• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      22.09.2019 11:00   Pohled z bedny – Jindřichohradecký Kapr 2019

    Krásné počasí, příjemná atmosféra, solidní zázemí v takovém zašitém lokále. No a hlavně dobré svezení – byl to takovej složitější mistrák…. Ani chyb v ITI moc nebylo. Jen ty časy byly docela utažené – prostě takové mistrákové.

    1.etapa začala velmi svižně, protože hned po startu asi po 3 kilometrech už jsme měli šest plechů. Omezení vložáků s tím, že dejka neplatí v detailech, bylo docela dobré. V Jindřiši jsem se divil, proč Míra Ačai a Vlčák jezděj proti nám ale asi objevili lupu v mapě pozdě…. V Rodvínově vložák s jednosměrkou byl jasnej předem, že je na návsi, nejezdíme tady prvně 😊 No a v Jarošově jsme sežrali nájezd na reálnou SM – za 120 TB – mělo se jet dřív před dejkou okolo baráků. Jarošov byl vůbec pěkně vymyšlenej a stejně tak i živá v Hostějevsi. Tady jen autor při zpětném objezdu na dejce asi nepostřehl, že je tam pravá pravější za barák a tak tam bylo hodně aut na návštěvě. Pak v časovce nám nedali ani minutu a hned nás vyhnali pryč.

    2.etapa - Po Nové Včelnici dobré projetí – hned na úvod za STOPkou pěkná pravá pravější k hospodě. Na konci SM21 jsme si museli před mapovým tvarem ještě projet tu čárečku v ITI a proto jsme brali SPK 9 ještě jednou. Pak jsem zmastil nájezd na SM22, počítal jsem blbě s tím, že ta komunikace tam v reálu není ale štěstí nám pomohlo, plech byl ukraden. Cesta na první mapový tvar s vlakem mě přišla podezřele dlouhá a taková planá (přes sudou kótu 504, kde se muselo L) a tak jsme si našli cestu ulicí Štítného, na státní P a pak mapové otočení vlevo na kolečku pod rybníkem. Ale tam byl zákaz vjezdu. Tak jsme mazali dál po hlavní na sever, hledali otočnou a honili se s nádherným motorovým vozem 805.9 (tzv.Ponorka). Fakt nádhernej šedivej vůz s kulatými okny!! Dojeli jsme až skoro do Kamenice. Takže tudy ne a pak jsme to zajeli napodruhé dobře. Sežrali jsme fintu s tím, kdy se mění ZM a chyběla nám SPK 6. Snažil jsem se po celou dobu závodu extrémně pozorně sledovat podle jakého mapového podkladu (a že jich bylo) jedeme ale tady jsme to sežrali díky popisu nad mapou…

    Pak jsem měl problém pochopit, že za bodem C se jede reálně vpravo po hlavní (přitom značka hlavní byla daleko před bodem C). Ještěže mám zkušeného řidiče!!

    V Okrouhlé Radouni mi stále nesedí mapový tvar a tvar na SM. Měli jsme to za 160 TB (jeli jsme pro živou) ale je to nejasnej tvar. V další vsi návrat na SM24 podle ZM a nikoli podle plánku – jen to naměřit…

    No a pak na mě padlo zatmění a vynechal jsem předposlední políčko v ITI a vůbec jsme nejeli SM25. Za 200 TB!!!! Asi se mi chtělo už moc na záchod a těšil jsem se do časovky.

    3.etapa - Nepochopil jsem, proč bylo v ITI zadání bodu G slepou mapou, když ten bod už v mapě byl….. Co tím autor asi sledoval? A navíc tady nebyla vůbec ZM ale nebyla potřeba.

    Opět pozor na mapový podklad, podle kterého se jede. A pak pod DZ začátek obce Jindřichův Hradec pověsil autor „umělou“ DZ konec obce Radouňka! Lumpárna, ještěže jsme všímaví! Pak to bylo jednoduché až na SM32, která se mi zdála trochu delší než mezi barákama. Tak jsme přejeli křižovatku o kus dál a Petr na mě, že „po chodníku ti nepojedu! Jé, tam je plech!“ Takže to byla SPK 36. Nepochopili jsme úplně reálnou chlupatou a proto nám chyběla podruhé SPK 1. Projeli jsme se krásně starým městem a pak začaly garážové úseky. Jeden tady Pod Kasárnama a pak do cíle ještě další.

    A pak jsme měli v ITI napsanou podmínku, že za vodním tokem „Rečička“ mám jet P. A v mapě jsme měli vodní tok „Řečička“. Tak jsme to nejezdili – za 160 TB. To je ale blbost (Sběrný není Spěrný a R není Ř).

    Každopádně super závod, díky všem pořadatelům!!!


    autor příspěvku: PetrM   


      Zpět na výběr roku 2019