• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      11.11.2016 15:30   Poslední mistrák v Mostě rozhodl o mistrech

    První listopadový víkend se konala poslední soutěž mistrovství ČR v Mostě. Centrum soutěže byl sportovní a rekreační areál Benedikt Most, který posádkám poskytl veškeré zázemí, které bylo třeba, od ubytování, kompletní stravování až po večerní posezení v příjemném prostředí. Ještě před posledním dvoukolem mistráku nebylo úplně jasno o mistrech a o umístění na pomyslné bedně mohlo bojovat 5 posádek.
    Noc postavil Vašek Mrštík a pískal Zdeněk Klenák, ve dne si role obrátili. Noc byla docela náročná a obtížnost dle výsledků postupně narůstala. V první etapě, kdy soutěžící prakticky neopustily Most, několik posádek stihlo čas a č. 5 Černý- Mašek zajelo etapu úplně čistě. Ve druhé etapě nestihl čas nikdo (ani známí rychlíci č. 8 Ludvíci a č. 11 Vlk s Kopečkem) a body za PK byly u prvních několika posádek v rozumné výši do 160 TB. Třetí etapa byla docela maso, hlavně jsme měli dát na průjezd trochu více času. Č. 8 sice neuvěřitelně stihlo čas, ale jen za cenu více než 1000 TB za PK, druhá nejrychlejší posádka měla 16 min. zpoždění a TB za PK bylo požehnaně. S touto etapou se jednoznačně nejlépe vypořádalo č. 3 Kubíčci, PK zajeli skoro čistě (160TB) a i výborný výkon v dalších etapách by jim vynesl jasné první místo nebýt však radarů. Vítězstvím posádky č. 1 Čejka- Dvorský v noci si definitivně pojistili šestý (!!) titul v řadě, druzí po pěkném výkonu skončilo č. 6 Zdrubecký- Kotinová a na třetím již zmínění Kubíčci.
    Denní soutěž byla jednodušší a časy volnější- 4 posádky stihly čas ve všech etapách. Všechny etapy měřily kolem 40 km a trasa soutěže byla na větším prostoru. Autorovi tratě zamotal hlavu překopaný most v obci Blažim (kde se jelo v 1. i 3. etapě), což jsem zjistil při rozvážení průjezdek v pátek. Narychlo provedené úpravy v iti nebyly úplně ideální, ale posádky se s tím vcelku rozumně vypořádaly. Ve druhé etapě jsem si ještě potřeboval rozmístit několik SPK a nějak špatně jsem si rozvrhnul trasu a SPK ze začátku etapy jsem umísťoval jako poslední. Když jsem chtěl vyložit z auta otočnou SPK, která se jela za prvním zrcadlem, tak jsem slyšel jak se ke mně blíží nějaký místní blázen s prasklým výfukem, říkal jsem si jak tudy může někdo jet? Bylo to č. 2, za ním hned č. 5 a za chvilku č. 8 :o) V ČK jsem zjistil, že vepředu jelo ještě č. 1 a bylo mně jasné, že ti mně ujeli a já se hrozil co asi dělali dál, jak dostanu oprávněně vynadáno , jak to vyřeším atd.? V ČK jsem čekal na č. 1 a oni stále nejeli a mně bylo jasné, že to je kvůli té pozdě umístěné otočné. Hned jak přijeli, šel jsem za nimi s tím, že se jim hrozně omlouvám, že u toho zrcadla mně ujeli a Petr povídá- to je v pohodě, my ho neviděli a mně se hrozně ulevilo. Výborný výkon v celém dvoukole potvrdili Kubíčci a vyhráli nejen den, ale i celé dvoukolo. Druzí byli č. 9 Zdrubecký- Kotina, kteří si pojistili 3. místo absolutně za celý rok a třetí č. 2 manželé Paulů. Velmi pěkný výkon v celém dvoukole podalo č. 5 Černý s Maškem, kteří byli 2 x čtvrtí.
    Odpoledne proběhlo závěrečné vyhlášení výsledků soutěže i celkových výsledků za rok 2016. Na své si večer přišli i příznivci bowlingu, kteří spolu zápolili ve dvou drahách 2 hodiny, i příznivci mariáše, ale i ostatní příznivci dobré zábavy, jídla, pití a co jsem slyšel, tak i dokonce někteří jednotlivci předvedli své pěvecké umění. 10 posádek zůstalo do neděle a dle prvních ohlasů se letošní poslední mistrák vcelku podařil, chyby se určitě nějaké vyskytly, vše nebylo ideální, ale celkový dojem se zdá být dobrý. Blahopřejeme mistrům a budeme se těšit na další setkání s vámi.

    Za pořadatele Zdeněk Klenák

    autor příspěvku: Klenák Zdeněk   


      Zpět na výběr roku 2016