• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      30.04.2019 11:48   Středním Povltavím 2019 - zase jednou na bedně !

    Středním Povltavím 2019

    Pohled od volantu startovního čísla 3 (doplněný postřehy navigátora - označeno PK)



    Před odjezdem na soutěž jsem si říkal, co nás asi tak může čekat? Jsem zvědavý co přinese nové pojetí Pohárů! Skoro nový autor, Standa jako rozhodčí (jeho výklad řádů kolikrát nechápu), neznámý prostor, ale v přihláškách jsme nejnižší číslo (1-mistři nevím, 2-proč nepřijeli jsem vysvětloval snad stokrát a 4-to má asi daleko?) To bychom mohli i vyhrát!!! A stalo se.

    Teď popořádku. JZ před přejímkou. (Řády vyžadují plánek JZ nejpozději u přejímky) Z časových důvodů ano, ale to znamená zveřejnit plánek JZ předem na webových stránkách AOS. Zde to bylo splněno, tak za mě v pořádku. Mně se moc nepovedla. Když netrefím čtverec a ještě sejmu garáž, nemůžu pomýšlet na dobrý výsledek. Na nejlepšího Holmana ztrácíme 38 bodů. Snad to nebude rozhodovat! (PK - no musím jen dodat, že už jsme párkrát prohráli první místo o méně než 38 bodů).

    Etapa 1 :

    Jedna podmínka a 5. vložáků, kdo to má uhlídat! Nakonec se povedlo, PK za 0, stejně jako další 4 posádky (st.č. 7, 9, 10, 11). Časově trochu přehnané, 20 minut najeto měli skoro všichni. Na rozjetí výborný!! Ještě mě utkvělo v paměti průjezd kempem mezi bodem K-K. To bylo na srdíčko!! Jinak Mandovi PK za 100. 6.místo v etapě, klidně můžou jezdit Mistrák !!!

    (PK - Pro mě jako navigátora perfektní mapy, jasné a dokonale čitelné (jak je ten Tomáš dělá?), z první etapy mě již kromě zmíněného průjezdu K-K zaujal trochu zamotaný začátek a konec před ČK, tam to chtělo dobře si pohlídat podmínku a vložáky).



    Etapa 2:

    Přituhuje. My za 160 TB. Sežrali jsme mapařinu u Kakovic (PK 4) a u kóty 411 (PK C navíc). Značky 10t si všiml Pavel a přechody jsme si také ohlídali. Časově nám to vyšlo akorát. V etapě nejlepší st.č.70. za 80 TB, druzí st.č. 9 jen 90 TB na čase a my se 160 TB třetí. Po 2. etapě se rýsuje pořadí (i s JZ) 1. Mrštík-Klenák 248 TB. 2. My 346 TB. O třetí místo je to našlapané, Vlk-Kopeček 528, Holman-Gottwald 548, Černý-Mašek 590 TB. To ovšem ale zatím nevíme a tak si v klidu vychutnáváme výbornou polévku. Pauzička přichází vhod. Až si říkám, jestli nás pořadatel moc nerozmazluje ????



    (PK - Kromě již uvedených našich chyb jsem měl trochu problém s přesným vynesením kóty 433 (levá) na SM H – do brodu nebo na most, myslím, že ten rozdíl 10m se nedal doměřit a tak jsem Mírovi řekl, přes brod je asi nastrčená, podíváme se dozadu, zda je tam druhá. A byla. Tak jsme si vzali tu vzadu a brod ignorovali. Plánek v Rakovicích byl složitý, ale kromě C ve špičce, kde jsem špatně vyhodnotil tvar ZM, jsme to zvládli bez další chyby. Já jsem naopak z přestávky moc radost neměl, raději bych pokračoval dál v tempu, zejména když nám to tak pěkně odsýpalo. Měl jsem obavy, že mě přestávka vyhodí z tempa a po jídle bude útlum. A byl. Nádraží hned na začátku jsme nedali podle autora a další 3 zbytečné chyby nás mohly pěkně pohřbít. Naštěstí dělali chyby i ostatní.



    Etapa 3:

    To je již plnohodnotná mistráková etapa. 3 podmínky a 6 vložáků! Těch 6 vložáků přece nemůžu uhlídat! I obtížnost iti je podstatně vyšší, bude těžké vše ohlídat a čistá asi nebude. Taky nejlepší posádka ve 3.etapě - Ludvíci mají 430 TB (a dokonce 2 minuty na čase). My druzí za 460 TB a třetí Ačaj–Špaček 510 TB. Je pravda, že s oběma posádkami jsme se potkávali neustále. Nakonec jsme to s Pavlem měli vyrovnaně. Já neuhlídal 2 značky, Pavel přehlédnul šipku u SM O a neměli jsme (v diskuzi hodně probíranou) PK L u nádraží!



    (PK - Přesně jak jsem předvídal před přestávkou – když pracuje žaludek, odkrvuje se mozek a přijde útlum !!! A to na startu nejtěžší etapy, nebyla nejlepší kombinace. Naše chyby byly úplně zbytečné, obvykle takové neděláme. V etapě nebyla ani chvilka na nějaký odpočinek, pořád bylo co řešit, jen krátká ztráta pozornosti a bum, bylo to nejméně za 100 TB. V obci Smetanova Lhota jsme zahlédli některé posádky, kterak tam projíždějí trojúhelníky v detailu SL, ale po předchozích zkušenostech z Tábora, opravdu SL nebudu brát za bod. V cíli máme zásek jen 11 minut, což je docela dobré. I v této náročné etapě byly časy postaveny dobře).



    Nakonec vítězství (ale jen o pouhých 32 bodů), ale jednoduché to nebylo. Vašek se Zdeňkem znovu ukázali, jak umí a šlapali nám na paty!

    Nezbývá než poděkovat všem pořadatelům, včetně hlavního rozhodčího, za skvěle odvedenou práci. Iti byly přehledné, mapy kvalitní, náročnost gradovala, i to počasí se vydařilo. Jen těch vložáků bylo přehršel. Já pak nestíhám čumět Pavlovi do papírů, když musím hlídat značky.

    Ale jinak prostě skvěle strávený den. K Žurkům se určitě budeme rádi vracet. Kam se hrabou Drevníky !!!

    Za posádku st.č.3 Mirek Z

    (PK - glosoval navigátor Pavel_K – soutěž hodnotím taky jako velmi zdařilou. Roste nám další mladý perspektivní stavitel !!!).


    autor příspěvku: KotinaP   


      Zpět na výběr roku 2019