• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      18.06.2018 10:45   Pohled z bedny – Ostrava!!! 2018 – dopoledne

    Na soutěžích Martina Klasy se mi vždy docela daří, a proto i když je Ostrava daleko, se sem vždycky těším. A zajímavé je, že poslední MP v roce 2016 dopoledne skončil úplně stejně jako teď – 1.Černý-Mašek a 2.Holman-Dužík.
    Jeli jsme do Ostravy už v pátek odpoledne, protože to Petr Černý pojal pracovně a asi to bylo dobře. Ostrava na otočku totiž není nejlepší volba, pokud celý den sedíte v autě při soutěži.
    Sice mezi přihlášenými nebyli Kubíčci (asi proto, že se jim u Martina Klasy nikdy nedaří) ale soupeři byli zvuční. Do Ostravy přijeli Paulů, Kladeňáci, vždycky nabitej Jarda Holman nyní s Vláďou Dužíkem a letos výborní Magdoleni. Když jsem ale viděl na zručce netradiční vozový park – Paulů i Kotinovi neměli jejich klasická soutěžní AOS vozidla ale naopak auta pro pohodlné svezení (Míra s Ladou jeli rovnou z Ostravy na dofču), tak jsme tušili větší šanci.
    Ale proč se do Ostravy hlavně jezdí, je výborná péče o účastníky. Zuzana Klasová zase napekla spoustu koláčků a dortíků a přichystala pro každého speciální AOS perníčky!! Prostě super!!
    Obě kola MP měla dvě etapy. Když jsem dostal ITI 1.etapy a viděl, že má tři části, tak jsme chvíli nechápali, proč je v každé části stejný vložák „za každou dejkou jeď poprvé P“. Pak nám došlo, že to slovo „poprvé“ se tím ve 2.části jakoby vyruší a začne platit u už dříve projeté dejky vložák znova. A stejně jsme to sežrali… Pěkná byla mapová finta v České ulici, kde jsem si skoro automaticky napsal podruhé SPK C, než jsme si všimli DZ zákaz odbočení vlevo a tím vyhození z mapy u servisu a návrat po ní zpět. No a pak jsme v Hrabůvce udělali chybu na mapové chlupaté, kde jsme přehlídnuli dejku. Tím se nám celá chlupatá posunula o křižovatku a bylo vymalováno. Vymalováno proto, že jsme díky tomu vynechali část prostoru, kde byly další dvě finty s dejkou. Drahé!!!
    Pak tam byly takové podivné slepé mapy ve tvaru karabiny, které jsem si vynášel spíše na cit ale teď u poče na mapy.cz se mi to zdá už zcela jasné. Martin tam pak kus etapy kvůli reálnému tvaru zrušil ale přišlo mi to docela v pohodě jetelné. Rušit se to nemuselo. A na závěr etapy si Jirka Krygler pořádně zarazítkoval. Každému to mělo být 5x. Tady se mi to moc líbilo, jen nechápu, proč tam byl vložák s DZ Přikázaný směr jízdy. Stejně jsem tam chtěl jet P a pokud tam byl proto, abych přehlídnul jednosměrku k BILLE (SPK J), tak se mu to podařilo….
    Druhá etapa byla lehčí a opět stejně jako v Kunštátě nedávno byla s vložákem s DZ Děti. Moc pěkná mapová finta za náměstím ve Vítkovicích (ještě, že už jsem se naučil měřit) a s SPK R. Pak nás DZ přikázaný směr jízdy vyhnala pod most (což normální řidič ale neudělá). No a pak už jsme honili čas. Časy se mi vůbec zdály docela utažené.
    Každopádně to ale bylo celé moc pěkné a Martinovi a celému jeho týmu moc díky!!! Jen z fotbalu jsme toho moc neviděli, zvlášť když jsme byli v Praze až těsně po půlnoci.

    autor příspěvku: PetrM   


      Zpět na výběr roku 2018