• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      23.10.2016 19:43   Pohled z bedny na Kladně v noci

    Není zrovna obvyklé, že by se po třech týdnech jeli dva závody od různých autorů na stejném prostoru (ČP a MČRD 24.9. a pak hned MČR 14.10.) ale vlastně proč ne. Navíc Kladno a okolí už stejně dobře známe. Snažil jsem se také trochu připravit a proto jsem si projel poslední Ludvíčí závody. Očekával jsem tedy (na rozdíl od Pavla Kotiny) minimum podmínek a vložáků a také jsem si uvědomil, že už předloni v Roztokách po nás chtěli před koncem nesmyslně dlouhý objezd do ČK.
    Ubytování a péče o jezdce zcela v pohodě. Točený by bylo lepší ale šlo to. Jen jsem stále nechápal, na základě jakého klíče rozhazoval Karel posádky na pokoje mezi sebe…. A jak se v koupelně zhasíná….
    A ještě byla keška hned na boku ubytovny (mimo jiné má v listingu docela zajímavou historii této budovy – Gottwaldovy domovy…..).
    Celé mi to přišlo takové jezdivé. V 1.etapě pohodový výjezd z Kladna, křižovatka pod Pleteným Újezdem na rozdíl od poháru byla i s domalovaným dálničním mostem. Na Valdeku jsme nevzali plech za semaforem s tím, že odbočka byla dříve. Ale byla prý jinak… A že živá PK v Doksech bude využita ve všech třech etapách jsme v tu chvíli ještě netušili – ale přijde mi to jako dobré, jen se tam musel Tomáš b tom autě asi občas docela nudit… Vynést si SM3 před cílem správně se nám také povedlo. Jen ten čas, s tím to bylo horší. Je vidět, že to dělali Ludvíci asi podle sebe.
    A ještě byl dobrel vložák „za značkou Zákaz 6 tun jeď L“. Protože naše reakce (a dle debat po dojezdu nejen naše) byla klasická. Tam je 6 tun, to je zákaz vjezdu, tam nesmíme….
    Druhá etapa měla být kratší. Pro nás ale moc nebyla, ale zase to bylo docela jezdivé a žádné motání okolo jednoho stromu. Naštěstí jsme vychytali mapovej vykous u podjezdu v Srbech. No a na závěr byla perlička se začátkem SM3 těsně vedle bodu M a proto se ten bod musel široko daleko objíždět. Ale šlo to.
    Na třetí etapu jsme dostali jen jeden papír – A3 plus jízdní výkaz. To opravdu nemám rád (i když na druhou stranu nesnáším moc papírů), protože se bojím, že něco přehlídnu. Do Kladna to odsejpalo, jediná podmínka ve Velké Dobré také bez problémů. Jen u nájezdu do bodu C od Východu se motáme kvůli dejce ještě dneska.
    No a v jídelně byl vidět pouze vzorák 3.etapy. Tak jsme s Ráčkem probírali průjezdy 1. a 2. etapy a on už to měl probrané s Kladeňákama. Pak jsem mu oznámil, že mám ve druhé etapě ještě dva plechy víc než on a jestli jeli na slepou mapu přes bod M. A Petře, měl jsi takovej krásnej údiv v očích…..
    Naposledy jsem vyhrál mistrák v roce 2011 a to to teda od té doby trvalo!!! Ale konečně!!

    autor příspěvku: PetrM   


      Zpět na výběr roku 2016