VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  24.09.2015 22:47   Odpověď Míše a šup do Satu Mare
Původně to byla jen reakce na Míšu v diskuzi ohledně řešení problémových pasáží, pak toho začalo být víc (z ničeho nic jsem byl v Rumunsku), tak jsem si to překopíroval do Wordu a najednou koukám, že je toho přes A4, tak to dám raději sem.

No můj postup je takový, že se snažím jet co nejvíce správně dle řádů. Když mi to nejde, tak si v rychlosti projdu proč to tak jedu a jestli si teda za tím stojím. Když si nepříjdu na chybu, tak zkusím vymyslet, jak to autor mohl chtít a co přehlídl. Když mám tip, tak podle závažnosti problému, druhu soutěže, zajížďky řešení, to zkusím odjet, nebo se na to vykašlu. Na mistráku je velký předpoklad, že problém bude mít více lidí, a správný průjezd se bude chtít vyčistit. Na poháru (alespoň MP) je zase větší předpoklad, že se některé nestandardní věci nechají, a každý se s tím měl možnost nějak poprat. Ale v drtivé většině se snažím všechno nějak odjet, protože nikdy si nemůžu být 100% jistej, že jsem něco nepřehlídl. Jezdím i jasný chyby jako třeba před pár lety špatný měřítko SM, nebo mapy nebo já už nevím čeho v Praze, jak se pak zrušilo přes půl etapy. Výborná škola je na to Středoevropský pohár, tam nejsou podrobné řády řešící další a další možné situace, snažící se pamatovat na všechno. Tam se jezdí takovej folklór, navíc v každém státě trochu specifický.
Před pár dny jsme byli například v Rumunsku, kde na rozpravě autor popisoval údaj, kdy v mapovém okně byl nakreslenej kříž a u toho realný vpravo. Vedle toho pak bylo pár křížů nakřivo a že se to vše rovná, tudíž že nezáleží na tvaru toho kříže, a na natočení. Autor si myslel, že je vše jasné, ale byla kolem toho dlouhá debata, která začala tím, jestli to platí jen pro tento specifický údaj, nebo pro všechny mapové údaje. Tak prej že pro všechny. Vždyť přece údaj vpravo nebo vlevo taky není orientovanej k severu. A i pro výjezdy z kót a bodů? Ne tak pro ty ne. Bude to tam prý jen jednou a bude to jasný. Pak většina odešla na večeři, a pokračovali jsme už jen v menším hloučku. Tam jsme z autora dostali, že jde o vložák (na kříži doprava). Tak mu říkáme, že vložák nemůže mít mapový návěští. Tak prej je to podmínka. No, ale to nemůže mít reálný výkonný povel. Tak je to vložák a bude reálný návěští. Opravdu seš si jistej, že na jakýmkoliv kříži, i tady mimo mapovou křižovatku, pojedu vždycky doprava?
A vždycky pojedu nejkratší cestou a až potkám kříž tak pojedu doprava? Jo, já to v itíkách opravím, aby ten vložák byl teda reálnej údaj. A opravdu v itíkách vše tužkou opraveno na všechno reálný.
V noci pak přijedeme na krátkou pasáž s tímto vložákem. Kříž pravá, jednoznačný mapový výjezd kvůli jednosměrce a šup po chvíli jsme na konci slepé ulice. Prvně tedy přezkoumání jestli jsem to jel dobře. Jo všechno sedí. Dále jsme uplatnili polské pravidlo, že když to dál nejde, tak se prostě otočím a jedu normálně tam odkud jsem přijel. Kříž pravá, kříž pravá, točíme se kolem bloku. Kurnik co s tím? Tak teda zkusíme jen ty mapový kříže, když to tak původně měl. Mapovej kříž pravá, mapovej kříž pravá, točíme se kolem dvou bloků. Ještě tam chvíli poletuju, a snažím se přijet do následující kóty alespoň ze směru, ze kterého to trochu přes ty kříže jde, a napíšu si jeden plech na vočičku z kříže doleva, když už tady je a nikdy jsem tam nejel, třeba bych někdy mohl přijet z druhé strany. V cíli se pak ukázalo, že to autor chtěl jako podmínku na mapových křížích mapově doprava a počítat s tím při průjezdu. No to mi ho tedy vyndej. Naštěstí už nějakou tu dobu i v Rumunsku si to nechají vysvětlit a uznají chybu, tak tu pasáž zrušil. A ještě jedna zajímavost byla v jiné noční etapě při určení nejkratší trasy do nějaké kóty. Je tam běžný, že když už něco není jasně kratší a měří se to, vychází rozdíl kolem milimetru. Případně když je to úplně stejný, třeba i obdelník z rohu na roh úhlopříčně, tak to autor odbude s úsměvem na rtech slovy, já vím, ale já jsem tam stejně nedal plech. Tentokrát to však bylo ještě zajímavější. Jedna z variant vedla přes detail bez měřítka, takže to nešlo změřit. Nahnal jsem teda Aleša, že to oboje objedem a změříme reálně. Jedna varianta, hmm tři plechy. Druhá varianta jiný dva plechy, a když přijedu na konci do detailu (velkýho), tak zjistím cesta přes kterou se chci točit vůbec neexistuje a o kousek dál je pak otočná. Bezva.
Zkusil jsem teda z existujících komunikací v detailu spočítat jeho měřítko, vyšlo mi že to otočení v detailu po té neexistující komunikaci je kolem 500 metrů, což tuto nabízející krátkou variantu udělalo delší, než na pohled krkolomný objezd bez detailu. Autor to chtěl samozřejmě přes detail a napřed nechtěl o ničem slyšet, tak jsem mu řekl ať se na to pak v klidu podívá, a druhej den večer při vyvěšení průjezdů už byla jako jediná správná varianta ta bez detailu, čímž jsem byl mile překvapen .
Tak snad se tohohle guláše Sobotovi nezaleknou, a nerozmyslí si ten STEP na příští rok….
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: R.A.   
  21.09.2015 14:10   Průvodce po trati Českého poháru v Mimoni.
Zde nabízíme ke stažení průvodce po trati Ekser rallye 2015.

PRŮVODCE PO TRATI
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Sobota Rudolf   
  18.09.2015 16:58   Jak to mělo být na Kladně.
Průvodce po trati, aneb jak to mělo na Kladně být.
Nebo alespoň, jak si to autor myslel, že to mělo být.

PRŮVODCE PO TRATI
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Kotina Pavel