• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      16.05.2022 09:56   Polepský navigátor 2022

    V sobotu 14. května jsme uspořádali v Polepech avizovanou soutěž zaměřenou na rodiny s dětmi – Polepský navigátor. Na startu se sešlo 77 malých, větších i největších závodnic a závodníků, kteří společně vytvořili 25 posádek.

    Ve dvou etapách bylo připraveno 5 stanovišť pro plnění úkolů s rozdílnou obtížností dle věku. Na jejich správné plnění dohlížely učitelky z místní školy a spravedlivě známkovaly. Posádky si vyzkoušely jízdu mezi body, pohádku i šipkáč, vše přizpůsobené jejich první soutěži v životě. Mladí navigátoři na trati řešili itinerář a další úkoly, zaměřené na pozornost a všímavost. Řidičky a řidiči svůj šoférský um prokázali na jízdě zručnosti a dodržování dopravních předpisů na trati jim kontrolovaly 3 tajné kontroly a radar.

    Mezi etapami nechyběl čas na občerstvení a relax, v cíli byl připraven zábavný program pro všechny. Vystoupila kapela Mošňáci, parašutisté se v nárazovém větru snažili trefit na dopadový kříž, nechyběl stánek BESIP s prezentací a letečtí modeláři nám předvedli své stroje a umění jejich pilotáže. Místní hasiči měli připravený stan s výukou první pomoci, a především nám předvedli atraktivní vyprošťování z havarovaného vozidla a později i zásah u hořícího vozidla. Po celé odpoledne byly dětem k dispozici tři velké nafukovací atrakce, a především po celý den bylo fantastické počasí. Všichni hlavní i pomocní navigátoři si za svůj výkon odnesli zlatou medaili a upomínkové předměty, posádky na bedně v obou kategoriích i poháry a věcné ceny.

    Hlavním důvodem, proč píši tento report, je poděkování obzvláště Obecnímu úřadu Polepy, který akci financoval a podpořil zázemím, dále děkuji zaměstnancům a žákům školy Polepy za aktivní a vydatnou pomoc na trati, děkuji také sponzorům, ale především kolegyním a kolegům z rodiny AOS:
    - na Kladno Veronice a Pavlovi Kotinovým a také malé Barunce s babičkou
    - do Chocně Vláďovi Žlábkovi
    - Standovi Kočímu z AOS klubu Tábor
    - Jardovi Markovi a Zdeňkovi Jíšemu z Podřipska
    - na jih do Českého Krumlova Honzovi Ouškovi
    - našim partnerkám a dětem za pochopení a podporu nejen při této akci
    - a mému bratrovi, tedy nové tiskárně BROTHER, protože bez ní bychom ty itiky tiskli a kompletovali možná ještě teď...

    Bez výše uvedených by akce neproběhla tak hladce. Opravdu si jejich pomoci vážím a děkuji ještě jednou.

    autor příspěvku: matonni   


      Zpět na výběr roku 2022