VSTUP     AKTUALITY     DISKUSE     VÝSLEDKY     KALENDÁŘ     PROPOZICE     PŘIHLÁŠKY     POKYNY     FOTO     ARCHIV  
  ZAČÍNÁME S AOS  
   ARCHÍV:
.
         2021
.
         2020
.
         2019
.
         2018
.
         2017
.
         2016
.
         2015
.
         2014
.
         2013
.
         2012
.
         2011

  22.05.2018 10:41   Svratka 2018 - zveme začátečníky !!
..........................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Dvorský Petr   
  21.05.2018 14:59   Pohled z druhé strany bedny.
Asi jednou za čas bude dobré se podívat na soutěže i jinýma očima. Ještě že to není povinnost, to bych se upsal, ale i tak snad přijmete pohled z druhé strany bedny, který je pro nás tradiční a vlastně dává ostatním posádkám jistotu, že když jedeme my, tak poslední nebudou.

Střelka
Než se rozepíšu ohledně posledního dvoukola, tak bych chtěl dodatečně poděkovat Mírkovi Paulů za Střelku.
S mapami 1. etapy a odpoledne 4. etapy jsem neměl jako navigátor problém, komunikace jsem viděl při své slepotě dobře a co bylo potřeba si vepsat jsem vpisoval barevně do políček kót. Zradila mne však vlastní nepozornost, kdy jsem si odpoledne při přechodu z jedné mapy na druhou nedopsal poznámky ke stejným kótám. A tak potom chyběla řešení s detaily (zejména Mříčná a Kruh), což se projevilo v těch našich šílených bodových propadech. K tomu únava řidiče a tak jsme zazdili i několik vložáků.
Oba autoři měli zajímavé průjezdy, výtkou bylo ve 2.etapě snad nejasné umístění a nájezd na SM s kótou 351. Čárka příjezdu vypadala jako tisková chybka v podobě spíše tečky před kótou, navíc jsme obdrželi ITI bez označení kóty 351, takže asi 5 min. laborace kam to přijde, dotaz u startérů nám nic nevyřešil, dali nám prý vše tak, jak obdrželi ostatní. Naštěstí asi po 3 min. přišla pěkná slečna nám zkontrolovat, zda jako všichni ostatní máme kótu 351 ručně dopsanou. Neměli jsme a bylo po problému – až na ten čas. A zrovna u nás. Ten jsme si zhoršili ještě výletem do polí, kdy jsem nepřiřadil mapový pytlík nad Novou Pakou reálnému místu, kde se nacházíme a výlet do polí (Martin se už nechtěl vracet z polňaček) nás připravil i o ten zbytek, který jsme potřebovali na Vidouchov a jen tak tak jsme dojeli před diskem. Aspoň jsme se kochali panoramaty Krkonoš a Podkrkonošší.

Odpoledne to bylo lepší, začali jsme dobře jen s jedním SPK E, následovaným SPK X (jako jedni z mála) a pak už standard. Dlouhé kombinační přemýšlení (407, 408), čas a čas.
Mosty proběhly již na diskusi, stále si myslím, že by mělo být nějak ošetřeno, jaké mosty se počítají do průjezdu a jaké ne. Když je podmínka v obecné rovině, že za každým mostem P a v mapě je zvýrazněno plno mostů, které nějakým způsobem řeším (podjezdem, přejetím), tak jak mám vědět, že počítám jenom s mosty, které překonám přejetím? To není nikde napsáno. Ani v řádech, ani v ITI. A tím pádem nesouhlasím s výkladem AOS mazáků, že se to takto jezdí, protože podjezd je díra, tunel a já nevím co, ale ne most. Ba ne, stále je to most v mapě, který po cestě překonávám.

Suma sumáru: chybné vyhodnocování nejkratšího průjezdu, hlídání vložáků, dlouhé přemýšlení a ztráty času zbytečným vracením, to jsou faktory, které nás neustále sráží dolů.

Drevníky:
Velké poděkování jako celek.
Dopoledne:
- pěkná jezdívá soutěž, skvělé mapy, pořád se něco dělo, Tomášovi se povedly na první pohled jednoduché finty, ale v takovém množství, že jsme si opět vybírali hodně času, protože to nenajedeme na první dobrou.
1.etapa: - A tak škoda, že jsme ztratili nějaký čas v kótě 160, kdy jsme hledali v lese (nebyli jsme sami), jak vyjet reálně po odbočení vpravo z kóty 160.
A také nás časově něco stál, dle nás, špatně ukončený úsek neplatnosti vložáku při reálné jízdě ze 162 na reálnou pravou, která se dělala ještě u kóty 162. Bylo nám to sice divné, ale i tak při nájezdu na hlavní v Hojšíně jsme již plnili vložák vlevo. Ve vedlejší obci to nesedělo, a tak nás trklo, jak to asi s tím vložákem mělo být. Ostatní posádky takové ztráty doženou, pro nás je to zatím časová rána, protože stále trpíme syndromem opětovného ověřování řešení průjezdu.
Tím pádem nám ten čas chyběl v závěru etapy od výjezdu z kóty 161. Tady velká pochvala za závěrečnou kombinatoriku, jak do 161 přijet. Takže závěr byl za 260 TB, k tomu jedna nezapsaná SPK do výkazu a hned jsme nakoupily zbytečných 360.

