VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  24. 5. 2013 21:46   MČR 5. a 6. kolo Most/Chlumec- info č. 1
MČR v AOS 2013 5. a 6. kolo Most/Chlumec Informace č. 1
1) Ke dni 24.5.2013 jsou přihlášeny 22 posádky do obou kol tj. všechny nominované posádky kromě st. č. 2 a 18 a navíc st. č. 73.

2) Vklad 700 Kč zaplatila ke dni 24.5.2013 tato start. čísla: 1, 4, 5, 6, 8, 12, 13, 15, 21 a 22. Posádky, které neuhradí vklad nejpozději do 30.5.2013 (rozhoduje datum připsání na účet pořadatele), zaplatí vklad při přejímce.

3) Seznam obcí pro 6. kolo: Dolní Háj, Domaslavice, Háj u Duchcova, Hrob, Hrob – Mlýny, Hrob – Verneřice, Jeníkov, Košťany, Košťany – Kamenný Pahorek, Křižanov, , Mstišov, Oldřichov, Osek, Střelná, Teplice – Hudcov, Teplice – Řetenice, Újezdeček.

4) Ceny: první 3 posádky obdrží poháry v každém kole samostatně, dále obdrží pohár nejlepší řidič v obou kolech samostatně (součet JZ, TK a radarů). Dále bude vyhlášeno celkové pořadí za obě kola podle součtu pořadí z obou kol (v případě rovnosti tohoto součtu bude rozhodovat součet TB), budeme se snažit zajistit ceny pro všechny. 5) Startovní pořadí je dáno prováděcími pokyny pro MČR 2013. Pořadatel udělil na základě žádosti posádky st. č. 3 výjimku (z důvodu nutnosti odjet co nejdříve domů) a tato posádka bude startovat v 6. kole jako první.

6) Pořadatel vypisuje na obě kola soutěž v tipování na umístění prvních 6-ti posádek v každém kole samostatně. Vklad na tip do soutěže pro 1 kolo činí 50 Kč. Svůj tip odevzdá každý tipující v zalepené obálce se jménem a výší vkladu nejpozději do konce přejímky. Uvnitř obálky bude vlastní tip na 1 či obě kola (start. čísla prvních 6-ti posádek a jméno tipujícího). Veškerý vybraný vklad bude vyplacen na výhry. Hodnoceno bude každé kolo samostatně. Za každé přesné uhodnutí umístění posádky budou uděleny 3 body, za každý tip na umístění lišící se o 1 místo budou uděleny 2 body a za každé uhodnutí posádky v první „šestce“ , které nesplňuje kriterium pro udělení 3 nebo 2 bodů, bude udělen 1 bod. Zvítězí jednotlivec, který získá nejvíce bodů, v případě rovnosti bodů vyhraje ten kdo uhodne vítěze, nerozhodne-li ani toto kriterium, výhra se rovnoměrně rozdělí mezi všechny se stejným počtem bodů. Může tipovat kdokoliv (nikoliv jen účastníci).

Za pořadatele Zdeněk Klenák
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Klenák Zdeněk   
  12. 5. 2013 20:01   Moravský pohár zahájil na Sezině.
Příznivci Moravského poháru se konečně dočkali zahájení nové sezóny. Pod obětavou taktovkou hlavního organizátora Pavla Zbytovského se tak stalo v nádherném penziónu Sezina, který se nachází v zapomenutém údolí mezi Ostravou a Opavou.
Za nepřetržitého deště vyrážely posádky do dvou nočních a tří denních etap, které připravil Vláďa Dužík. Velice jezdivá soutěž probíhala v příjemné přátelské atmosféře. Vhod přišly i dlouhé přestávky mezi etapami, kdy se konaly jízdy zručnosti a ve dne dokonce oběd.
Současně s Moravským pohárem probíhala hlavní soutěž - Středovropský pohár a taky dvě kola Shell cupu. Ten měl itineráře v té nejjednodušší formě. Ty daly stejně posádkám pořádně zabrat. STEP a MP měly iti shodné, připravené podle pravidel pro tento mezinárodní seriál. Tzn., téměř žádné psaní a vše pokud možno ve grafickém podání.
V Moravském poháru ukázali manželé Paulů, že patří pořád mezi ty nejlepší posádky a vyhráli noční i denní kolo. V noci se za ně zařadili Mikšík s Burešem a manželé Gottwaldovi. Ve dne pak Čejka s Dvorským a táta a syn Magdolenové.
Tito dva dokonce vyhráli celkově dvoudenní zápolení ve Středoevropském poháru. Mohli si pak vychutnat na závěrečném vyhlášení slovenskou hymnu, hranou na jejich počest.
Noční Shell vyhrála slovenská posádka Magdolen - Magdolen. Je zajímavostí, že nemají nic společného se současnou nejlepší slovenskou posádkou, která jezdí ve stejném jmenném složení. Denní Shell pak vyhrála posádka Wolf - Kačur.

