• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      16.01.2022 20:08   Podoba seriálů AOS v roce 2022.

    Komise AOS se dohodla na změnách v organizaci seriálů AOS pro rok 2022. Změny by měly přispět k tomu, abychom získali více nových posádek a aby systém byl zajímavější i pro samotné posádky.

    Dohodli jsme se, že budou pořádány soutěže ve 3 různých obtížnostech, pracovní názvy obtížností jsou B50, B35 a B20, podle max. počtu bodů, které lze v jednotlivé soutěži získat za 1. místo. Za každé další místo v pořadí vždy o 1 bod méně.

    B50 - soutěž na úrovni obtížnosti MČR.

    B35 - soutěž na úrovni pohárové tj. s lehčí obtížností než MČR.

    B20 - soutěž na úrovni nejjednodušší určené začínajícím posádkám příp. mírně pokročilým. Budeme ještě řešit případné omezující podmínky při stavbě těchto tratí (omezení počtu podmínek, vlož. Iti, povolené druhy iti apod.).

    Během jedné soutěže lze kombinovat různé obtížnosti, ale pouze za podmínky, že se různé obtížnosti pojedou podle různých itinerářů, které musí odpovídat úrovni soutěže tj. RÚZNÉ OBTÍŽNOSTI = RÚZNÉ ITI. Záleží vždy na pořadateli, zda chce různé obtížnosti kombinovat (např. pro dosažení většího počtu účastníků) a také zda je schopen podmínku různých iti zajistit.

    Kterékoliv soutěže se může zúčastnit kterákoliv posádka bez omezení.

    Vypsané seriály pro rok 2022:

    Mistrovství ČR- pouze soutěže B50
    Započítává se lepší polovina soutěží + 1. (Při lichém počtu polovina zaokrouhlená nahoru) Pořadatelé (autor, HR) dvou soutěží získávají průměr.
    Nebudou vydávány licence, může se zúčastnit kdokoliv.

    Shell cup- tento seriál je určen především pro nové posádky.
    Nechceme, aby v tomto seriálu byly hodnoceny zkušené posádky, které již mají dlouholeté zkušenosti v AOS. Také nechceme, aby tyto soutěže vyhrávala stále stejná posádka, protože předpokládáme, že se bude chtít posunout o kus výše. Takže bude v prováděcích pokynech omezena účast v seriálu, pravděpodobně budou hodnoceny pouze posádky, které pravidelně nejezdí AOS déle než 5 let. Do seriálu se započítávají všechny soutěže všech obtížností. Posádky tedy budou mít možnost získat body i v soutěžích vyšší obtížnosti, tedy více bodů, i když třeba s menší nadějí na lepší umístění. Bude se započítávat určitě méně než polovina soutěží, rozhodneme se až po konečné podobě kalendáře, nechceme nutit posádky, aby musely jezdit i soutěže nejvyšší obtížnosti.

    Žebříček posádek AOS 2022
    Pořadí v tomto žebříčku určuje součet získaných bodů ze všech soutěží B50, B35 a B20 dohromady.
    Do tohoto součtu se bude počítat lepší polovina výsledku +1, z počtu soutěží, kterých by se mohly posádky zúčastnit. (Při lichém počtu, polovina zaokrouhlená nahoru.)

    Startovní čísla
    Posádky, které se zúčastnily v předchozím roce Mistrovství ČR budou mít přidělené st. číslo dle dosaženého umístění.
    Ostatní posádky si mohou zvolit libovolné číslo od 50 do 199.
    St.čísla, které si posádka nezarezervuje pro další sezónu budou uvolněna po 5.2.
    Posádky, které splňují účast v Shell cupu, budou v registru st. čísel vyznačeny. Pokud posádka splňující podmínky nebude chtít hodnocena v Shell cupu, nebo naopak posádka nesplňující podmínky bude chtít v tomto seriálu hodnocena, může požádat Výkonný výbor svazu AOS o vyjímku.

    Výzva pořadatelům
    chtěli bychom kolem 15.2.2022 uzavřít kalendář na letošní sezonu, takže žádáme všechny, kdo mají chuť pořádat soutěž, ať sdělí do 10.02.2022 požadovaný termín a obtížnost soutěže, kterou chtějí pořádat.
    Po uzavření kalendáře budou vydány prováděcí pokyny a budou známy také finanční podmínky pro pořadatele, které budou záviset i na počtu soutěží.

    Výkonný výbor Svazu AOS v AČR dne 16.1.2022

    autor příspěvku: Duža   


      Zpět na výběr roku 2022