VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  25.09.2013 11:59   MČR Pretiox
Oznámení poředatelů, že tento ročník Pretiox je zřejmě poslední je víc než mrzuté, pokud je to pravda ztrácíme tím schopného pořadatele soutěží a hlavně významný prostor pro jejich pořádání.
Příspěvek, který zde prezentuji, by neměl autora a pořadatele odradit od dalšího konání spíše by měl upozornit na, z mého pohledu nedostatky, které se dají bez velké námahy odstranit. Kladem celého dvokola byla skutečnost, že souteže nebyly klasický Přerovský masakr, tak jako v minulosti, (až na jízdu v D2 obec Nelešovice) ale měly svoji logiku a mnohdy i zajímavou pointu.
Připomínky k celé soutěži.
1. Převážná část detailů byla bez měřítka, což je protiřádové, rozhodčí by to neměl rozhodčí pustit.
2. Některé vložáky zadány tak složitě, že bylo těžké je přeložit do běžné češtiny.
3. Na trati bylo příliš málo záchytných míst, takže posádky opakovaly zbytečně průjezdy aby se srovnaly na trať.
4. Opakování průjezdu zapříčinilo mnohdy nevhodné rozmístění PK. (v N2 délka 30,8 km jsme odjeli celkem 46 km jen proto, že jsem většinu úseku jel podruhé s tím, že jsem přehlédl PK)
5. Nevím co znamená základní mapa originál LP - podle mě jsme jeli celou dobu podle kreslené mapy (nebo to byl opravdu originál ?)
6. Stále jsme řešili problém kratšího průjezdu (20% nám to ledaskde nedávalo a na trať nás rovnal vložák - to není dobře)
7. Na trati se neměřila rychlost jízdy, to je poruření řádů.

K N1.
Star = začátek obce Lipník n.Beč. je anachronismus, všichni kromě "blbce" vědí kde startují a vložák byl zadán tak, že začátek obce nebyl třeba. Pokud to však byla finta na návrat do Lipníku a zneužití špatného názvu, pak je třeba uvažovat o soudnosti autora. (tento problém byl jak v noci tak ve dne) zkoušeli jsme obě možné varianty, ale pro ubíhající čas jsme toho nechali). Po SM 4 az. 64 a návazný liniák zapříčinil pouze nekotrolovatelný zmatek v obci a opakované průjezdy. Co na to domácí to nevím.

K N2.
Na hlavu byla (nevím kolik dislektiků je v našich posádkách) kombinace kót713,731,737,773.

K N3.
Vložák na dejkách pravá v závorce platí i v obci Osek n.Beč. je špatně jednak to nebyla vyznačená oblast a za druhé projel jsem kolem začátku Osek nad Bečvou (v mapě samé pak pouze Osek). Příkaz všechny projeté komunikace se stávají mapovými po celou etapu je opravdu tvrdý.
Chybně zadaný mapový tvar po SM3, P, mapový tvar.

K D1.
Opět zadání start = začátek obce (opakuji jen "blbec" vyrazí od ČK devadesátku), názvy obcí je třeba uvádět správně, nebo to byla jen nepovedená finta? U některých posádek byla dodána špatná základní mapa.

K D2.
Opakované rušení a doplňování komunikaci na plácku v Nelešovicích bylo přehnané zejména s ohledem na domácí (při zjištěné chybě a pokusu o opravu už opravdu nebylo kam malovat (byl to sice jediný, ale opravdový aosácký masakr). Upozornění z rozpravy na slušnou jízdu se zde zcela minulo účinkem. Vložák "Olešnice" nás rovnal do správného průjezdu, žádný z naměřených průjezdů nebyl kratší o 20%, co s tím dělal ten co přehlédl, to nevím. V části 2. uveden vložák, který se vůbec nejel (nebo ho někdo našel - nechám se poučit)

K D3.
Mapově zadaný kruháč - příjezd, výjezd neznamená projet celý zadaný tvar, ale pouze mapově zadané místo při splnění příjezdu a výjezdu s mapovým přejetím z jednoho do druhého místa.

Závěrem.: Je škoda, že autor při dobře připravené soutěži nenechal více tvořit posádky (každá posádka má totiž právo vytvořit si svoji vlastní trať). Tato možnost je však dána zejména tím, že na trati je dostatečné množství záchytných bodů Rozhodně se tím posádkám ušetří zbytečné objíždění části tratě podruhé a autorovi a rozhodčimu, řešení nadměrného množství připomínek, či protestů.
Chci zárověň poděkovat autorovi soutěží a hlavní rozhodčí za ohromný kus poctivě odvedené práce. Umín si totiž představit co je to připravit šest náročných etap pro mistrovství ČR. Ostatním pořadatelům pak za velmí dobře organizačně zvládnutou soutěž.

S přáním hezkého každého dalšího dne a AOSu zdar, zdraví JirkaB.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Boudný Jiří st   
  18.09.2013 07:21   Tak, takhle to chtěl v Dobříši Karel.
Zde si můžete stáhnout popis jednotlivých etap, které pro Vás připravil Karel Kuklík na posledním Českém poháru a Shell cupu.

Český pohár odpoledne - 1. etapa

Český pohár odpoledne - 2. etapa

Shell cup odpoledne - 1. etapa

Shell cup odpoledne - 2. etapa
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža   
  17.09.2013 12:10   M ČR Přerov - GPS informace.
GPS místa prezence:

49°31'29.838"N, 17°34'34.745"E

GPS místa startu:

49°31'30.829"N, 17°34'32.073"E

GPS zručky:

49°31'21.378"N, 17°34'23.430"E
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža