VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  24.03.2015 11:34   1. a 2. kolo MČR 2015 Skokovy
Ahoj všem přihlášeným posádkám. (přihlášeno je 21 posádek) Moje připomínka a zároveň žádost. Prezence posádek ve Skokovech, penzion Espero proběhne od 17.00 do 19.00 hod. Před prezencí je však třeba absolvovat obě JZ. (jak JZ, tak prezence je na přejezďáku uvedeném v provaděcích pokynech). Místo s JZ bude funkční již od 16.00 hod. Protože musíme odjet celkem 42 JZ prosím všechny posádky aby se pokud to půjde dostavily na její absolvování co nejdříve. JZ pojede každý dvakrát v pořadí Noc - den, což nám zabere asi dvě hodiny. Pokud by jste se na JZ sjeli všichni v 19.00 hod., bylo by nutné předělat celkový časový rozpis noční části. Startovní čísla pro posádky MČR jsou hotova a budete si je přebýrat na prezenci. Ještě pro Zdeňka Klenáka - asi je to zbytečné, ale přípomínám nezapomeň radary už kvůli některým rychlejším řidičům.
Zatím děkuji všem a těším se na Vaši účast a dobré výkony. JirkaB.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Boudný Jiří st   
  23.03.2015 15:23   Pohled z bedny na Hlučínské Jaro
Dohodli jsme se s mým navigátorem, že tentokrát napíšu pohled z bedny já, i když já stále tvrdím, že ten navigátor má k tomu vždy víc co říct. Takže píšu za šoféra a kdyby se to navigátorovi nějak nelíbilo, tak může napsat druhý pohled z bedny za sebe. A protože píšu nějak odhadem co si vzpomínám, tak pokud něco uvedu blbě tak se omlouvám a naveďte mě na opravu.

Hlučín jako vždy - pohodová atmosféra, „bodrý Zbyťák“, „šetřící slovem Jirka Krýgler“ , „dobrý jídlo u Bětky“, „téměř neviditelní pomahači v pozadí“ atd . A soutěž taková asi dost přesná pro pohárek. Že ho nikdo nezajede za nulu, ale zároveň většina má co jezdit, čili nemá tisíce bodů za nějaké zahazování pro nevyřešení nebo pro nedostatek času.

Já nemám tu vůli psát jako někdo od startu do cíle co jsem dělal – tam jsem jel přes tak a proto a tam jsem jel blbě přes atd. To při této příležitosti přiznám, že když to někdo píše, tak to po dvou řádcích přestávám číst protože se v tom ztratím, to si pište a čtěte ti, co vás to baví a něco vám to přináší. Taky asi vůbec nemůžu vystihnout a pochválit nějaký super chytáky autora, když je můj navigátor v pohodě projede a já o tom ani nevím. Já tady nějak připomenu jen to, co mě tak nějak „fláklo do očí“:

1. Dojezd druhé etapy přes ČK – sporný reálný průjezd přes ČK když jsme měli jet ještě něco jiného - pořadatel a HR Zbyťák to ošetřil nějak tím, že „se vrhal posádkám před auto nebo na ně řval dokud je nezastavil“  – asi to vyřešil dobře a vyhnul se ještě větším dohadům a diskusím, protože většina tvrdila že to nemůže být, ale já jsem v Hlučíně některým diskutérům slíbil, že se na to podívám … a v Řádech jsem nenašel nic, co by bránilo posádce reálně normálně projet kolem cedulí ČK a pokračovat v jetí dle iti, když jedu něco jinýho a ještě nejedu do ČK …. ale samozřejmě podporuju že „TAKHLE NE! TY TY TY!“

2. Ve třetí etapě u kostela v Dolním Benešově – nájezd na SM 50 jaksi do protisměru protože detail ty protisměry definoval jako dvě samostatné komunikace, a dál kolem kostela zpět na ten začátek SM … teoreticky úplně v pořádku, ale sakra v tom provozu to bylo vlítnout do té křižovatky a hned se tam zastavit a dávat přednost protisměru hlavní a zpátky … bavíme se tady někde jinde o dodržování pravidel „když jsme v pruhu doleva tak už nemůžu jet jinam“ a podobně a najednou taková švejkárna … tady jsem se rozhodl to prostě šmiknout přes přechod a vůbec se nedotknout provozu na té hlavní … takže tady bych se ptal PROČ to bylo nutný v tomto provozně exponovaným místě to takto postavit a apeluji „TAKHLE NE! TY TY TY!“ (jinak teda jsme staviteli sežrali tu flignu SM50 M25 a v M50 jsme odjeli do riti za 200 TB :-) - naštěstí naše jediná chyba která ten náš pohled co píšu nezlikvidovala)

3. V Děhylově vychytávka za „příkazem vpravo umístěným vlevo“ před zákazem vjezdu objet strom pro tuším SPK H – dooost dobrý, to mi vychytal navigátor, já bych to sežral

4. Pro zasmání a připomínku toho, že mám fakt dobrýho navigátora:
Rozprava: „výjezd Háj taková nejasná čára … neváhejte, je to čára!!!“
R.A.: „my váhat nebudem :-)“ … a už věděl co říká :-) (tedy že já to zazdím)
… taky že jo, přestože jsem to celý sledoval a věděl jsem kam míří a že si budu dávat super pozor abych mu tu radost neudělal, tak škráb to tam a R.A.: „Co se říkalo na rozpravě? :-)“
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Lole   
  22.03.2015 10:12   Moravské poháry začaly v Hlučíně.
Konečně se zahájení sezóny dočkali AOSáci i na Moravě. Tradičně to bylo v Hlučíně, kde počasí naprosto jasně souhlasilo s názvem soutěže Hlučínské Jaro. Znovu se potvrdilo to, co psal nedávno mistr Lole v diskusi, že na Moravě se jezdí soutěže ve velmi přátelské, až rodinné atmosféře. To bylo vidět již v úvodu jak se posádky navzájem vítaly, jako by se na vzájemné setkání těšily celou zimu. I další průběh tuto atmosféru jen potvrdil.
Náročnost soutěže opět odpovídala úrovni Národního poháru. První etapa se jela celé po Hlučíně a i když nebyla náročná, vyžadovala soustředění při hledání nejkratších průjezdů. Jedno místo zvládli jen dvě posádky. Samozřejmě mistři a s nimi velké překvapení soutěže Karolína Šodková navigující Luďka Prášila. Aby posádky nebyly až moc unavené, zařadili dokonce pořadatelé mezi 1. a 2. etapu oběd. I další dvě etapy nebyly přehnaně náročné a všechny posádky dokázaly vynechat několik průjezdek. I přes velice nezvyklý průjezd časovou kontrolou v průběhu etapy, sklidil autor iti Jirka Krýgler na závěr zasloužený potlesk.
Velkým překvapením je impozantní vstup do sezóny nejmladší účastnice mistrovství republiky Karolíny Šodkové. Shell cup vyhrála posádka z Čech Jára-Kéjval.
Přátelskou atmosféru umocnili i dva další momenty. Petr Dvorský již v polední pauze upozornil na to, že přetahovací SPK mění malinko zveřejněný vzorák a tím docílil toho, že všem ostatním se upsalo 60 TB a jeho náskok po 1. etapě se tak snížil. Na závěr zase Jarda Holman reklamoval, že má méně bodů, než si sám spočítal ! To snad ani není zapotřebí komentovat.
Už se těším na to, co napíší o soutěži ti, co stáli na stupních nejvyšších. (I když je budu jako vždy k tomu zase nutit !)
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža