• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      04.10.2015 22:28   Pohled z bedny Ekser rallye 2015 – dopoledne 4.kolo ČP

    Sobotovic soutěže nám sedí. Z posledních čtyř, které jsme jeli, jsme tři vyhráli. Myslím si, že jejich soutěže jsou vždy pěkné, jezdivé a jejich příprava je stojí nemalé úsilí.
    Sobotové letos pohotově a ochotně zastoupili vypadlé dvoukolo Českého poháru, které se mělo jet na Dobříši. Vypořádali se i s problémy, které jim nastolila přestavba náměstí v Mimoni. A navíc věnovali nemalé úsilí a prostředky na péči o soutěžící v podobě celodenního stravování počínaje snídaní, konče odpoledním grilováním, vše v jejich režii. A to ani netušíme, kolik je stálo to pěkné počasí, aby se oběd i grilování mohlo uskutečnit v přírodě v pártystanu. -:)
    Co se týče itíků, tak se nám líbily. Byly dobře a přehledně zadané, s nepříliš mnoha detaily, vložáky a podmínkami. Nad některými úseky doslova srdce zaplesalo, když už při průjezdu člověk cítil, že to je ono, že je to vymakané. To člověk někdy pozná už při soutěži, kdy má pocit, že to dobře zajel a pak u vzoráků zjistí, že to tak opravdu mělo být, což v dopolední části byl náš případ.
    Abych jenom nechválil. Před železničním přejezdem v Mimoni nám nehrál mapový tvar s reálem. Projeli jsme obě možné varianty, tu dobrou jsme zprvu zavrhli proto, že když jsem přes přejezd nesměl, tak jsem mohl jet vlevo na nemapovou, což myslel autor, nebo vpravo ke garážím též na nemapovou. Takže kam, vlevo nebo vpravo? Nejprve jsme tedy mapový údaj vzali jinak než autor. Ale nakonec jsme si správnou autorovu cestu ujasnili až před dalším přejezdem, kterému se nešlo vyhnout, protože na zbývající variantu byl zákaz vjezdu, takže určitě nebyl první. A druhá výtka je k organizaci, kdy na výsledky jsme díky jakémusi výpadku techniky čekali nějak moc dlouho.
    Tyto drobnosti (ani náš odpolední pokles výkonosti) nemění nic na celkovém velmi dobrém dojmu a pěkném zážitku z celé akce. Až budou Sobotové zase něco pořádat, tak rádi jejich soutěž pojedeme. Kluci, díky.
    Za posádku Vlk-Kopeček zhodnotil Milan Vlk

    Na závěr: po soutěži se rozjela bouřlivá diskuse o měření rychlosti. Mám za to, že radary měřily správně, neboť já, častý sběratel bodů za rychlost, jsem to měl všude za nula bodů. Ale jinak z důvodů uvedených v předchozí větě, jsem pro zrušení měření rychlosti. Pokud se však bude i nadále měřit, budu plně respektovat výsledky měření pořadatelů (co když všechny ty družice a satelity kecají?). -:)


    autor příspěvku: MilanVlk   


      Zpět na výběr roku 2015