• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      21.09.2016 13:58   5. a 6. kolo MČR Hella 2016 - pohled z bedny

    Ještě před soutěží narůstala panika z šílené délky tratě. Musím se přiznat, že i já si říkal jak to zvládnu. Navíc jsem na začátku září přesvědčil kamarády, aby si zajeli takovou spíše sranda soutěž Tour Cemo. A protože se jim to líbilo, tak jsem je ukecal i na Mohelnici, a když už tam jedete, tak si zajeďte i noc. Měl jsem tedy trochu obavy, že když si po třech sranda etapách, dají skoro sedmihodinový noční mistrák, tak už je na soutěž nikdy nedostanu. Ale zvládli to bravurně, a ani nebyli poslední. Nabyté zkušenosti zúročili hned v denním Shellu, kdy v konkurenci 23 posádek obsadili parádní páté místo.

    Naštěstí se totiž ukázalo, že obavy z délky byly bezpředmětné. Obě kola byla perfektně vyvážená, co se týče jezdivosti a zamotanosti a tak vše rychle utíkalo. Pokud bych tedy hodnotil stavbu tratě, dal bych oběma kolům 10 bodů. Bohužel v obou kolech to chtělo vychytat kontrolou pár mušičiček. V noci jízda do kóty 240, což je prostě hrubá chyba, která se stane přehlédnutím. Škoda spíše opět nedostatečné formulace podmínky o sudých a lichých kótách. Janek má na každé soutěži vždycky nějakou takovou převratnou myšlenku, ale stejně jako v Zbyšově se to i tady nakonec rušilo. U textů a zvlášť úplně novejch věcí, to chce napsat o větu dvě navíc, klidně i trochu navést, aby bylo opravdu jasný co tím chce básník říct. I tak by tu lichou před sudou dal málokdo.
    Chtěl jsem dát něco jako 9,4 bodu zaokrouhlených na 9, ale když se na to teď dívám znova, tak mi i ta podmínka příjde jasná, i když jsem to nezajel, takže 10 (až to teda Duža umožní).
    Ještě jednou pak gratuluju starším Kladeňákům, kteří nám to všem o dva parníky pěkně natřeli.

    Ve dne kromě v diskuzích zmíněných problémech s mapou v kótě 180 a pokynu „na most“, kdy to první nás stálo 20 vteřin, než jsme to ohnuli zpátky pro SPK 4 a to druhý asi dvě minuty po dojetí na téčko, odkud nešlo dál pokračovat na „ne na most“, mě více mrzeli nepřesné výjezdy z kót, špatné orientaci tvarů, slepé mapy a neodpovídající tvar reálné křižovatky. Přeci jen je to mistrák a když něco nesedí tip ťop, tak člověk hned hledá fintu. Jestli mapy radši nenechat s trochu jiným kartografickým severem a vykašlat se na Křováka, než v tom mít pak hokej. Azimuty pak dávat doprostřed mezi kartografickou a magnetickou hodnotu, a těch pár stupňů nikdo nepozná.
    Plus hned na začátku 2x stejné měření délek do kóty 260. Celkově ale opět perfektní, tohle byly jen nuance, chybějící k dokonalosti. Vzhledem k jejich počtu však dám 8,6 bodu zaokrouhlených na 9.

    Péče o posádky luxusní, včetně možné prohlídky hradu a obdržených triček (které se mi nakonec podařilo i získat místo odhlášené slovenské posádky). Tam je to tedy jasných 10,4 bodu zaokrouhlených na 10.

    Díky a těším se na příště.


    autor příspěvku: R.A.   


      Zpět na výběr roku 2016