• Domů
  • Aktuality
  • Obsah
  • Diskuze
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Soutěže
  • Registr
  • Pokyny
  • Archív
  • ČLÁNKY NAŠÍCH DOPISOVATELŮ

    Pro čtení z archívu vyber rok:
      2024      2023      2022      2021      2020      2019      2018      2017      2016      2015      2014      2013      2012      2011   


      06.11.2023 15:30   MČR AOS 2023.

    Nejdříve chci napsat, že všechny soutěže, které jsme jeli, hodnotíme jako podařené. Hrubá Skála byla tradičně skvělá. Vítěz měl přes 1000 bodů, posádka na 5. místě 1884, průměrný čas plus 15 minut na etapu. Udělal jsem tabulku námi jetých soutěží pro porovnání, časy jsem odhadoval.


    Hrubá Skála byla bodově nejtěžší, ale vysoké bodové příděly byly ovlivněny hned po startu, kde si většina posádek neuvědomila, že opustila vesnici. Bylo to za 500 bodů. Jedni z těch, kteří tuto chybu neudělali byl Zdeněk a Jana Jíšovi a jen těsně skončili druzí. My jsme také začali za 500, ale pak už jsme těžili z rychlosti a znalosti prostoru.
    Náročnost Ostravského volantu byla trochu podřízena Středoevropskému poháru. Jak jsme u Martina zvyklí, vše bylo přesné a trochu vychytralé. Ve Frenštátě nás například většinu nachytal na přehodnocení na kruháči.! A mě pak na tvaru toho samého kruháče.
    Krakonoš. I v mistrovství republiky je možné jet i jednodušší soutěže, akorát je vhodné je doplnit ostrým časem. To se ale nestalo. A jízda zručnosti nesplnila požadavky podle řádů. Myslím, že jízda vzad se na daném prostoru dala udělat. Jinak to ale bylo podle mě dobrý. Nuda to úplně nebyla. Jen ty časy. Po noční soutěži měla nejlepší výsledky v MČR Simča, spolu s dopisováním průměru za pořádání byla ve vedení na 296 bodech. Pokud by uspěla ve dne, nikdo by ji už nedoběhl a byla by jasný mistr už po 4 kolech. Jedna chyba ve dne ji ale odsunula na sedmé místo, sice dále vedla, ale před posledním dvoukolem mohlo být mistry celkem 5 posádek. Stále Simča, pak my, pokud aspoň jednou zajedeme dvojku, pak Boudní, Radek s Robertem a Zdeněk s Vaškem, pokud budou mít dvě jedničky.
    Poslední byla Mohelnice. Radek nepřijel a noc vyřadila z boje o titul Boudné. Ale vyhráli Zdeněk s Vaškem a bylo to stále otevřené. Já jsem jezdil v noci nějak jinam. A k tomu Michal Gottwald zajel výborně Simčinu etapu v Litovli a pokud by to zopakoval ve dne, mohl by nám vzít tak důležité pořadí.. Simča ale postavila výbornou mapovou soutěž, kde jsem se orientoval nejlépe. To mi většinou jde a poslední etapu jsem jel pomalu, abych si ohlídal v kótách pravou a levou.
    A tak jsme vyhráli. Na vítězství je blbý to, že tvoji kamarádi prohrají. Simča, Zdeněk, Jirka, Radek.
    Naposledy jsme se jeli projet na October Beer. Dobře napsaná pohodová soutěž, náročnost na úrovni Krakonoše, časy na pohodu. Opět jsme neviděli šipky pod autem. Mohl jsem za to já. Byl tam semafor přes most, tak jsem tlačil na Ladu. Jeď rychle, ať stihneme zelenou zpátky. Jeli jsme už na žlutou, ale dali jsme to. Žel za 160 bodů.😊
    V mistru volantu jsem vyhrál i díky tomu, že Radek v Mohelnici nebyl, v Poháru ČR rozhodla moje sražená kuželka ve slalomu v Hlučíně o vítězství Radka. A také do pořadí začal zasahovat nový řidič. Pokud Míra příště dojede až na soutěž a nespadne mu moc kuželek, bude z něj vyrovnaný soupeř.
    MirekP

    autor příspěvku: MirekP   


      Zpět na výběr roku 2023