výsledky 1. kolo Moravský pohár
výsledky 2. kolo Moravský pohár
výsledky 3. kolo Central european cup
výsledky 4. kolo Central european cup
výsledky 1. kolo Shell cup - Morava
výsledky 2. kolo Shell cup - Morava
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža   
  7. 5. 2013 23:21   Rallye Šmidl 2013
Jak jsem slíbil před týdnem, tak dnes přináším konečné informace o proběhlé Rallye Šmidl 2013.
Zdá se, že by tato soutěž mohla zaujmout své tradiční místo v kalendáři soutěží AOS a to asi v dubnu - měsíci bezpečnosti silničního provozu. Soutěž si klade za hlavní cíl přispět k rozvoji a šíření povědomí o bezpečnosti silničního provozu, rozšířit skromnou nabídku obdobných soutěží pro rodiče s dětmi v rámci ČR a také přitáhnout k tomuto sportu nové tváře. Bohužel je již jen na rozhodnutí těch, kteří "okusili", zda se tomuto budou chtít věnovat na jiné než regionální úrovni.

Celkem se zúčastnilo 24 posádek ve dvou kategoriích - Family (pro posádky s dětmi) a Hobby (dospělí začátečníci a také se nám účastní AOS nostalgici po více než dvaceti létech, kteří jezdili v dobách, kdy někteří současní velmistři začínali). V kategorii Family se podařilo zvýšit podíl účasti těchto posádek, což bylo prapůvodním cílem a také se zlepšila i organizační úroveň průběhu včetně doprovodného programu a zajímavých odměn. Došlo i k výraznému zájmu sponzorů. Zvýšil se i podíl mediálních partnerů. Snad to vydrží i do dalšího období a všem včetně pořadatelů patří obrovský DÍK !

Trať o délce cca 110 km ve dvou etapách byla koncipována pro každou kategorii zvlášť. Family lehkou jezdivou variantu, aby byl čas věnovat se i dětem, Hobby těžší, avšak na úrovni lehké Shelky s mapovými fintami k přemýšlení. Vše s důrazem na reálnou a mapovou jízdu se základními fintami, kdy se nepozná, že něco nesedí. Oproti loňsku přibylo využívání detailu, chybějící části mapy, šipky v mapě, šipkový ITI se vzájemnými vzdálenostmi, vložený ITI. Pro další ročník přibudou opět nové prvky a ingredience z kuchařky AOS. Cílem je postupně učit, jak se jezdí dle ITI a řádů AOS.
1.etapu jsem postavil já, pískal Petr Stejskal (mnozí ještě pamatují mého navigátora v Shellu), na druhou etapu jsme si role prohodili. Petr ukázal, že ještě na nic nezapoměl a i pro moji část vymyslel zajímavé momenty pro průjezd.

Akce byla celodenní s bohatým programem. Soutěžící projeli radarovou kontrolou - měření rychlosti na přejezdu bez signalizačního světla (30 km/h - nejrychlejší byla výhradně ženská posádka - 39 km/h), kontrola stavu lékarniček. Mezi etapami za zmínku stojí možnost na stánku BESIPU vyzkoušet, jaké to je, když se člověk pohybuje při 1,5 promile alkoholu v krvi a to díky simulaci pomoci speciálních brýlí. Zde našli soutěžící i mnoho propagačních předmětů podporující BESIP. Po vydatném obědovém guláši se posádky vracely zpět do cíle, kde již na ně čekala velmi oblíbená jízda zručnosti (bohužel končila za průtrže mračen) a bohatý doprovodný program ve stylu country. Nechybělo ani bohaté občerstvení pro děti i dospělé a po vyhlášení výsledků kolem 18.00 hod se všichni rozešli se slibem " Tak dík a zase za rok, jo?!!!"

Kdo má zájem se blíže seznámit s ITI, správnými průjezdy vše najde na http://www.smidl.cz/cs/2-rocnik-rallye-smidl.

Tak příští rok zase nashle !!!
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: VláďaF