VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  18.10.2015 11:29   AOS okolo slona - pohled z milovické družstevní bedny
K Milovicím mám odpor zřejmě už od dětství. Vzali nás tam asi dvakrát na základce na návštěvu za „spřátelenými vojsky“ a pak jsem hlavně viděl, jaká hrůza po nich zbyla. A dnešní stav „moderního města“ zmodernizovaných paneláků, které ovšem jsou obklopeny hrůzou zbořenišť, příliš optimisticky nepůsobí.
Ale teď už k závodu. Dopoledne dvě etapy ČP s hodně utaženými časy, které se počítali do družstev!!!
Dobrá zručka v hnusném prostředí s tím kovovým čtvercem, který mi vždycky ujede před kolem 
A co nás nejvíc zaujalo?
Určitě živej slon na zahradě v Benátecké Vrutici. Pamatuji domečky pro nutrie někde u Pačejova nebo kde to bylo ale slona jsem ještě při AOS nepotkal. Já se vůbec rád kochám krajinou což je občas na úkor výsledkům……….

1.etapa
Hned po startu první etapy se jel dlouhej reál, kterej nás dovedl k otočné SPK „KUK“. Následovala přenosná DZ „STOP“ s přikázaným směrem jízdy, na kterou se jel vložák. Na tuhle se to ale jet nemělo ale hned na úvod závodu nervy pochodovaly….
Pak se jelo po nemapě (miluju tohle slovo) a po návratu do ZM jsme netrefili živou, protože jsme uhnuli dřív vpravo. Když se ale teď na ZM dívám, tak jsem si toho odskoku od bubliny dole měl všimnout, to nebylo o měření. To by mě zajímalo, zda tu živou někdo měl.
V lese na dlažbě byla „Zóna 50“ s radarem. Tam fakt pojede 50 jenom magor nebo AOSák, taky tam jel Martin Bartoň dle radaru 114 km/h. Hezkej příděl TB!!!
Pak to pěkně odsejpalo s hezkýma fintama (že se na SM najíždí dle podmínky i při návratu dycky zbastlím). Debata byla o SM ve Vanovicích (ZM s M50 je fakt na lupu) a pak pěkný návrat za tratí ve Všejanech.
Do ČK se jelo v pohodě jen tam byl na konci vložák za kolejema L. A bylo jasné, že se musí jet tam, kde se na úvod etapy jel dlouhý reál. Ale i když čas byl špatnej, jet jsme tam museli, bo znám autora. A z SPK „KUK“ byla najednou SPK „LÍK“. To bylo ale překvapení. 

2.etapa
Standardní itik míchaný s pohádkou, to fakt nemám rád. Neprojetá čárka v ITI před SM1 u slona – proboha, kdo tohle mohl zajet???? V Předměřicích jsme nějak nepostřehli, že mezi detaily je také ukryt detail „konce SM2“. Proto jsem si kótu špatně vynesl a na 160 TB bylo zaděláno.
Konec už byl na krev s časem a honička o to nebejt disk. Minutu do disku, to už jsem dlouho nezažil……Takže finta na konci s DZ max.výška asi už moc posádek nezajímala. Hlavně bylo důležité vědět, že ČK2 je tam, kde byla JZ a ne tam, kde byl start………

3. etapa – družstevní
Jak si rozdělit, kdo pojede kterou část??? Moc zajímavé bylo, že podmínky i V.ITI byly shodné pro všechny části (my jeli 3.část a já tu první podmínku ale bohužel nejel )
První část byla asi nejtěžší, debata se vedla hlavně o přehodnocování cesty do bodu B druhou nejkratší možností. A zase bylo důležité vědět, že CÍL je nyní tam, kde byl start……… a ne na JZ, kam jsme jeli my….

