• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      05.08.2015 07:21   Roudnické Prasátko 2015 rozhodl POMZ

    V tradičním termínu (první sobota v srpnu), na tradičním místě (Pecharův ranč),tradiční pořadatelé (Zdeněk Jíše, Jarda Marek a Pavel Vít), to byl dobrý základ pro uspořádání již 12.ročníku Prasátka. A jako tradičně toto „VELKÉ LETNÍ KLÁNÍ“ bylo pěkným zpestřením přestávky v polovině sezóny AOS.
    Kluci z Roudnice připravili na začátku relativně jednoduchou (pořád dopředu bez couvání), ale i trochu zrádnou JZ, před kterou nás upozornili, že nejsme na uzavřené trati, a ne všem hned došlo, že stopka na přejezdu v polovině JZ se musí respektovat a že také musíme být připásáni bezp.pásy. Pár posádek za to obdrželo TB.
    A pak už se jelo. Jako obvykle 2 etapy každá cca 25 km. První se jezdila trochu podle mapy a hlavně se nesmělo zapomenout na vložák a odbočovat podle ukazatelů směrem na nebližší obec, protože o tom byla skoro celá etapa. Velmi se nám líbil soutěžní úkol ve Straškově (jaké číslo je na světelném panelu vlevo – byl to radar !!). A představte si, že se našly takové posádky, které na sebe „nabonzovali“ že překročili předepsaných 30 km/hod. Pořadatel s radarem to ještě kontroloval na místě a rozdával TB.
    V cíli na náměstí v Roudnici čekal soutěžící krátký POMZ, který nečekaně rozhodl o celkovém pořadí na prvních místech. Ne všechny posádky pochopily svého autora a našly tu správnou korunu (ne tu kulatou na chodníku před spořitelnou, která se přímo nabízela, ale před tím byly již 3 koruny na státním znaku) a za ní zabočily do správného podchodu pro správnou otočnou PK. A těchto 160 TB bylo nakonec rozhodující.
    Druhá etapa se tradičně jela reálně podle fotek za prasátkem a přitom se hledaly další fotky. Toto hledání míst na trati nám stejně jako v předchozích letech dělalo trochu problémy a při příjezdu do cíle v Račiněvsi nám 2 obrázky chyběly. V minulých letech jsme se nikdy již nevraceli, letos jsme udělali vyjímku a vyhodnotili jsme, že obrázek velkých dveří musel být už v Roudnici (na vesnici asi takové nenajdeme), tak jsme se tam vrátili (z Račiněvsi je to kousek a čas nehrál roli) a prakticky hned jsme je našli na kině. No a když se podařilo najít tak rychle jeden obrázek, co nezkusit i ten druhý. A bingo, byl hned na výjezdu z Roudnice. Tak tentokrát máme všechny a nyní už s pocitem dobře vykonané práce hurá na steak do Račiněvsi, než nám ostatní hladoví soutěžící všechno sbaští. Kupodivu moc aut na ranči ještě nebylo, asi ostatní také hledali obrázky.
    A závěr – také tradiční, rozdávání anonymních krabic s cenami, dobré grilované prasátko a dobrá zábava a o tom „Prasátko“ právě je. Takže moc díky klukům z Roudnice za 12.ročník, který se jako tradičně velice povedl, a s přáním, ať je pořádání „Prasátka“ baví i v dalších letech, protože všichni účastníci se těší na 13., 14., 15…….. a jubilejní 20.ročník.
    Veronika Kotinová a Pavel Kotina

    autor příspěvku: KotinaP   


      Zpět na výběr roku 2015