VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  01.05.2015 11:46   Rallye Šmídl 2015 – Pohled testovací posádky č.2
Napřed jsem chtěl svůj příspěvek napsat jen do diskuze, ale když tady vidím Petra, tak na něho navážu z mého pohledu. Taky si zkouším poprvé, jestli sem vůbec umím něco napsat. Všechno co Petr napsal podepisuju. Jenom přidám svoje:
1. (to jenom tak) jsem rád že jsem si nečekaně vyzkoušel bez přípravy zajet zkušební jízdu s Petrem, jednak už ta nálada "jet bez křeče o výsledek" a "jet s Petrem" to už vůbec, myslel jsem už že zůstanu snad jediným člověkem který s ním ještě nejel, jinak jezdí s kdekým
2. (to už vážně) fakt jak píše Petr bylo to vymakaný a dalo to určitě dost práce za kterou je hodno stavitele moc pochválit, příště by to ale chtělo "podle řádů" se nevykašlat na některé dané věci jako je měřítko atd. Ale příjemné bylo, že toto nikdo nezpochybnil a jet se to v pohodě dalo. Na mistráku by byl stavitel kamenován že takhle rozhodně ne a možná když by to pokazil, tak vyprotestuje ... a proč vlastně? ... protože zbytečně vypipláváme stále přesnější řády které nedovolují uhnout od daného
3. (taky vážně hlavně pro stavitele alias HR) napsat a vypiplat tak celkem těžkou soutěž je těžký a asi fakt zbytečně moc energie pro SHELL, byl by to slušný pohár, takže doporučuju ubrat a je pak pro stavitele i míň šancí udělat banální chybu ... pro mě taky nová zkušenost při vyhodnocování výkazů to taky byl záhul - na trati cca 60 PK a vítěz má za PK 1220 TB čili asi pětinu nenašel a poslední má 4380 TB !
Závěrem: Pokochal jsem se novým pohledem na SHELL a opakuji s Petrem: Díky chlapi!
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Lole   
  30.04.2015 08:48   Rallye Šmídl 2015 – Pohled testovací posádky
Chtěl jsem se jet do Žamberka jen tak sám podívat a ráno mi volá Vláďa Fabián, že má pro mě navigátora a jestli ho beru. Žádnou lamu ale navigátora. A já že jo. A chtěli jsme si ten Shell Cup Čechy a Morava jen tak projet (mimo soutěž) a podívat se, co autoři vymysleli.
Přijel jsem na start a ta na mě už zkušený navigátor Lole Dvorský čekal před školou u ČK s itikem a už nám uběhlo čtvrt hodiny . Příprava na závod z naší strany veškerá žádná, jen jedna vynechávající navigace…. Žádný počítač a žádné připravené mapové podklady. Hurá!!
1.etapa byla docela pěkná, i když hned začátek byl mastnej, protože napasovat do mapy bez měřítka detail kóty 111 bez měřítka nebylo jednoduché. Ale bylo to vymyšlené docela vtipně. Vložák „z kruháku vždy 2.výjezdem“ to docela zašmodrchal. V kótě 111 s detailem a podmínkou „jeď vždy L“ se po druhé musela přejet plná čára (ale to bylo v rozpravě uvedeno, že se s ní nepočítá) a pak si uvědomit, že to L je vždy to více vlevo. Tady jsem před kótou 111 od východu přehlédl dejku a neudělali jsme ještě jednou kolečko přes SPK „N“. Prvních 100 TB.
Pak se mi líbila finta pod kótou 119, bo do JZD to reálně nešlo ale bohužel okolo kóty 115 nebyl žádnej plech. A pak jsme přehlídli vyzoublík za kótou 119 a vzali si falešné SPK C. Takže 1.etapa za 160 TB .
Závěr v Libchavách byl pěknej a klasický příjezd do ČK reálně přes otočnou se povedl.
Prohlídka areálu sběru odpadu byla zajímavá a to včetně zručky s válením popelnic. Oběd super!!
Druhá etapa byla také pěkná, jen potřebovala trochu víc kontroly a méně několika objezdů po stále stejných silnicích. Na úvod v Libchavách bylo těch plechů až moc. Pěkně schovaný byl plech „H“ u kóty 112. Pak nastal problém s cestou na mapové L, které nešlo plnit v kótě s podmínkou „jezdi vždy L“. Dlouhý reálný průjezd Žamberkem se mi také líbil i když políčko v ITI, kde je mapová chlupatá jen s jedním fousem, bylo pro Shell Cup hodně odvážné.
Takže můj pohled je takovej, že to oba stavitelé – Vláďa Fabián a Petr Stejskal měli vymyšlené dobře. Ale na Shell Cup to bylo dle mého dost těžké (podívejte se na bodové příděly) a byl by to docela pěknej Českej a Moravskej pohár. Chtělo to jen trochu důslednější kontrolu a citlivější oplechování (moc drahé a opakované chyby). A také doplnění nutných věcí – zejména měřítek ZM, detailů a SM. Díky, chlapi!!!
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: PetrM   
  27.04.2015 20:13   Konečně soutěž pro rodiče s dětmi.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Duža