Ale mnoho toho bylo už popsáno také v diskusi. Nejen poměrně dlouhá polňačka z Benátecké Vrutice do Staré Lysé, po které vedla kupodivu i cesta zpět ale i nález nevybuchlého střeliva v bývalém vojenském prostoru.
Chápu, že je to těžké zorganizovat ale přimlouval bych se za to, aby soutěž družstev byla příště zcela oddělena od ČP nebo MP nebo něčeho jiného. V historii to kdysi šlo. Bude to o to napínavější a zajímavější. Letos po dvou kolech ČP už byly rozdíly takové, že bylo nepravděpodobné, že se pořadí družstev změní. Nám to samozřejmě pomohlo, vyhráli jsme o parník a jsem rád dalšímu titulu. Naše družstvo bylo postavené výborně – mazáci Jarda s Frantou a vedle toho si Kubíčci přijeli vyhrát ČP. A naší netradiční posádce jsem to snad moc nezkazil….
Takže díky Pavlovi a Petrovi a celému týmu pořadatelů za hezkou sobotu.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: PetrM   
  14.10.2015 20:46   Informace č.1 k Mistrovství ČR v Táboře
Informace č. 1.
MČRv AOS
„ Krajem kalicha 2015 Tábor“


Upřesnění časového harmonogramu.
Nikdo nepožádal o pozdní přejímku, proto ji ruším.
pátek:
17.00 - 18.00 hod. přejímka
17.00 - 18.15 hod. ubytování, večeře
17.30 - 18.30 hod. jízda zručnosti - 8. kolo
19.00 hod. zahájení a rozprava (centrum soutěže)
19.30 hod. jízda zručnosti - 7. kolo
19.35 hod. start prvního vozidla do orientační jízdy
00.15 hod. předpokládaný dojezd prvního vozidla (včetně limitu) 7. kolo
23.00 – 02.00 hod. noční bufet

sobota:
08.00 - 08.05 hod. přejímka –8. kolo (platí jen pro posádky, které se nezúčastní 7. kola)
08.00 - 08.15 hod. jízda zručnosti- 8. kolo (platí jen pro posádky, které se nezúčastní 7. kola)
08.30 - 09.30 hod. snídaně
08.30 hod. vyvěšení výsledků - 7. kola (centrum soutěže)
09.30 hod. start prvního vozidla do orientační jízdy
12.30 - 15.00 hod. oběd
15.00 hod. přepokládaný dojezd prvního vozidla (včetně limitu)
16.00 hod. vyvěšení výsledků - 8. kola
16.30 hod. vyhlášení výsledků 7. a 8. kola

Délky:
Noc 77km 190 minut.
Den 104km 240 minut.

Seznam obcí:
Doubí; Janov; Klenovice; Košice; Myslkovice; Planá nad Lužnicí; Roudná; Rybova Lhota; Sedlečko u Soběslavi; Sezimovo Ústí; Skalice; Tábor; Třebiště; Ústrašice; Želeč.

Ubytování:
Ubytování z pátku na sobotu je zajištěno ve třílůžkových pokojích v Domově mládeže Střední školy obchodu, služeb a řemesel, Tábor, Bydlinského 2474. Je zde přejímka.
Budete bydlet po posádkách. Prosím nepoužívejte neobsazenou povlečenou postel.Ráno stáhněte povlečení.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Standa Kočí   
  13.10.2015 22:39   Konference Svazu AOS AČR
Výkonný výbor si Vás dovoluje pozvat na Konferenci Svazu automobilových orientačních soutěží Autoklubu ČR.
Datum konání: 17.10.2015 v 16:30 hod.
Místo konání: v restauraci PETA CAR, Na Kopečku, Měšická 1993, Tábor.
Program:
1. Procedurální záležitosti
2. Zhodnocení výsledků činnosti svazu za uplynulé období
3. Úkoly a cíle na další období
4. Diskuse
5. Představení kandidátů
6. Volby
7. Různé

Konference svazu se řídí Organizačním a jednacím řádem svazu (dále jen „OJŘ“) a Volebním řádem Konferencí federací, asociací a svazů registrovaných v AČR, schváleným Prezídiem AČR dne 16. 9. 2015 (dále jen „Volební řád“). Volební řád je zveřejněn na webových stránkách AČR.
Složení konference- jezdci a spolujezdci, kteří mají licenci pro rok 2015 a pořadatelé (1 zástupce za pořadatele) na úrovni soutěží MČR, Českého poháru a Moravského poháru.
Výkonný výbor na další období- 7 členný, VV navrhuje stejné kandidáty jako v období minulém.
Způsob volby výkonného výboru- veřejné hlasování.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Klenák Zdeněk