VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  10.10.2015 21:29   Foto bez komentáře

Vítězné družstvo Mistrovství ČR AOS družstev


Medailisté Českého poháhu v AOS 2015
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Černý Petr   
  05.10.2015 16:50   EKSER RALLYE 2015 - Pohled z bedny na odpolední část
No, tak když se nám v letošním hubeném roce poprvé podařilo něco vyhrát, musím tedy splnit nepsanou povinnost a zhodnotit tuto soutěž pohledem z bedny. Budu hodnotit jen odpolední soutěž, tedy 5.kolo poháru.

Etapa 3 – první odpolední:
4 podmínky, 2 vložáky a z toho jeden neoblíbený s nedoporučovaným střídáním P,L za stopkou, zdánlivě jednoduchý iti, ale jistě bude skrývat dost a dost chytáků, jak bývá u Sobotů zvykem.
Hned po startu nadjedu kolečko, abych splnil příjezd do bodu 1 v detailu ČK a pak už to mastím reálně na začátek obce Mimoň. Za ní do mapové bublinky (benzínka) a na výjezdu z ní je první stopka, tedy vpravo. Tady jsme přehlédli tu nejvíc vpravo na polňačku (otočná PK42). Lupa pod kótou302 nás trochu znervózněla – jak to autor myslel s těmi šipkami rovně a doleva ? No nakonec jsme to moc neřešili a jeli tam, kam jsme právě potřebovali (šipky asi měly zabránit otáčení se na troúhelníčku). Do 301 bez problémů, ale následující pasáž 302-303 byla o střídavých stopkách a kdo by udělal chybu, mohlo to být drahé. Jedu kolem trati a stopka mě nejprve pošle k nádraží na otočku (pokud správně rozluštím pomocí lupy malinkatou šipku v mapě), do 302 nemohu od jihu, od východu je stopka s příkazem vlevo, takže jedu vpravo na další křižovatce, což mě žene zpátky směrem k nádraží, tam se otočím a vracím se od východu do 302. Zaplaťbůh, že se vložák na stopky jezdí jen při prvním průjezdu každou stopkou, jinak tam budu jezdit ještě teď. V kótě 303 jen nezapomenout podruhé rovně a už mohu do kóty 327. Opravdu střídavé stopky P,L by se neměly jezdit.
Při vymýšlení jak do kóty 327 jsme sice počítali s podmínkou za podjezdem vlevo, ale nedomysleli jsme (a ani autor – uznaná připomínka a oprava správného průjezdu), že vyhnout se podjezdu je kratší (za 160 TB). Průjezd kótou 327 s příjezdem a výjezdem a podmínkou první 2 průjezdy R jsem bez problémů vyřešil s využitím polňačky (autor v popisu to neřešil – asi zapomněl, že to je lichá kóta), ale ouha. Ať jsme to zkoušeli na jednu nebo druhou polňačku (metry seděly někam mezi), tak to prostě nešlo. Rychle to odpískat, splnit ppříjezd bez podmínky a jet dál – to bylo nejlepší řešení, hlavně neztrácet čas. V Zákuppech si jen uvědomit, že jedu SM kreslenou s odbočkami kde je její konec a kde ji opouštím.
Konec etapy už byl o podmínce v lichých kótách první průjezdy R a za reálným nemapovým průjezdem neodbočit L. Přesto jsme nedoměřili kratší variantu vyhnout se kótě 309, než tam vymetat 2 trojúhelníky sem tam.

Časově v pohodě (+3 minuty, bodově nic moc – za 260, to tady bude asi hodně). Krátké zhodnocení – jezdivá etapa, zdánlivě jednoduchá, ale nebyla lehká, spíš zrádná, člověk klidně něco podcenil jako já např. vyhnutí se kótě 309.

Etapa 4 – druhá odpolední:
4 podmínky – ale v podstatě jen jedna (ostatní upřesňovaly podle které mapy ve které části iti jet), 2 vložáky, naštěstí už ne dejky střídavě, ale jen poprvé P.
Z ČK se jedu po šipce otočit na trojúhelníček a pak už chci jed do Zákup. Na výjezdu na hlavní už dopředu očekávám nějakou zradu, protože by to tady bylo moc jednoduché. A taky, že jo. Příkaz mě žene vpravo a zpátky to musím vyřešit tak, abych se vyhnul odbočovací šipce, podruhé PK 60 a spokojeně odjíždím z Dobranova. Za kótou 401 chvíli váhám, jestli mapový tvar odpovídá reálu, nakonec se shodneme, že ano a jedeme SM. Správně vyřešíme mosty i plnou čáru a dojedeme do 402. Nejprve ale musím uposlechnout odbočovací šipku pod 402, která mě pošle se otočit na pidi bublince a pak už před 402 do 403. Tady projedu mapovou chlupatici skombinovanou s vložákem na dejce a jsem ve 404, kde přecházím na další mapu. Ve 405 chci nejprve rovně, abych mohl splnit příjezd, ale to nejde (kůly), takže přehodnotím a otočím se na trojúhelníku. Reálně P mě pošle na plácek, z které pokračuji šipkáčem a obec opouštím na jih. Serpentýnami lesem nahoru, přes kótu 406 a následující šipkáč mě přivede přes doraz za horizontem (vykřičníky jsou tady opravdu důležité !!) zpátky na mapu mezi obcí Kamenice a Velký Grunov. Nyní do kóty 407. Tady některé posádky řešily údajně nemapový tvar či něco podobného, já jsem tady žádný problém neviděl, jasná křižovatky. Mezi 407 a 408 několikrát přehodnocuji (PK otoč, 2x dejka), otáčím se nejprve na bublince za 409 a ještě jednou na trojúhelníčku u lesa.
A nyní perla této etapy a možná celé soutěže – podmínka 4. Já jsem si ji pracovně nazval - kombinace Schlindenbuchovy SM (když ji pojedu, něco mohu využít) s Dužovým přečíslováváním kót. Ale pozor, i při použití podmínky musím řešit postupně, tedy 408-409 a pak teprve 409-410 (málem jsem to sežral a vyhodnotil podmínku jako nejkratší průjezd v oblasti platnosti podmínky a to by bylo dost drahé – 160 TB). Naštěstí u nás v autě není řidič jen na kroucení kolečkem, ale také přemýšlí a občas do mě kopne a dá echo, že takhle asi ne. Mezi kótami 408-409 jsme podmínku správně nepoužili (bylo by to delší) a mezi 409-410 použili, neboť zde přečíslování kót výrazně zkrátilo průjezd. A teď už jen konec etapy s využitím detailu ČK, nejprve se vyhnout šipkám a bodu 4, abych do něj přijel od SV a znovu se vyhnout šipce a pak už do ČK.

