• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      15.05.2023 10:12   Morální pohled z noční bedny Kunčice p.O. 2023

    Cesta z Prahy dlouhá, a navíc v pátek odpoledne díky ucpanému Brnu a Prostějovu dlouhá. Ale na konci cesty v H-Resortu v Kunčicích nás čekalo tradičně výborné ubytování a docela příjemné počasí.
    Ve Frenštátu jsme si ale ještě střihli dvojitou jízdu zručnosti. PetrČ. ji zajel velmi dobře, jen bylo trochu nezvyklé, že se vyjíždí rovnou dopředu, a ne jako obvykle „z garáže“. Proto se divil, že se automaticky rozjel na zpátečku….
    Před závodem jsem se ještě snažil připravit podle itiků ze závodu tady předloni na podzim a řešil jsem, pro jsme udělali chybu hned na první křižovatce po výjezdu z resortu. Ale bohužel ani tehdejší autor a ani HR a dokonce ani tehdejší vítěz už si to vůbec nepamatovali…. Otázka zněla, proč se měl brát otočný plech SPK 11 na zákazu vjezdu po startu dvakrát….
    A teď už k realitě pátku 12.5.2023. Celkem 42 posádek – neuvěřitelné!!!
    Cesta směr Frenštát celkem v pohodě, jen „otočné“ parkoviště na konci Kunčic s živou kontrolou bylo úplně ucpané. Asi kvůli nějaké akci u místních hasičů. Tady bylo hlavně nutné sledovat plnou čáru. Pak jsem trochu znejistěl při jízdě po reálně zadané SM2, která mě vyvedla mimo mapu (a proč už se reálné SM nepodtrhávají v itineráři?). Na mapě jsme se chytli ale přišlo mi to nějak podezřele jednoduché. No a ve Frenštátu jsem sežral klasickou fintu, že jízdu po kruháku mám namyšlenou mapově v protisměru, ale reálný průjezd podle značek mě z mé cesty shodí a musím přehodnocovat a nic si nepamatuji. Takže chyba za 160 TB. Pak si nás autor vychutnal s otočnou SPK D na parkovišti v ulici „U Tírny“, kde ten plech stál až dál za otočením. Prostor okolo kóty 139 se živou kontrolou Jurase dal zabrat více posádkám, ale tam jsme to naštěstí zvládli. Ale nezvládl jsem další část mapy s detailem kóty 133, kde nevím proč, tak jsem se zbytečně cpal do kóty 100. Takže zase za 160 TB. No a konec 1.etapy už byl jednoduchej, jen jsme byli nervózní, že jsme ještě nepotkali vložákovou značku „Zákaz odbočení náklaďáků“. Ale naštěstí byla těsně před koncem. Závěr etapy byl u hřbitova ve Frenštátě, kde měla být pohřbena zpěvačka Iveta Bartošová ale je tam jen hrob její rodiny (ona leží v Říčanech).
    Druhá etapa začala živou kontrolou se Zbyťákem, který měl na nás nějaké kecy, ale hlavně mě bylo podezřelé, že by se měl brát jen jednou. A taky to tak bylo a dojelo se k němu ještě napodruhé. Pak byla hezká mapařina v detailu kóty 222 s vynášením bodu slepou mapou. Na východě obce Tichá mě pak řidič vyděsil strhnutím volantu za dejkou „do pravé pravější“. No a pak v obci Kozlovice jsem neměřil a najeli jsme na špatný most. Jen se mi pak zdálo divné, proč jsme nepoužili detail kóty 221 ale prostě jsem to sežral a chyběla mi SPK U. V Kozlovicích nahoře to bylo zase o plné čáře. V obci Lhotka byla zase plná čára ale byla i ošetřena mapovým přetahovákem. Dále v obci Metylovice jsme potkali živou, ale zdála se mi podezřelá. Tak jsme si proti směru otáčení nahoře pracně objeli renovovaný penzión a tam nebylo nic. Tak tedy asi fakt pro tu živou a on nám tam Marek Pańka dal papírek „otoč se“. Teď už jen rychle na konec do Frýdlantu.
    Potkáváme DZ max.rychlost 40 km/h. Naše „automatické“ auto to okamžitě vyhodnotí a jedeme
    39 km/h. Pak v klidu píšeme SPK R a následuje těžká finta s mapovým kruhákem. Nejdříve jsme to sežrali a napsali si SPK 7 ale včas nám naštěstí došlo, že ten kruhák je fakt mapovej a tedy ta jednosměrka z detailu kóty 360 má smysl. A tím pádem nelze jet z toho kruháku na jih. Pak už to bylo do konce jednoduché. Jen sledovat šipky na zemi a nejet do časovky hned doleva.
    No a pak jsme po dojezdu sledovali průjezdky a výsledky a nevěřili vlastním očím, že jsme letos vyhráli první mistrák!!! BOMBA!!! To bude mít pan Holman radost 😊 Ale po nějaké době se objevily ve výsledkách trestné body za radar. A my tam najednou měli 190 TB, tedy za jízdu 59 km/h na čtyřicítce ve Frýdlantu, což jsme prokazatelně nejeli. LUMPÁRNA!! Protest nepomohl, a tak jsme ofiko nevyhráli. Tak se na mě snad oficiální vítězové Simča s Jurou nebudou zlobit, že jsem je předběhl a napsal pohled z bedny MORÁLNÍHO vítěze nočního závodu. Aspoň, že v sobotu navečer vyhrála ta SPARTA!!!
    PetrM

    autor příspěvku: PetrM   


      Zpět na výběr roku 2023