2.etapa - Soudě dle výsledků byla pro nás 2. etapa úspěšnější, ale protože v době našeho odjezdu ze soutěže ještě nebyl vzorák, tak nevíme, jakou chybu jsme udělali.
Pokud někdo máte JV za 2.etapu k mání, prosím o zaslání.

Sečteno podtrženo: nám toto kolo chutnalo, projeli jsme si ho téměř celé, na můj vkus strašně moc průjezdních údajů – z pěti řádků na 90 min jsme se hroutili, ale naštěstí to díky reálným přejezdům rychle utíkalo.


Odpoledne:
Klasika, dlouho jsme ji neviděli – padesátka mapa.
1.etapa - No nicméně to od začátku klapalo až po 2. část s plánkem a. Pořád se nedařilo to projet, vždy se cesta otáčením šipek uzavřela. Co s tím? 20 minut přemýšlení už bylo dost, napsali jsme SPK, jak by to mohlo být nebo asi jak určitě musely být a pelášili jsme pryč. Kupodivu jsme se do průjezdu trefili bez ztráty bodu. Ale stejně, i po odhalení vtipu s šipkami, jsem doposud nenašel mapové řešení, které musím znát ještě před tím, než vyjedu. Autor zcela nesprávně počítal s vložákem předem.
Bohužel nám potom opět chybělo těch 20 minut a jedno vrácení zpět do Suchdola (6 min) kvůli blbosti, jestli jsme něco nepřehlídli, protože se Martinovi nezdál 2x stejný průjezd po SM 1. To, co myslel, to nebylo a koho by to v tu chvíli napadlo, že vtip je v otáčení všech šipek.
A tak nás nepochopení šipek pronásleduje po zbytek etapy. Nedali jsme přesně příjezd od mapového mostu do Dobříše a to díky vložáku s přechodem pro chodce a špatnému průjezdu 104. Dobříš máme jen s nějakými SPK navíc a pak už pelášíme do cíle, abychom na soutěži v Drevníkách nebyly odpoledne zbytečně a nadělujeme si 600TB za neprojetí vedlejších obcí. Od bodu D již jen přímý směr do cíle. V kótě 600 se snažíme ještě úspěšně vychytat příjezd a výjezd, což se daří, a rychle do cíle. Tady nás vítá časovkář, šťastný, že nás vidí – asi stihne večeři .

2.etapa – opravdu již pohodová etapa, drobné chyby. Na začátku, po ujištění, že tomu tak je, vychytáváme nájezd na SM přes vložený průjezd kótou 600. Ale opět špatně vyhodnocený nejkratší směr, takže jedem 2 km pryč a hledáme otočný pytel vpravo na hlavní. Kdyby tam dal autor otočnou, tak ji vezmeme a jsme OK. Takhle přicházíme na pro nás „správný“ nájezd na SM (SPK 26, 76), kterou plníme včetně vložáku. V Drásově zapomínáme měřit a tak nejedeme za úřad. Dokončíme SM, jízdu dle plánku a před Ostrovem si Martin uvědomuje, že mu něco nesedí ohledně SM. Vyslechnu ho a dochází mi, že jsme nájezd udělali odbočením L. Rychle přehodnocujeme a měníme nájezd na SM na správný – SPK 26, 75. Vyšlo to, za chvíli v Druhlicích dostáváme po mapařině razítko. Tady nás vítá živá a jenom s hrůzou od nás zjišťuje, zda ještě nejedeme 1. odpolední. Po ujištění, že jsme již ve 2. etapě, v 1. že jsme museli Druhlice vynechat, si oddechuje a je rád, že už může domů.
A tak pak mne mrzí odhalená mapová finta s otočným O, ale pro průjezd 902 si již nejedeme – zapomněl jsem, že jedu vlastně mimo mapu a příjezd na mapu je jinde než kóta. A to ta finta už tu před léty byla. A tuším, že jsem udělal stejnou chybu.
Spravujeme si náladu správně projetým závěrem a rychle před diskem do cíle.

Suma sumárum: zbytečné ztráty času, vložáky, chybná kombinatorika průjezdu mapou.

Autorům a pořadatelům obou posledních dvoukol velké díky!
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Vláďa   
  18.05.2018 08:14   AUTOTUR 2018 - pokyn č.2
Seznam projížděných obcí na soutěží Autotur 2018:

dopoledne:
Buda, Cihelna, Dolní Hbity, Drásov, Drevníky, Dubenec, Hojšín, Horní Hbity, Horní Třtí, Hříměždice, Jablonná, Jelence, Káciň, Kaliště, Kamýk nad Vltavou, Lipiny, Luhy, Nečín, Nepřejov, Přední Háje, Občov, Vestec, Višňová, Zduchovice, Žebrák.

odpoledne:
Buda,Budínek, D.Dušníky, Dl.Lhota, Dobříš, Dolík, Drásov, Drevníky, Drhovy, Druhlice, Chaloupky, Kotenčice, Libice, Občov, Obořiště, Ouběnice, Suchodol, Sv.Pole a Višňová.
..........................................................................................................................................................................
autor příspěvku: Kuklík Karel