Časově v pohodě (máme 3 minuty najeto, bodově dobrý – za 100). Krátké zhodnocení – jezdivá etapa, opět zdánlivě jednoduchá, ale nebyla lehká. Zajímavý konec s podmínkou 4.

A závěr – myslím, že ze všech soutěží, které jsem jel a byli pod nimi podepsaní Sobotovi, nejlepší soutěž. Náročností přesně odpovídala poháru, časy perfektně odhadnuté – my jsme pořád jeli a přesně na čas. O perfektním zázemí soutěže a nadstandartní péči o soutěžící už bylo hodně napsáno v diskuzi, opravdu paráda. Jen ten skvělý dojem ze soutěže trošku pokazilo dlouhé čekání na výsledky.

Takže nakonec ještě jednou díky klukům do Mimoně a těším se na další jejich soutěže.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: KotinaP   
  04.10.2015 22:28   Pohled z bedny Ekser rallye 2015 – dopoledne 4.kolo ČP
Sobotovic soutěže nám sedí. Z posledních čtyř, které jsme jeli, jsme tři vyhráli. Myslím si, že jejich soutěže jsou vždy pěkné, jezdivé a jejich příprava je stojí nemalé úsilí.
Sobotové letos pohotově a ochotně zastoupili vypadlé dvoukolo Českého poháru, které se mělo jet na Dobříši. Vypořádali se i s problémy, které jim nastolila přestavba náměstí v Mimoni. A navíc věnovali nemalé úsilí a prostředky na péči o soutěžící v podobě celodenního stravování počínaje snídaní, konče odpoledním grilováním, vše v jejich režii. A to ani netušíme, kolik je stálo to pěkné počasí, aby se oběd i grilování mohlo uskutečnit v přírodě v pártystanu. -:)
Co se týče itíků, tak se nám líbily. Byly dobře a přehledně zadané, s nepříliš mnoha detaily, vložáky a podmínkami. Nad některými úseky doslova srdce zaplesalo, když už při průjezdu člověk cítil, že to je ono, že je to vymakané. To člověk někdy pozná už při soutěži, kdy má pocit, že to dobře zajel a pak u vzoráků zjistí, že to tak opravdu mělo být, což v dopolední části byl náš případ.
Abych jenom nechválil. Před železničním přejezdem v Mimoni nám nehrál mapový tvar s reálem. Projeli jsme obě možné varianty, tu dobrou jsme zprvu zavrhli proto, že když jsem přes přejezd nesměl, tak jsem mohl jet vlevo na nemapovou, což myslel autor, nebo vpravo ke garážím též na nemapovou. Takže kam, vlevo nebo vpravo? Nejprve jsme tedy mapový údaj vzali jinak než autor. Ale nakonec jsme si správnou autorovu cestu ujasnili až před dalším přejezdem, kterému se nešlo vyhnout, protože na zbývající variantu byl zákaz vjezdu, takže určitě nebyl první. A druhá výtka je k organizaci, kdy na výsledky jsme díky jakémusi výpadku techniky čekali nějak moc dlouho.
Tyto drobnosti (ani náš odpolední pokles výkonosti) nemění nic na celkovém velmi dobrém dojmu a pěkném zážitku z celé akce. Až budou Sobotové zase něco pořádat, tak rádi jejich soutěž pojedeme. Kluci, díky.
Za posádku Vlk-Kopeček zhodnotil Milan Vlk

Na závěr: po soutěži se rozjela bouřlivá diskuse o měření rychlosti. Mám za to, že radary měřily správně, neboť já, častý sběratel bodů za rychlost, jsem to měl všude za nula bodů. Ale jinak z důvodů uvedených v předchozí větě, jsem pro zrušení měření rychlosti. Pokud se však bude i nadále měřit, budu plně respektovat výsledky měření pořadatelů (co když všechny ty družice a satelity kecají?). -:)

..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: MilanVlk