• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      06.06.2019 18:24   Dědkové aneb setkání pamětníků BOAS


    O uplynulém víkendu se sešlo několik pamětníků BOAS v hlubokém lese nedaleko Dobříše. Každý už asi ví, že šlo o tradiční (protože už to bylo potřetí) setkání, které pořádal Karel Kuklík s manželkou Hankou. Dost lidí odřeklo z různých důvodů účast, takže byl Karel trochu smutný, ale smutnit nemusí, protože byla akce zdařilá. Počet účastníků se průběžně trochu měnil a složení vypadalo takto: Severočechy zastupoval Vašek Mrštík a klan Klenáků (nejmladší Lukáš, otec Zdeněk a děda Franta), Jihočechy reprezentoval otec „Zlivu“ Jirka Kozel, Vláďa Horyna, Zdeněk Šimán(č)ek a Standa Kočí (oba poslední asi spíše Pražáci) a Pražáci Vláďa Vopátek, Milan Vlk a Mirek Ludvík, o hostiteli a Hance už řeč byla.
    Celou akci provázela dobrá zábava, dobré jídlo a dobré pití. Pátek- přejímka pro ty co jeli noc, pro ty co jeli jen den byla přejímka v sobotu dopoledne. Někteří však nestihli ani dopolední přejímku a přijeli až na oběd. Pro ty co stihli alespoň denní přejímku připravil Karel POMZ (pro mladé pěší orientační mikrozávod) s matriční mapou a několika průjezdními body. Na POMZ o délce asi 7 km se vydalo 5 účastníků, chromý Karel byl ze zdravotních důvodů omluven. 3 účastníci byli, bohužel diskvalifikováni pro hrubé nedodržení trasy, naschvál zakufrovali a netrefili ani do památníku Karla Čapka. Dojít ale do restaurace U Šimků se jim podařilo poměrně lehce s předčasným příchodem asi o hodinu a půl. POMZ vyhráli Vašek Mrštík a Vláďa Horyna, kterým se podařilo projít všechny průjezdní body. Památník Karla Čapka byl pro mě (jako člověka, který výrazně upřednostňoval matematiku před literaturou a dějepisem) velmi poučný. Citáty staré skoro 100 let jsou velice trefné i v dnešní době. V první časovce (Restaurace u Šimků) byl delší oddechový čas, který většina využila k pojídání kachny. Druhá časovka byla na minigolfu v Budínku v krásném prostředí. Soutěže v minigolfu se zúčastnilo 6 účastníků, družstvo Severočechů (Mrštík, Klenák ml. a nejml.) porazilo smíšené družstvo zbytku světa (Hanka, Standa, Šíma). Celkovým vítězem se stal Vašek, ale vzhledem k tomu, že je skoro profesionál, nebylo vítězství vůbec přesvědčivé. Některé účastníky minigolf vyloženě nebavil a využili areál restaurace k chvilce oddechu. V druhé části profesionálního golfistu porazil i náš Lukáš. Přesun do cíle, který byl v místě startu, už byl jednoduchý.
    Pokračovali jsme v dobré zábavě, málo se mluvilo o nemocech, občas se mluvilo o AOS a různých dalších pitomostech. Škoda, že jsme nevěděli o problému se sudou kótou na konci SM v Ostravě, mohli jsme na toto téma uspořádat smysluplnou debatu až do hluboké noci. Role výčepního se ujal Standa (pivo), Karel měl na starosti mandlovici (myslím, že tak tomu říkal) a griotku (kdo si přečetl seznam účastníků, ví proč) a Hanka se o nás vzorně starala v oblasti jídla. Kolem 23 hod v sobotu jsme museli odjet- všichni Klenáci společně s Mirkem, já musel v neděli do práce a Mirkovi jel v 0:08 h autobus z Hradčanský. Autobus Mirek stihnul, co se dělo dále v Dobříši, nevím, ale z doslechu vím, že se všichni chovali slušně. Příští setkání (pokud nějaké příště bude) určitě Karel obohatí o něco nového, třeba o nějaké nové účastníky a mě napadlo, že zkusím sehnat granát a vzduchovku.
    Děkujeme Hance a Karlovi za milé přijetí, vzornou péči, dobré jídlo, pití a všem za dobrou zábavu.
    Hostitelé děkují všem účast, květinové i pitelné dary, zejména pak za hojné příspěvky do spořícího prasátka.

    PÁR FOTEK Z AKCE

    autor příspěvku: Klenák Zdeněk   


      Zpět na výběr roku 2019