mazali jsme za váma, přece jsme vám to nechtěli ukázat, že možná děláte chybu :-);
    A o tom to je.
    Dík za pěknou soutěž.

    autor příspěvku: Lole   


      Zpět na výběr roku 2015